Saksanpähkinäkuorrutettu joulukinkku – rapea ja hieman makea kuorrutus tuo vaihtelua perinteisiin versioihin

50 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
40 min
Saksanpähkinäkuorrutettu joulukinkku haastaa klassisen korppujauhopintaisen joulukinkun rapeudellaan. Kuorrutteen pohjana on omenamehusta ja fariinisokerista keitetty siirappimainen liemi, joka tuo suolaisen kinkun rinnalle häivähdyksen makeutta.
MA
MU
0
0


Ainekset (1 kinkku)

  • 1kypsä joulukinkku

Kuorrutus

  • 2 dlomenamehua
  • ½ dlfariinisokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 5 dlpähkinöitä (esim. saksanpähkinää tai monen pähkinän sekoitusta)
Tulosta

Saksanpähkinäkuorrutettu joulukinkku valmistetaan näin:

  1. Mittaa omenamehu, fariinisokeri ja suola kattilaan. Kiehauta seos ja anna porista miedohkolla lämmöllä noin 25 minuuttia, kunnes seos on hieman siirappista.
  2. Poista verkko ja rasvakerros kypsän kinkun pinnalta.
  3. Levitä omenasiirappia kinkulle. Painele päälle pähkinät. Paista kinkkua 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Vahdi kinkkua koko ajan, ettei kuorrute pala. Ota kinkku uunista.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »