
On vaikea keksiä tilannetta, johon mutakakku ei sopisi. Lasten synttärit, isänpäivä, naistenpäivä, illanistujaiset tai tavallinen sunnuntai. Mutakakku toimii aina. Pidä kaapissasi lempisuklaata, voita, munia, sokeria, jauhoja ja leivinjauhetta, niin saat kivan tarjottavan jopa puolessa tunnissa pöytään.
Maailman paras mutakakku – näillä vinkeillä onnistut
1. Suklaa
Mutakakkuun sopii niin tumma kuin valkosuklaa. Jos vaihdat suklaata, ota huomioon, että valkosuklaa on huomattavasti tummaa suklaata makeampaa. Lisää tilkka sitruunamehua tai limettiä makeutta taittamaan. Mikset kokeilisi myös kahden suklaan mutakakkua?
Kokeile myös
Ruotsalaistyyppinen kladdkaka leivotaan kokonaan ilman suklaata. Kakun suklaisuus saadaan voilla ja kaakaojauheella.
2. Taikina
Mutakakun eli mudcaken voi leipoa perinteisesti vehnäjauhoilla, mantelijauhoilla tai gluteenittomalla jauhoseoksella.
Kokeile myös
Mausteeksi mutakakkutaikinaan sopii niin vanilja, lakritsi, appelsiini, mustikat, mustaherukat kuin vaikka minttu. Karkkirouheet tekevät mutakakusta lastenjuhlien vetonaulan.
3. Paistaminen
Paistoaika (15–20 minuuttia) vaihtelee sen mukaan, onko kakkusuosikkisi rakenteeltaan valuva vai kostean pehmeä mutakakku. Myös uunien paisto-ominaisuudet vaihtelevat. Paistumista kannattaa seurata tarkasti, jotta mutakakku ei paistu läpikypsäksi.
Kokeile myös
Jopa 12 minuuttia voi riittää paistoajaksi. Uskalla jättää mutakakku keskeltä suussasulavan tahmeaksi.
4. Tarjoaminen
Tarjoa mutakakku haaleana, jolloin sisus on valuvaa. Voit halutessasi nostaa kakun hetkeksi jääkaappiin, jolloin kakun rakenne kiinteytyy tahmean suklaiseksi.
Kokeile myös
Tarjoa mutakakun kanssa kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä. Joillekin kermavaahto mutakakun kumppanina on liikaa. Kokeile turkkilaista jogurttia, jonka happamuus raikastaa suklaista kakkua.