Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Tämä joulukinkku ei kastiketta kaipaa! Paista, viipaloi ja mausta makeassa marinadissa

53 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 52 h 0 min

Jälkimarinoitu kinkku saa mehevyyttä ja uudenlaisen maun luumuisesta jälkimarinadista. Viipaloi kinkku ja upota se luumumarinadiin. Tämä herkullinen, jälkimarinoitu kinkku maistuu sekä kylmänä että lämpimänä.

4.12.2017
Reseptin ainekset
6–8 annosta
3 kg
kinkku (tuore tai pakastettu ja sulatettu)
Jälkimarinadi
2
salottisipulia
2 rkl
voita
3 rkl
karkeaa dijoninsinappia
1 dl
balsamiviinietikkaa
2 prk (à 5 dl)
sokeroimatonta luumusosetta (Bonne)
1 dl
fariinisokeria
½ dl
makeaa soijakastiketta (Ketjap Manis)
2 tl
piparkakkumaustetta
½ tl
mustapippuria jauhettuna

Jälkimarinoitu kinkku – ohje:

  1. Käytä tähän joko tuoresuolattua kinkkua tai sulatettua harmaa-suolattua kinkkua. 3 kilon kinkku sulaa jääkaapissa noin 2 vuorokautta.
  2. Nosta kinkku huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista.
  3. Työnnä lihalämpömittari kinkun sisään. Aloita paistaminen, kun sisälämpötila on 10 astetta. Painele kinkun pinta talouspaperilla kuivaksi.
  4. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Kaada reunalliselle uunipellille 1 l vettä ja aseta pelti paistoritilän alle. Vesi pitää kinkun mehevänä ja estää kinkusta valuvaa rasvaa palamasta kiinni uunin pohjaan.
  5. Nosta kinkku uuniritilälle ja varmista, että paistolämpömittari on kiinni tukevasti kinkun paksuimmassa kohdassa.
  6. Paista kunnes kinkun sisälämpötila on 80 astetta. Tällöin kinkku on kypsää ja mureaa.
  7. Peitä kinkku paistamisen jälkeen alumiinifoliolla ja anna sen vetäytyä 30 minuuttia.
  8. Poista kinkun päältä verkko ja rasvakerros. Leikkaa kinkku ohuiksi viipaleiksi. Siirrä kinkkuviipaleet kannelliseen rasiaan.
  9. Kuori ja silppua sipulit jälkimarinointia varten. Kuullota ne voissa kattilassa läpikuultavaksi. Lisää sinappi, viinietikka, luumusose, sokeri, soijakastike ja mausteet. Keitä jälkimarinadia kasaan muutama minuutti.
  10. 10
    Kaada jälkimarinadi kinkkuviipaleiden päälle. Siirrä jäähtyneenä jääkaappiin maustumaan 1–2 vuorokaudeksi. Ravistele rasiaa aina välillä, jotta marinadi jakautuu tasaisesti.
  11. 11
    Tarjoa jälkimarinoitu kinkku lämpimänä laatikoiden kanssa tai kylmänä leivän päällä. Paistetut appelsiinilohkot tuovat raikkautta annokseen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt