Tämä joulukinkku ei kastiketta kaipaa! Paista, viipaloi ja mausta makeassa marinadissa
53 h
{
Aktiivinen
1 h Passiivinen
52 h Jälkimarinoitu kinkku saa mehevyyttä ja uudenlaisen maun luumuisesta jälkimarinadista. Viipaloi kinkku ja upota se luumumarinadiin. Tämä herkullinen, jälkimarinoitu kinkku maistuu sekä kylmänä että lämpimänä.
GL
MU
2
Kuvat
Julkaistu 4.12.2017

Tämä joulukinkku ei kastiketta kaipaa! Paista, viipaloi ja mausta makeassa marinadissa
Reseptin ainekset (6–8 annosta)
- 3 kgkinkku (tuore tai pakastettu ja sulatettu)
Jälkimarinadi
- 2salottisipulia
- 2 rklvoita
- 3 rklkarkeaa dijoninsinappia
- 1 dlbalsamiviinietikkaa
- 2 prk (à 5 dl)sokeroimatonta luumusosetta (Bonne)
- 1 dlfariinisokeria
- ½ dlmakeaa soijakastiketta (Ketjap Manis)
- 2 tlpiparkakkumaustetta
- ½ tlmustapippuria jauhettuna
Jälkimarinoitu kinkku – ohje:
- Käytä tähän joko tuoresuolattua kinkkua tai sulatettua harmaa-suolattua kinkkua. 3 kilon kinkku sulaa jääkaapissa noin 2 vuorokautta.
- Nosta kinkku huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista.
- Työnnä lihalämpömittari kinkun sisään. Aloita paistaminen, kun sisälämpötila on 10 astetta. Painele kinkun pinta talouspaperilla kuivaksi.
- Kuumenna uuni 125 asteeseen. Kaada reunalliselle uunipellille 1 l vettä ja aseta pelti paistoritilän alle. Vesi pitää kinkun mehevänä ja estää kinkusta valuvaa rasvaa palamasta kiinni uunin pohjaan.
- Nosta kinkku uuniritilälle ja varmista, että paistolämpömittari on kiinni tukevasti kinkun paksuimmassa kohdassa.
- Paista kunnes kinkun sisälämpötila on 80 astetta. Tällöin kinkku on kypsää ja mureaa.
- Peitä kinkku paistamisen jälkeen alumiinifoliolla ja anna sen vetäytyä 30 minuuttia.
- Poista kinkun päältä verkko ja rasvakerros. Leikkaa kinkku ohuiksi viipaleiksi. Siirrä kinkkuviipaleet kannelliseen rasiaan.
- Kuori ja silppua sipulit jälkimarinointia varten. Kuullota ne voissa kattilassa läpikuultavaksi. Lisää sinappi, viinietikka, luumusose, sokeri, soijakastike ja mausteet. Keitä jälkimarinadia kasaan muutama minuutti.
- Kaada jälkimarinadi kinkkuviipaleiden päälle. Siirrä jäähtyneenä jääkaappiin maustumaan 1–2 vuorokaudeksi. Ravistele rasiaa aina välillä, jotta marinadi jakautuu tasaisesti.
- Tarjoa jälkimarinoitu kinkku lämpimänä laatikoiden kanssa tai kylmänä leivän päällä. Paistetut appelsiinilohkot tuovat raikkautta annokseen.

Joulukinkun kuorrutus kolmella tapaa – onko valintasi yrttinen, hedelmäinen vai suklainen?

Jääkinkku
Maku

Unohda väkerrys ja turha vaivannäkö! Koostimme iloksesi hieman tavallista helpomman (mutta silti juhlavan) joulumenun

Kuorrutettu joulukinkku
Kotivinkki

Valitse sopiva kinkku joulun juhlapöytään – tutustu erilaisiin joulukinkkuihin ja löydä oma juttusi!

Luumuglaseerattu joulukinkku – suolaisenmakea kuorrutus tekee kinkusta vastustamattoman
Maku

Joulukinkun paisto – näillä ohjeilla onnistut varmasti!
Maku

Tässä on joulupöydän uusi suosikki (ja yllättäjä)! Juuriselleri muhii makeaksi taikinakuoressa
Maku