Maku

Joulupöydän mehevin kinkku

10 h 30 min
5
0

Joulupöydän mehevin kinkku

LA
MA
MU
0
5
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 annosta)

  • 8000 gkinkkua

Kuorrutus

  • 1 dlsinappia
  • 3 rklhunajaa
  • 1 dlkorppujauhoja

Tee näin

10 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN10 h

Huuhdo kinkku juoksevalla, kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Pane kinkku paistopussiin tai kääri alumiinipaperiin ja nosta uunipannulle. Paina paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan, mutta älä paina luuhun kiinni.

Kypsennä uunissa 100–125 asteessa kunnes lihalämpömittari näyttää 75–80 astetta. 75 asteessa liha on mehukas ja 80 asteessa perinteisen kypsä ja murea.

Anna kinkun rauhoittua tai kokonaan jäähtyä ennen kuin viimeistelet pinnan.

Poista pussi tai alumiinipaperi. Irrota kinkusta nahka terävällä veitsellä leikaten. Sekoita hunaja ja sinappi ja levitä seos kinkun pintaan. Ripottele ohut kerros korppujauhoja päälle. Kuorruta kinkku 225-asteisessa uunissa kauniin ruskeaksi. Nosta valmis kinkku vadille.

Koristele hedelmillä ja vihreillä herneillä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä