Kinuski-mutakakku
30 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
15 minKinuski-mutakakku saa päälleen kondensoidusta maidosta keitetyn kastikkeen. Uskomattoman herkullista!
4.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 19.10.2015

Kinuski-mutakakku
Ainekset (6 palaa)
Kinuski-mutakakku
- 100 gvoita
- 2 kplkananmunia
- 2 dlsokeria
- 2 dlvehnäjauhoja
- 1 dlkaakaojauhetta
- 2 tlvaniljasokeria
- 1/6 tlsuolaa
Kuorrute
- 200 gKondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia (puoli purkkia)
Koristelu
- sormisuolaa (ripaus)
Kinuski-mutakakku leivotaan näin:
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (Ø 16 cm) ja leikkaa vuoan pohjalle pohjan kokoinen ympyrä leivinpaperista.
- Sulata voi mikrossa tai kattilassa.
- Vatkaa käsin kevyesti kananmunat ja sokeri sekaisin. Lisää voi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi.
- Sekoita taikinaa vain sen verran, että se on tasaista.
- Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Kakku saa olla keskeltä taikinainen.
- Anna kakun jäähtyä vuoassa.
- Irrota kakku vuoasta ja siirrä se tarjoilualustalle. Kaada päälle kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia ja ripottele pinnalle sormisuolaa.
- Tarjoile kakku lämpimänä tai jääkaappikylmänä.
Vinkki! Voit tehdä kinuski-mutakakun kaksinkertaisena halkaisijaltaan 22–24 cm kokoiseen vuokaan. Paista kakkua tällöin noin 20–25 minuuttia. Kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa voi ostaa valmiina tai voit tehdä sitä itse keittämällä avaamatonta säilykemaitotölkkiä runsaassa vedessä kolme tuntia.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.29