3,7(112)
Kinkun kastike valmistuu helposti joulukinkun paistoliemestä
Munaton
15 min
Kinkun kastike suurustetaan joulukinkun paistoliemestä. Mausta täyteläinen kastike sinapilla ja lorauksella kermaa. Muista ottaa resepti talteen myös tulevia vuosia varten!
9.11.2018
 |
Maku
Reseptin ainekset
6–8 annosta
Kinkun kastike
5 dlkinkun paistolientä vedellä laimennettuna
½ dlvehnäjauhoja
2 tlkarkeaa dijonsinappia
1 dlkermaa
¼ tlmustapippuria
(1 ½ rkl brandya tai konjakkia)

Kinkun kastike – ohje:

  1. Kaada kinkun kuuma paistoliemi kulhoon. Anna jäähtyä. Poista jäähtyneen liemen pinnalta jähmettynyt rasvakerros. Laimenna liemi vedellä sopivan suolaiseksi.
  2. Mittaa liemi kattilaan. Sekoita vehnäjauhot liemeen.
  3. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Lisää sinappi, kerma, mustapippuri ja halutessasi brandyä tai konjakkia. Kiehauta ja kaada kinkun kastike kulhoon.

Vinkki!

Kurkkaa ohjeet kinkun paistoon ja valmista elämäsi herkullisin joulukinkku!

2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.