Saksanpähkinäkuorrutettu joulukinkku – rapea ja hieman makea kuorrutus tuo vaihtelua perinteisiin versioihin
50 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
40 minSaksanpähkinäkuorrutettu joulukinkku haastaa klassisen korppujauhopintaisen joulukinkun rapeudellaan. Kuorrutteen pohjana on omenamehusta ja fariinisokerista keitetty siirappimainen liemi, joka tuo suolaisen kinkun rinnalle häivähdyksen makeutta.
MA
MU
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 20.12.2019

Saksanpähkinäkuorrutettu joulukinkku – rapea ja hieman makea kuorrutus tuo vaihtelua perinteisiin versioihin
Ainekset (1 kinkku)
- 1kypsä joulukinkku
Kuorrutus
- 2 dlomenamehua
- ½ dlfariinisokeria
- 1 tlsuolaa
- 5 dlpähkinöitä (esim. saksanpähkinää tai monen pähkinän sekoitusta)
Saksanpähkinäkuorrutettu joulukinkku valmistetaan näin:
- Mittaa omenamehu, fariinisokeri ja suola kattilaan. Kiehauta seos ja anna porista miedohkolla lämmöllä noin 25 minuuttia, kunnes seos on hieman siirappista.
- Poista verkko ja rasvakerros kypsän kinkun pinnalta.
- Levitä omenasiirappia kinkulle. Painele päälle pähkinät. Paista kinkkua 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Vahdi kinkkua koko ajan, ettei kuorrute pala. Ota kinkku uunista.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0