Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Perinteinen joulukinkku

10 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 10 h 0 min

Perinteinen joulukinkku isolle joukolle valmistuu potkallisesta harmaasuolatusta kinkusta. Tällä ohjeella onnistut!

1.1.2010
Reseptin ainekset
1 annosta
8 kg
kinkkua
Kuorrutus
1 dl
sinappia
3 rkl
hunajaa
1 dl
korppujauhoja

Perinteinen joulukinkku isolle joukolle – ohje:

  1. Sulata kinkku rauhassa ja kuivaa kauttaaltaan talouspaperilla.
  2. Pane kinkku paistopussiin tai kääri alumiinifolioon ja nosta uunipannulle. Paina paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan, mutta älä työnnä luuhun kiinni.
  3. Kypsennä kinkkua uunissa 100–125 asteessa, kunnes lihalämpömittari näyttää 75–80 astetta. 75 asteessa liha on mehukas ja 80 asteessa perinteisen kypsä ja murea.
  4. Anna kinkun rauhoittua tai kokonaan jäähtyä ennen kuin viimeistelet pinnan.
  5. Poista pussi tai folio. Irrota nahka kinkusta.
  6. Sekoita hunaja ja sinappi. Levitä seos kinkun pintaan. Ripottele kinkun päälle ohut kerros korppujauhoja. Kuorruta kinkku 225-asteisessa uunissa kauniin ruskeaksi.
  7. Nosta valmis kinkku vadille. Koristele vati esimerkiksi omenalohkoilla ja kuivatuilla luumuilla.

Vinkit!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt