Maku

Vakuumikypsennetty kinkku

8 h 20 min
3.5
0

Vakuumikypsennetty kinkku

Vakuumikypsennetty kinkku on helppo ja siisti valmistaa. Vakuumissa kinkusta tulee mehevä ja maukas. Tätä kannattaa kokeilla!
Teksti Juha Virkki
Kuvat Mika Remes
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

  • 5000 gkinkkua

Kuorrutus

  • 1 kplkeltuaista
  • 1 dldijoninsinappia
  • 2 dlkorppujauhoja
  • 3 rklneilikkaa (kokonaisia)

Tee näin

8 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN8 h

Vakuumikypsennetty kinkku valmistuu näin:

Kuumenna uuni 75–80 asteeseen. Asettele vakumoitu kinkku uunipannulle leivinpaperin päälle niin, että muovi ei osu uunin seiniin. Paista noin 10 tuntia. 

Työnnä paistinlämpömittari kinkun paksuimpaan osaan ja jatka kypsentämistä, kunnes se näyttää 75 astetta.

Nosta kinkku pois uunista. Leikkaa pussi auki ja anna jäähtyä muutama tunti.

Leikkaa kinkusta verkko pois ja halutessasi osa rasvasta.

Sekoita keltuainen ja sinappi. Sivele kinkun pinta sinapilla ja ripottele päälle korppujauhoja tasaisesti. Pistele koristeeksi mausteneilikoita.

Kuorruta vakuumikypsennettyä kinkkua 250-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.

Jäähdytä kinkku ja tarjoile muiden jouluherkkujen kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä