


Mole-kinkku kuorrutetaan lempeäntulisella meksikolaistahnalla, jonka salaisuus on tumma suklaa
10 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 9 h 0 min
Mole-kinkku tuo meksikolaisen fiestatunnelman joulupöytään. Kinkku saa pintaansa suklaisen ja lempeäntulisen tahnan, joka toimii sekä kinkun huntuna että maukkaana kastikkeena.
Reseptin ainekset
20 annosta
5–6 kg
luutonta kinkkua
Mole-kastike
1
chilpotle-chili
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
4 rkl
rypsi- tai maissiöljyä
1 tl
kanelia
1 tl
jauhettua korianteria
1 tl
suolaa
½ tl
jauhettua neilikkaa
½ tl
chilijauhetta
⅓ tl
mustapippuria
1 dl
kuorittuja manteleita
1 dl
rusinoita
400 g
tomaattimurskaa
½ dl
muscovado- tai fariinisokeria
50 g
tummaa suklaata (kaakaota 70 %)
Lisäksi
2
maissitortillaa (gluteenittomia)
1 rkl
rypsi- tai maissiöljyä
1
punainen chili
1
vihreä chili
Mole-kinkku – ohje:
- Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna se. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuullota sipulit öljyssä kattilassa läpikuultaviksi, lisää chili ja mausteet. Lisää myös mantelit, rusinat, tomaattimurska, sokeri ja suklaa.
- Keitä seosta miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia kannen alla. Sekoita välillä.
- Nosta kattila liedeltä ja soseuta seos. Jäähdytä moletahna kylmäksi.
- Leikkaa maissitortillat pieniksi kolmioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista lastut kauniin ruskeiksi ja rapeiksi. Leikkaa chilit viipaleiksi.
- Levitä moletahna tasaisesti kypsän kinkun pintaan. Viimeistele kinkun kuorrutus chiliviipaleilla ja maissilastuilla.
Vinkit!
- Voit käyttää valmiita maissilastuja tortilloista tehtyjen sijaan.
- Katso kuvalliset kinkun paisto-ohjeet täältä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat