Maku

Helppo kinuskinen mutakakku

30 min
4.5
3

Helppo kinuskinen mutakakku

Mikään ei voita täydellisen mehevää mutakakkua, joka valmistuu vielä uskomattoman nopeasti. Tarjoile kakku kinuskin kanssa tai sellaisenaan. Joka tapauksessa kakkupalat häviävät salaman nopeasti lautaselta.
Teksti Painted by Cakes
Kuvat Painted by Cakes
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 palaa)

Mutakakku

  • 100 gvoita
  • 2 kplkananmunia
  • 2 dlsokeria
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlkaakaojauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • Suolaa (ripaus)

Kuorrute

  • 200 gKondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia (puoli purkkia)

Koristelu

  • ripaus 0Sormisuolaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan 16 cm kokoinen irtopohjavuoka ja leikkaa vuoan pohjalle pohjan kokoinen ympyrä leivinpaperista.

Sulata voi mikrossa tai kattilassa.

Vatkaa käsin kevyesti kananmunat ja sokeri sekaisin. Lisää voi seokseen.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi.

Sekoita taikinaa vain sen verran, että se on tasaista.

Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Kakku saa olla keskeltä taikinainen.

Anna kakun jäähtyä vuoassa.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä se tarjoilualustalle. Kaada päälle kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia ja ripottele pinnalle sormisuolaa.

Tarjoile kakku lämpimänä tai jääkaappikylmänä.

Vinkki!

Kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa voi ostaa valmiina tai voit tehdä sitä itse keittämällä avaamatonta säilykemaitotölkkiä runsaassa vedessä kolme tuntia. Voit tehdä kakun kaksinkertaisena halkaisijaltaan 22-24 cm kokoiseen vuokaan. Paista kakkua tällöin noin 20-25 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä