Mole-kinkku kuorrutetaan lempeäntulisella meksikolaistahnalla, jonka salaisuus on tumma suklaa
10 h
{
Aktiivinen
1 h Passiivinen
9 h Mole-kinkku tuo meksikolaisen fiestatunnelman joulupöytään. Kinkku saa pintaansa suklaisen ja lempeäntulisen tahnan, joka toimii sekä kinkun huntuna että maukkaana kastikkeena.
GL
MA
MU
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 10.12.2018

Mole-kinkku kuorrutetaan lempeäntulisella meksikolaistahnalla, jonka salaisuus on tumma suklaa
Ainekset (20 annosta)
- 5–6 kgluutonta kinkkua
Mole-kastike
- 1chilpotle-chili
- 1sipuli
- 3valkosipulinkynttä
- 4 rkl rypsi- tai maissiöljyä
- 1 tlkanelia
- 1 tljauhettua korianteria
- 1 tlsuolaa
- ½ tl jauhettua neilikkaa
- ½ tl chilijauhetta
- ⅓ tlmustapippuria
- 1 dl kuorittuja manteleita
- 1 dlrusinoita
- 400 gtomaattimurskaa
- ½ dlmuscovado- tai fariinisokeria
- 50 gtummaa suklaata (kaakaota 70 %)
Lisäksi
- 2 maissitortillaa (gluteenittomia)
- 1 rklrypsi- tai maissiöljyä
- 1punainen chili
- 1vihreä chili
Mole-kinkku valmistuu näin:
- Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna se. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuullota sipulit öljyssä kattilassa läpikuultaviksi, lisää chili ja mausteet. Lisää myös mantelit, rusinat, tomaattimurska, sokeri ja suklaa.
- Keitä seosta miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia kannen alla. Sekoita välillä.
- Nosta kattila liedeltä ja soseuta seos. Jäähdytä moletahna kylmäksi.
- Leikkaa maissitortillat pieniksi kolmioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista lastut kauniin ruskeiksi ja rapeiksi. Leikkaa chilit viipaleiksi.
- Levitä moletahna tasaisesti kypsän kinkun pintaan. Viimeistele kinkun kuorrutus chiliviipaleilla ja maissilastuilla.
Voit käyttää valmiita maissilastuja tortilloista tehtyjen sijaan.
Katso kuvalliset kinkun paisto-ohjeet täältä.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0