Maku

Mustaherukka-mutakakku

55 min
4
6

Mustaherukka-mutakakku

Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 200 gtummaa suklaata
  • 150 gvoita
  • 4 kplmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlkanelia
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 200 gmustaherukoita

Lisäksi

  • Tarjoiluun kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 24 cm) ja voitele vuoka.

Sulata paloiteltu suklaa ja voi kattilassa ja anna jäähtyä.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita jauhojen joukkoon kaneli, vaniljasokeri ja leivinjauhe.

Yhdistä suklaa-voiseos ja muna-sokerivaahto varovasti ja sekoita joukkoon jauhoseos.

Kaada puolet taikinasta vuokaan ja ripottele päälle mustaherukat. Levitä päälle loput taikinasta.

Paista mustaherukka-mutakakku 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Tarjoa mustaherukka-mutakakun kyljessä jäätelöä tai kermavaahtoa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä