Kotivinkki

Daim-mutakakku – tällä herkulla hurmaat kaverit, sydänystävät ja rakkaimmat

1 h 15 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen1 h
Daim-mutakakussa maistuvat tumma suklaa, mansikat sekä tietenkin rakastettu Daim! Helppo mutakakku valmistuu vain parista raaka-aineesta ja vie taatusti kielen mennessään.
GL
KA
4.19
4
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (10–12 annosta)

Daim-mutakakku

  • 300 gtummaa suklaata
  • 7kananmunaa
  • 115 gvoita
  • 2 ½ dlsokeria
  • ripaussuolaa
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 150 gDaim-patukoita tai -rakeita

Koristeluun

  • kaakaojauhetta
  • Daim-paloja
  • mansikoita
Tulosta

Daim-mutakakku valmistuu näin:

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa 24–26-senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele reunat.
  2. Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Paloittele suklaa ja voi kulhoon ja sulata mikrossa välillä sekoittaen. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Vaahdota toisessa kulhossa valkuaiset ja ripaus suolaa, kunnes vaahdosta muodostuu pehmeitä huippuja.
  4. Vatkaa suklaa-voiseos vähitellen keltuaisvaahdon joukkoon. Lisää vaniljasokeri. Kääntele valkuaisvaahto neljässä osassa joukkoon. Kääntele tasaiseksi.
  5. Kaada taikina vuokaan, rouhi Daim ja ripottele rouhe pinnalle. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen ja paista kakkua keskitasolla 45–60 minuuttia. Kakku on valmis, kun se on kovettunut pinnalta, mutta hammastikulla kokeilemalla sisus on vielä kostea.

Vinkki!

Voit korvata Daimin myös toisella lempisuklaallasi, kuten Dumlella tai Pätkiksellä.

MITÄ PIDIT?
4.19