Maku

Mole-kinkku kuorrutetaan lempeäntulisella meksikolaistahnalla, jonka salaisuus on tumma suklaa

10 h
GL
MA
MU
0
0

Mole-kinkku tuo meksikolaisen fiestatunnelman joulupöytään. Kinkku saa pintaansa suklaisen ja lempeäntulisen tahnan, joka toimii sekä kinkun huntuna että maukkaana kastikkeena.
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (20 annosta)

  • 5–6 kgluutonta kinkkua

Mole-kastike

  • 1chilpotle-chili
  • 1sipuli
  • 3valkosipulinkynttä
  • 4 rkl rypsi- tai maissiöljyä
  • 1 tlkanelia
  • 1 tljauhettua korianteria
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tl jauhettua neilikkaa
  • ½ tl chilijauhetta
  • ⅓ tlmustapippuria
  • 1 dl kuorittuja manteleita
  • 1 dlrusinoita
  • 400 gtomaattimurskaa
  • ½ dlmuscovado- tai fariinisokeria
  • 50 gtummaa suklaata (kaakaota 70 %)

Lisäksi

  • 2 maissitortillaa (gluteenittomia)
  • 1 rklrypsi- tai maissiöljyä
  • 1punainen chili
  • 1vihreä chili

Tee näin

10 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN9 h

Mole-kinkku valmistuu näin:

  1. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna se. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa läpikuultaviksi, lisää chili ja mausteet. Lisää myös mantelit, rusinat, tomaattimurska, sokeri ja suklaa.
  3. Keitä seosta miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia kannen alla. Sekoita välillä.
  4. Nosta kattila liedeltä ja soseuta seos. Jäähdytä moletahna kylmäksi.
  5. Leikkaa maissitortillat pieniksi kolmioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista lastut kauniin ruskeiksi ja rapeiksi. Leikkaa chilit viipaleiksi.
  6. Levitä moletahna tasaisesti kypsän kinkun pintaan. Viimeistele kinkun kuorrutus chiliviipaleilla ja maissilastuilla.

Voit käyttää valmiita maissilastuja tortilloista tehtyjen sijaan.

Katso kuvalliset kinkun paisto-ohjeet täältä.

MITÄ PIDIT?
0