Mustikkamutakakku
30 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
15 minHelpon mutakakun voi tuunata herkullisesti mustikoilla!
4.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 10.8.2016

Mustikkamutakakku
Ainekset (6 palaa)
- 100 gvoita
- 2 kplkanamunia
- 2 dlsokeria
- 2 dlvehnäjauhoja
- 1 dlkaakaojauhetta
- 2 tlvaniljasokeria
- ripaus 0suolaa
- 1,5 dlmustikoita ((tuoreita tai pakastettuja))
Koristelu
- 1 dlpensasmustikoita
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele 16 cm kokoinen irtopohjavuoka ja leikkaa vuoan pohjalle pohjan kokoinen pala leivinpaperia.
Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Vatkaa kevyesti sekaisin kananmunat ja sokeri. Lisää voi seokseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Kääntele joukkoon mustikat.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Kakku saa olla keskeltä kunnolla taikinainen.
Painele pensasmustikat koristeeksi hieman jäähtyneen kakun pinnalle. Anna kakun jäähtyä vuoassa.
Tarjoile lämpimänä tai jääkaappikylmänä.
Jos käytät jäisiä mustikoita, paistoaika saattaa olla hieman pidempi.
MITÄ PIDIT?
4.33