Reseptin ainekset
1 annosta
8 kg
kinkkua
Kuorrutus
1 dl
sinappia
3 rkl
hunajaa
1 dl
korppujauhoja
Perinteinen joulukinkku isolle joukolle – ohje:
- Sulata kinkku rauhassa ja kuivaa kauttaaltaan talouspaperilla.
- Pane kinkku paistopussiin tai kääri alumiinifolioon ja nosta uunipannulle. Paina paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan, mutta älä työnnä luuhun kiinni.
- Kypsennä kinkkua uunissa 100–125 asteessa, kunnes lihalämpömittari näyttää 75–80 astetta. 75 asteessa liha on mehukas ja 80 asteessa perinteisen kypsä ja murea.
- Anna kinkun rauhoittua tai kokonaan jäähtyä ennen kuin viimeistelet pinnan.
- Poista pussi tai folio. Irrota nahka kinkusta.
- Sekoita hunaja ja sinappi. Levitä seos kinkun pintaan. Ripottele kinkun päälle ohut kerros korppujauhoja. Kuorruta kinkku 225-asteisessa uunissa kauniin ruskeaksi.
- Nosta valmis kinkku vadille. Koristele vati esimerkiksi omenalohkoilla ja kuivatuilla luumuilla.
Vinkit!
- Kinkun kastike suurustetaan joulukinkun paistoliemestä. Mausta täyteläinen kastike sinapilla ja lorauksella kermaa. Ota kinkun kastikkeen ohje talteen täältä.
- Näin puolestaan onnistuu perinteinen kinkun kuorrutus sinapilla, korppujauhoilla ja neilikoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat