Maku

Tahmean suklainen mutakakku

Tahmean suklainen mutakakku
On vaikea keksiä tilannetta, johon mutakakku ei sopisi. Lasten synttärit, isänpäivä, naistenpäivä, illanistujaiset tai tavallinen sunnuntai. Mutakakku toimii aina.
Julkaistu: 6.3.2017

Pitääkö mutakakku jättää valuvan suklaiseksi vai tahmeaksi? Ikuisuuskysymys, mutta ihana sellainen. Herkullisimman mutakakun kaava löytyy nimittäin ahkerasti kokeilemalla.

Mutakakun eli mudcaken voi leipoa perinteisesti vehnäjauhoilla, mantelijauhoilla tai gluteenittomalla jauhoseoksella. Suklaaksi sopii niin tumma kuin valkosuklaa. Jos vaihdat suklaata, huomioi että valkosuklaa on huomattavasti tummaa suklaata makeampaa ja lisää tilkka sitruunamehua tai limettiä makeutta taittamaan. Ruotsalaistyyppinen kladdkaka valmistuu kokonaan ilman suklaata, jolloin suklaisuus saadaan voilla ja kaakaojauheella.  

Mausteeksi sopii niin lakritsi, appelsiini, mustaherukat kuin vaikka minttu. Karkkirouheet tekevät mutakakusta lastenjuhlien vetonaulan. 

Herkullisin mutakakku on pehmeä ja kostea. Jos pidät valuvan suklaisesta kakusta, paista se juuri ja juuri pinnaltaan kypsäksi, nosta uunista ja anna tasaantua ennen leikkaamista. Jos taas mutakakun kuuluu olla mielestäsi tahmean suklainen, jäähdytä se jääkaapissa ennen tarjoamista. Seuraksi sopii kermavaahto, jätski tai nokare turkkilaista jogurttia. 

Tärkeintä on, ettet paista yli. Tarkkaile siis kypsymistä, koska mutakakun paistuminen on minuuttipeliä ja lopputulos riippuu uunisi tehoista. Mieluummin hieman liian taikinainen, kuin kuivakka, vai mitä? 

Kommentoi »