


Kinuskimutakakku
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Kinuskimutakakku saa päälleen kondensoidusta maidosta keitetyn kastikkeen. Uskomattoman herkullista!
Reseptin ainekset
6 palaa
Kinuskimutakakku
100 g
voita
2 kpl
kananmunia
2 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaakaojauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1/6 tl
suolaa
Kuorrute
200 g
kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia (puoli purkkia)
Koristelu
sormisuolaa (ripaus)
Kinuski-mutakakku – ohje:
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (Ø 16 cm) ja leikkaa vuoan pohjalle pohjan kokoinen ympyrä leivinpaperista.
- Sulata voi mikrossa tai kattilassa.
- Vatkaa käsin kevyesti kananmunat ja sokeri sekaisin. Lisää voi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi.
- Sekoita taikinaa vain sen verran, että se on tasaista.
- Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Kakku saa olla keskeltä taikinainen.
- Anna kakun jäähtyä vuoassa.
- Irrota kakku vuoasta ja siirrä se tarjoilualustalle. Kaada päälle kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia ja ripottele pinnalle sormisuolaa.
- Tarjoile kakku lämpimänä tai jääkaappikylmänä.
Vinkit!
- Voit tehdä kinuski-mutakakun kaksinkertaisena halkaisijaltaan 22–24 cm kokoiseen vuokaan. Paista kakkua tällöin noin 20–25 minuuttia.
- Kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa voi ostaa valmiina tai voit tehdä sitä itse keittämällä avaamatonta säilykemaitotölkkiä runsaassa vedessä kolme tuntia.
- Testaa myös suosituinta mutakakkureseptiämme, jolla leivot ihanan mehevän herkun!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat