Viskiglaseerattu kinkkurulla – parin kilon possuherkku pienen seurueen juhlapöytään
2 h 45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
2 h 30 minViskiglaseerattu kinkkurulla sopii pieneen kinkunhimoon. Parin kilon rulla paistetaan ja viimeistellään viskillä maustetulla vaahterasiirappikuorrutuksella.
LA
MA
MU
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 11.12.2020

Viskiglaseerattu kinkkurulla – parin kilon possuherkku pienen seurueen juhlapöytään
Ainekset (8 annosta)
- noin 2 kgkinkkurulla
Glaseeraus
- 1 dlfariinisokeria
- 1 dlviskiä
- 1 dlvaahterasiirappia
- 1 rklvalkoviinietikkaa
- 1 rklsoijaa
Tarjoiluun
- granaattiomenan siemeniä
Viskiglaseerattu kinkkurulla valmistuu näin:
- Ota kinkkurulla hyvissä ajoin ennen paistamista huoneenlämpöön. Paistamisen voi aloittaa, kun sisälämpö on 10 astetta.
- Työnnä paistolämpömittari paksuimpaan kohtaan. Paista kinkkua uunissa ensin 200 asteessa puoli tuntia. Laske lämpö 100 asteeseen ja paista kinkkua noin 1,5 t/kg, kunnes mittari näyttää 74 astetta.
- Mittaa glaseerausainekset kattilaan. Keitä keskilämmöllä välillä sekoitellen, kunnes liemi on hieman siirappimaista.
- Valuta seosta kinkun pinnalle ja tarjoa loput lisukkeena. Koristele glaseerattu kinkkurulla granaattiomenan siemenillä.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0