Maku

Kinkun kastike valmistuu helposti joulukinkun paistoliemestä

15 min
MU
3.57
0

Kinkun kastike suurustetaan joulukinkun paistoliemestä. Mausta täyteläinen kastike sinapilla ja lorauksella kermaa. Muista ottaa resepti talteen myös tulevia vuosia varten!
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (6–8 annosta)

Kinkun kastike

  • 5 dlkinkun paistolientä vedellä laimennettuna
  • ½ dlvehnäjauhoja
  • 2 tlkarkeaa dijonsinappia
  • 1 dlkermaa
  • ¼ tlmustapippuria
  • (1 ½ rkl brandya tai konjakkia)

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Kinkun kastike valmitetaan näin:

  1. Kaada kinkun kuuma paistoliemi kulhoon. Anna jäähtyä. Poista jäähtyneen liemen pinnalta jähmettynyt rasvakerros. Laimenna liemi vedellä sopivan suolaiseksi.
  2. Mittaa liemi kattilaan. Sekoita vehnäjauhot liemeen.
  3. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Lisää sinappi, kerma, mustapippuri ja halutessasi brandyä tai konjakkia. Kiehauta ja kaada kinkun kastike kulhoon.

Vinkki!

Kurkkaa ohjeet kinkun paistoon ja valmista elämäsi herkullisin joulukinkku!

MITÄ PIDIT?
3.57