Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Saksanpähkinäkuorrutettu joulukinkku – rapea ja hieman makea kuorrutus tuo vaihtelua perinteisiin versioihin

50 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 40 min

Saksanpähkinäkuorrutettu joulukinkku haastaa klassisen korppujauhopintaisen joulukinkun rapeudellaan. Kuorrutteen pohjana on omenamehusta ja fariinisokerista keitetty siirappimainen liemi, joka tuo suolaisen kinkun rinnalle häivähdyksen makeutta.

20.12.2019
Reseptin ainekset
1 kinkku
1
kypsä joulukinkku
Kuorrutus
2 dl
omenamehua
½ dl
fariinisokeria
1 tl
suolaa
5 dl
pähkinöitä (esim. saksanpähkinää tai monen pähkinän sekoitusta)

Saksanpähkinäkuorrutettu joulukinkku – ohje:

  1. Mittaa omenamehu, fariinisokeri ja suola kattilaan. Kiehauta seos ja anna porista miedohkolla lämmöllä noin 25 minuuttia, kunnes seos on hieman siirappista.
  2. Poista verkko ja rasvakerros kypsän kinkun pinnalta.
  3. Levitä omenasiirappia kinkulle. Painele päälle pähkinät. Paista kinkkua 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Vahdi kinkkua koko ajan, ettei kuorrute pala. Ota kinkku uunista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt