


Viskiglaseerattu kinkkurulla – parin kilon possuherkku pienen seurueen juhlapöytään
2 h 45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h 30 min
Viskiglaseerattu kinkkurulla sopii pieneen kinkunhimoon. Parin kilon rulla paistetaan ja viimeistellään viskillä maustetulla vaahterasiirappikuorrutuksella.
Reseptin ainekset
8 annosta
noin 2 kg
kinkkurulla
Glaseeraus
1 dl
fariinisokeria
1 dl
viskiä
1 dl
vaahterasiirappia
1 rkl
valkoviinietikkaa
1 rkl
soijaa
Tarjoiluun
granaattiomenan siemeniä
Viskiglaseerattu kinkkurulla – ohje:
- Ota kinkkurulla hyvissä ajoin ennen paistamista huoneenlämpöön. Paistamisen voi aloittaa, kun sisälämpö on 10 astetta.
- Työnnä paistolämpömittari paksuimpaan kohtaan. Paista kinkkua uunissa ensin 200 asteessa puoli tuntia. Laske lämpö 100 asteeseen ja paista kinkkua noin 1,5 t/kg, kunnes mittari näyttää 74 astetta.
- Mittaa glaseerausainekset kattilaan. Keitä keskilämmöllä välillä sekoitellen, kunnes liemi on hieman siirappimaista.
- Valuta seosta kinkun pinnalle ja tarjoa loput lisukkeena. Koristele glaseerattu kinkkurulla granaattiomenan siemenillä.
Vinkki!
Kaipaatko vaahterasiirapin sijaan perinteisempää sinappihuntua? Katso kuinka onnistuu kinkun kuorrutus sinapilla, korppujauhoilla ja neilikoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat