Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kinuskimutakakku

30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min

Kinuskimutakakku saa päälleen kondensoidusta maidosta keitetyn kastikkeen. Uskomattoman herkullista!

19.10.2015
Reseptin ainekset
6 palaa
Kinuskimutakakku
100 g
voita
2 kpl
kananmunia
2 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaakaojauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1/6 tl
suolaa
Kuorrute
200 g
kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia (puoli purkkia)
Koristelu
sormisuolaa (ripaus)

Kinuski-mutakakku – ohje:

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (Ø 16 cm) ja leikkaa vuoan pohjalle pohjan kokoinen ympyrä leivinpaperista.
  2. Sulata voi mikrossa tai kattilassa.
  3. Vatkaa käsin kevyesti kananmunat ja sokeri sekaisin. Lisää voi.
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi.
  5. Sekoita taikinaa vain sen verran, että se on tasaista.
  6. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Kakku saa olla keskeltä taikinainen.
  7. Anna kakun jäähtyä vuoassa.
  8. Irrota kakku vuoasta ja siirrä se tarjoilualustalle. Kaada päälle kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia ja ripottele pinnalle sormisuolaa.
  9. Tarjoile kakku lämpimänä tai jääkaappikylmänä.

Vinkit!

  • Voit tehdä kinuski-mutakakun kaksinkertaisena halkaisijaltaan 22–24 cm kokoiseen vuokaan. Paista kakkua tällöin noin 20–25 minuuttia.
  • Kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa voi ostaa valmiina tai voit tehdä sitä itse keittämällä avaamatonta säilykemaitotölkkiä runsaassa vedessä kolme tuntia.
  • Testaa myös suosituinta mutakakkureseptiämme, jolla leivot ihanan mehevän herkun!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt