Maku

Mustikkamutakakku

30 min
4
1

Mustikkamutakakku

Helpon mutakakun voi tuunata herkullisesti mustikoilla!
Teksti Painted by Cakes
Kuvat Painted by Cakes
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 palaa)

  • 100 gvoita
  • 2 kplkanamunia
  • 2 dlsokeria
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlkaakaojauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • ripaus 0suolaa
  • 1,5 dlmustikoita ((tuoreita tai pakastettuja))

Koristelu

  • 1 dlpensasmustikoita

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele 16 cm kokoinen irtopohjavuoka ja leikkaa vuoan pohjalle pohjan kokoinen pala leivinpaperia. 

Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Vatkaa kevyesti sekaisin kananmunat ja sokeri. Lisää voi seokseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Kääntele joukkoon mustikat. 

Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Kakku saa olla keskeltä kunnolla taikinainen. 

Painele pensasmustikat koristeeksi hieman jäähtyneen kakun pinnalle. Anna kakun jäähtyä vuoassa.

Tarjoile lämpimänä tai jääkaappikylmänä.

Vinkki!

Jos käytät jäisiä mustikoita, paistoaika saattaa olla hieman pidempi.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä