Maku

Perinteinen joulukinkku

10 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
10 h
Perinteinen joulukinkku isolle joukolle valmistuu potkallisesta harmaasuolatusta kinkusta. Tällä ohjeella onnistut!
4.6
0
Julkaistu: 1.1.2010


Ainekset (1 annosta)

  • 8000 gkinkkua

Kuorrutus

  • 1 dlsinappia
  • 3 rklhunajaa
  • 1 dlkorppujauhoja
Tulosta

Perinteinen joulukinkku isolle joukolle valmistuu näin:

Sulata kinkku rauhassa ja kuivaa kauttaaltaan talouspaperilla.

Pane kinkku paistopussiin tai kääri alumiinifolioon ja nosta uunipannulle. Paina paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan, mutta älä työnnä luuhun kiinni.

Kypsennä kinkkua uunissa 100–125 asteessa, kunnes lihalämpömittari näyttää 75–80 astetta. 75 asteessa liha on mehukas ja 80 asteessa perinteisen kypsä ja murea.

Anna kinkun rauhoittua tai kokonaan jäähtyä ennen kuin viimeistelet pinnan.

Poista pussi tai folio. Irrota nahka kinkusta.

Sekoita hunaja ja sinappi. Levitä seos kinkun pintaan. Ripottele kinkun päälle ohut kerros korppujauhoja. Kuorruta kinkku 225-asteisessa uunissa kauniin ruskeaksi.

Nosta valmis kinkku vadille. Koristele vati esimerkiksi omenalohkoilla ja kuivatuilla luumuilla.

Kinkun kastike suurustetaan joulukinkun paistoliemestä. Mausta täyteläinen kastike sinapilla ja lorauksella kermaa. Ota kinkun kastikkeen ohje talteen täältä.

MITÄ PIDIT?
4.57
Kommentoi »