Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Joulupöydän mehevin kinkku

10 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 10 h 0 min
26.7.2005
Reseptin ainekset
25 annosta
8000 g
kinkkua
Kuorrutus
1 dl
sinappia
3 rkl
hunajaa
1 dl
korppujauhoja

Huuhdo kinkku juoksevalla, kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Pane kinkku paistopussiin tai kääri alumiinipaperiin ja nosta uunipannulle. Paina paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan, mutta älä paina luuhun kiinni.

Kypsennä uunissa 100–125 asteessa kunnes lihalämpömittari näyttää 75–80 astetta. 75 asteessa liha on mehukas ja 80 asteessa perinteisen kypsä ja murea.

Anna kinkun rauhoittua tai kokonaan jäähtyä ennen kuin viimeistelet pinnan.

Poista pussi tai alumiinipaperi. Irrota kinkusta nahka terävällä veitsellä leikaten. Sekoita hunaja ja sinappi ja levitä seos kinkun pintaan. Ripottele ohut kerros korppujauhoja päälle. Kuorruta kinkku 225-asteisessa uunissa kauniin ruskeaksi. Nosta valmis kinkku vadille.

Koristele hedelmillä ja vihreillä herneillä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt