4,2(21)
Daim-mutakakku – tällä herkulla hurmaat kaverit, sydänystävät ja rakkaimmat
Gluteeniton
Kasvis
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h
Daim-mutakakussa maistuvat tumma suklaa, mansikat sekä tietenkin rakastettu Daim! Helppo mutakakku valmistuu vain parista raaka-aineesta ja vie taatusti kielen mennessään.
Reseptin ainekset
10–12 annosta
Daim-mutakakku
300 gtummaa suklaata
7kananmunaa
115 gvoita
2 ½ dlsokeria
ripaussuolaa
2 tlvaniljasokeria
150 gDaim-patukoita tai -rakeita
Koristeluun
kaakaojauhetta
Daim-paloja
mansikoita

Daim-mutakakku – ohje:

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa 24–26-senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele reunat.
  2. Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Paloittele suklaa ja voi kulhoon ja sulata mikrossa välillä sekoittaen. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Vaahdota toisessa kulhossa valkuaiset ja ripaus suolaa, kunnes vaahdosta muodostuu pehmeitä huippuja.
  4. Vatkaa suklaa-voiseos vähitellen keltuaisvaahdon joukkoon. Lisää vaniljasokeri. Kääntele valkuaisvaahto neljässä osassa joukkoon. Kääntele tasaiseksi.
  5. Kaada taikina vuokaan, rouhi Daim ja ripottele rouhe pinnalle. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen ja paista kakkua keskitasolla 45–60 minuuttia. Kakku on valmis, kun se on kovettunut pinnalta, mutta hammastikulla kokeilemalla sisus on vielä kostea.

Vinkit!

  • Voit korvata Daimin myös toisella lempisuklaallasi, kuten Dumlella tai Pätkiksellä.
  • Katso myös perinteinen mutakakkuresepti, jolla leivot mehevän suklaisen kakun!
4 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo