Maailman paras mutakakku onnistuu 4 vinkin avulla – näin löydät oikean paistoajan sekä valuvan suklaiseen että tahmean kosteaan kakkuun
Ruoka
Maailman paras mutakakku onnistuu 4 vinkin avulla – näin löydät oikean paistoajan sekä valuvan suklaiseen että tahmean kosteaan kakkuun
Maailman paras mutakakku onnistuu, kun kiinnität huomiota suklaaseen, jauhoihin, paistoaikaan ja koristeluun. Luotatko takuuvarmaan perusohjeeseen vai kokeiletko mieluummin jotain uutta? Kurkkaa vinkit ja parhaat mutakakkureseptimme!

On vaikea keksiä tilannetta, johon mutakakku ei sopisi. Lasten synttärit, isänpäivä, naistenpäivä, illanistujaiset tai tavallinen sunnuntai. Mutakakku toimii aina. Pidä kaapissasi lempisuklaata, voita, munia, sokeria, jauhoja ja leivinjauhetta, niin saat kivan tarjottavan jopa puolessa tunnissa pöytään.

Tämä perusohje on suosituin mutakakkureseptimme, eikä ihme, sillä lopputulos on ihanan mehevä! Kurkkaa samalla myös video mutakakun leipomisesta.

Maailman paras mutakakku – näillä vinkeillä onnistut

1. Suklaa

Mutakakkuun sopii niin tumma kuin valkosuklaa. Jos vaihdat suklaata, ota huomioon, että valkosuklaa on huomattavasti tummaa suklaata makeampaa. Lisää tilkka sitruunamehua tai limettiä makeutta taittamaan. Mikset kokeilisi myös kahden suklaan mutakakkua?

Valkosuklaamutakakku maustetaan kirpeällä limellä ja tarjoillaan vaniljajäätelön kanssa. Aika vastustamaton makuyhdistelmä, vai mitä?

Kokeile myös

Ruotsalaistyyppinen kladdkaka leivotaan kokonaan ilman suklaata. Kakun suklaisuus saadaan voilla ja kaakaojauheella.

2. Taikina

Mutakakun eli mudcaken voi leipoa perinteisesti vehnäjauhoilla, mantelijauhoilla tai gluteenittomalla jauhoseoksella.

Korvaa taikinan vehnäjauhot hienojakoisilla mantelijauhoilla, niin saat uskomattoman mehevän gluteenittoman mutakakun.

Kokeile myös

Mausteeksi mutakakkutaikinaan sopii niin vanilja, lakritsi, appelsiini, mustikat, mustaherukat kuin vaikka minttu. Karkkirouheet tekevät mutakakusta lastenjuhlien vetonaulan.

Mintun maku sopii ihanasti mutakakkuun. Pätkis-mutakakku valmistuu puolessa tunnissa. Käytä kakun koristeluun rouhittua minttusuklaata ja mintun lehtiä.
Daim-mutakakulla hurmaat kaikki! Herkussa maistuvat tumma suklaa, mansikat sekä tietysti Daim.

3. Paistaminen

Paistoaika (15–20 minuuttia) vaihtelee sen mukaan, onko kakkusuosikkisi rakenteeltaan valuva vai kostean pehmeä mutakakku. Myös uunien paisto-ominaisuudet vaihtelevat. Paistumista kannattaa seurata tarkasti, jotta mutakakku ei paistu läpikypsäksi.

Kokeile myös

Jopa 12 minuuttia voi riittää paistoajaksi. Uskalla jättää mutakakku keskeltä suussasulavan tahmeaksi.

Jos pidät valuvan suklaisesta mutakakusta, paista se juuri ja juuri pinnaltaan kypsäksi, nosta uunista ja anna tasaantua ennen leikkaamista.
Kinuskin ystävän mutakakku kuorrutetaan kondensoidusta maidosta keitetyllä kastikkeella. Viimeistele makea herkku suolahipuilla.

4. Tarjoaminen

Tarjoa mutakakku haaleana, jolloin sisus on valuvaa. Voit halutessasi nostaa kakun hetkeksi jääkaappiin, jolloin kakun rakenne kiinteytyy tahmean suklaiseksi.

Kokeile myös

Tarjoa mutakakun kanssa kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä. Joillekin kermavaahto mutakakun kumppanina on liikaa. Kokeile turkkilaista jogurttia, jonka happamuus raikastaa suklaista kakkua.

Övereistä överein Mississippin lakritsimutakakku koristellaan Amerikan tyyliin vaahtokarkeilla ja lakuilla. Lisänä maistuu vielä suklaa- tai kinuskikastike.
Kommentoi »