Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mole-kinkku kuorrutetaan lempeäntulisella meksikolaistahnalla, jonka salaisuus on tumma suklaa

10 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 9 h 0 min

Mole-kinkku tuo meksikolaisen fiestatunnelman joulupöytään. Kinkku saa pintaansa suklaisen ja lempeäntulisen tahnan, joka toimii sekä kinkun huntuna että maukkaana kastikkeena.

10.12.2018
Reseptin ainekset
20 annosta
5–6 kg
luutonta kinkkua
Mole-kastike
1
chilpotle-chili
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
4 rkl
rypsi- tai maissiöljyä
1 tl
kanelia
1 tl
jauhettua korianteria
1 tl
suolaa
½ tl
jauhettua neilikkaa
½ tl
chilijauhetta
⅓ tl
mustapippuria
1 dl
kuorittuja manteleita
1 dl
rusinoita
400 g
tomaattimurskaa
½ dl
muscovado- tai fariinisokeria
50 g
tummaa suklaata (kaakaota 70 %)
Lisäksi
2
maissitortillaa (gluteenittomia)
1 rkl
rypsi- tai maissiöljyä
1
punainen chili
1
vihreä chili

Mole-kinkku – ohje:

  1. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna se. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa läpikuultaviksi, lisää chili ja mausteet. Lisää myös mantelit, rusinat, tomaattimurska, sokeri ja suklaa.
  3. Keitä seosta miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia kannen alla. Sekoita välillä.
  4. Nosta kattila liedeltä ja soseuta seos. Jäähdytä moletahna kylmäksi.
  5. Leikkaa maissitortillat pieniksi kolmioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista lastut kauniin ruskeiksi ja rapeiksi. Leikkaa chilit viipaleiksi.
  6. Levitä moletahna tasaisesti kypsän kinkun pintaan. Viimeistele kinkun kuorrutus chiliviipaleilla ja maissilastuilla.

Vinkit!

  • Voit käyttää valmiita maissilastuja tortilloista tehtyjen sijaan.
  • Katso kuvalliset kinkun paisto-ohjeet täältä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt