


Tämä joulukinkku ei kastiketta kaipaa! Paista, viipaloi ja mausta makeassa marinadissa
53 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 52 h 0 min
Jälkimarinoitu kinkku saa mehevyyttä ja uudenlaisen maun luumuisesta jälkimarinadista. Viipaloi kinkku ja upota se luumumarinadiin. Tämä herkullinen, jälkimarinoitu kinkku maistuu sekä kylmänä että lämpimänä.
Reseptin ainekset
6–8 annosta
3 kg
kinkku (tuore tai pakastettu ja sulatettu)
Jälkimarinadi
2
salottisipulia
2 rkl
voita
3 rkl
karkeaa dijoninsinappia
1 dl
balsamiviinietikkaa
2 prk (à 5 dl)
sokeroimatonta luumusosetta (Bonne)
1 dl
fariinisokeria
½ dl
makeaa soijakastiketta (Ketjap Manis)
2 tl
piparkakkumaustetta
½ tl
mustapippuria jauhettuna
Jälkimarinoitu kinkku – ohje:
- Käytä tähän joko tuoresuolattua kinkkua tai sulatettua harmaa-suolattua kinkkua. 3 kilon kinkku sulaa jääkaapissa noin 2 vuorokautta.
- Nosta kinkku huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista.
- Työnnä lihalämpömittari kinkun sisään. Aloita paistaminen, kun sisälämpötila on 10 astetta. Painele kinkun pinta talouspaperilla kuivaksi.
- Kuumenna uuni 125 asteeseen. Kaada reunalliselle uunipellille 1 l vettä ja aseta pelti paistoritilän alle. Vesi pitää kinkun mehevänä ja estää kinkusta valuvaa rasvaa palamasta kiinni uunin pohjaan.
- Nosta kinkku uuniritilälle ja varmista, että paistolämpömittari on kiinni tukevasti kinkun paksuimmassa kohdassa.
- Paista kunnes kinkun sisälämpötila on 80 astetta. Tällöin kinkku on kypsää ja mureaa.
- Peitä kinkku paistamisen jälkeen alumiinifoliolla ja anna sen vetäytyä 30 minuuttia.
- Poista kinkun päältä verkko ja rasvakerros. Leikkaa kinkku ohuiksi viipaleiksi. Siirrä kinkkuviipaleet kannelliseen rasiaan.
- Kuori ja silppua sipulit jälkimarinointia varten. Kuullota ne voissa kattilassa läpikuultavaksi. Lisää sinappi, viinietikka, luumusose, sokeri, soijakastike ja mausteet. Keitä jälkimarinadia kasaan muutama minuutti.
- 10Kaada jälkimarinadi kinkkuviipaleiden päälle. Siirrä jäähtyneenä jääkaappiin maustumaan 1–2 vuorokaudeksi. Ravistele rasiaa aina välillä, jotta marinadi jakautuu tasaisesti.
- 11Tarjoa jälkimarinoitu kinkku lämpimänä laatikoiden kanssa tai kylmänä leivän päällä. Paistetut appelsiinilohkot tuovat raikkautta annokseen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat