


Mustaherukkamutakakku
55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min
Reseptin ainekset
12 annosta
200 g
tummaa suklaata
150 g
voita
4 kpl
munaa
2 dl
sokeria
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
kanelia
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
200 g
mustaherukoita
Tarjoiluun
kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä
Mustaherukkamutakakku – ohje:
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 24 cm) ja voitele vuoka.
- Sulata paloiteltu suklaa ja voi kattilassa ja anna jäähtyä.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita jauhojen joukkoon kaneli, vaniljasokeri ja leivinjauhe.
- Yhdistä suklaa-voiseos ja muna-sokerivaahto varovasti ja sekoita joukkoon jauhoseos.
- Kaada puolet taikinasta vuokaan ja ripottele päälle mustaherukat. Levitä päälle loput taikinasta.
- Paista mustaherukkamutakakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
- Tarjoa mustaherukkamutakakun kyljessä jäätelöä tai kermavaahtoa.
Vinkki!
Katso myös perinteinen mutakakkureseptimme, jolla leivot mehevän suklaisen kakun!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat