


Valkosuklaamutakakku – limen ja valkosuklaan lumoava yhdistelmä vie jalat alta
38 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 18 min
Valkosuklaamutakakku leivotaan valkosuklaasta ja maustetaan kirpeällä limellä. Nauti kakkupala pehmeän vaniljajäätelön kanssa, niin makuelämys on täydellinen.
Reseptin ainekset
10 annosta
Valkosuklaamutakakku
150 g
voita
150 g
valkosuklaata
2
luomulimen kuori ja mehu
1½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
3
munaa
3½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Viimeistely
1 rkl
tomusokeria
Valkosuklaamutakakku leivotaan näin:
- Kuutioi voi ja paloittele valkosuklaa kulhoon, sulata mikrossa tai vesihauteessa välillä sekoittaen.
- Pese limet hyvin. Raasta kuoren vihreä osa (1½ tl) ja purista mehu (4 rkl).
- Sekoita sokeri ja vaniljasokeri sekä limen kuori ja mehu voi-suklaaseokseen.
- Vatkaa munat yksitellen taikinaan.
- Lisää lopuksi vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (Ø 20 cm).
- Paista 200 asteessa noin 18 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä tahmeaksi.
- Siivilöi jäähtyneen kakun päälle tomusokeria. Tarjoa mutakakun kanssa vaniljajäätelöä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat