Maku

Valkosuklaamutakakku – limen ja valkosuklaan lumoava yhdistelmä vie jalat alta

38 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen18 min
Valkosuklaamutakakku leivotaan valkosuklaasta ja maustetaan kirpeällä limellä. Nauti kakkupala pehmeän vaniljajäätelön kanssa, niin makuelämys on täydellinen.
4.38
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (10 annosta)

Valkosuklaamutakakku

  • 150 gvoita
  • 150 gvalkosuklaata
  • 2luomulimen kuori ja mehu
  • 1½ dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 3munaa
  • 3½ dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Viimeistely

  • 1 rkltomusokeria
Tulosta

Valkosuklaamutakakku leivotaan näin:

  1. Kuutioi voi ja paloittele valkosuklaa kulhoon, sulata mikrossa tai vesihauteessa välillä sekoittaen.
  2. Pese limet hyvin. Raasta kuoren vihreä osa (1½ tl) ja purista mehu (4 rkl).
  3. Sekoita sokeri ja vaniljasokeri sekä limen kuori ja mehu voi-suklaaseokseen.
  4. Vatkaa munat yksitellen taikinaan.
  5. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  6. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (Ø 20 cm).
  7. Paista 200 asteessa noin 18 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä tahmeaksi.
  8. Siivilöi jäähtyneen kakun päälle tomusokeria. Tarjoa mutakakun kanssa vaniljajäätelöä.
MITÄ PIDIT?
4.38
Kommentoi »