4,2(49)
Pätkis-mutakakku – taivaalliselta maistuva suklaakakku puolessa tunnissa
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Jos Pätkis-suklaa on parasta mitä tiedät, rakastut myös tähän helppoon ja minttuiseen mutakakkuun. Pätkismutakakku on nopea leipoa, mutta voit hyvin tehdä sen jo edellisenä päivänä valmiiksi.
25.6.2018
 |
Maku
Reseptin ainekset
10 annosta
Pätkis-mutakakku
4munaa
2 dlsokeria
200 gPätkis-suklaata (levy, patukka tai pussi)
200 gvoita
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
Viimeistely
½ psPätkis-paloja (á 140 g)
1 rklminttua
Tarjoilu
1 l vaniljajäätelöä
½ lsuomalaisia vadelmia

Pätkis-mutakakku – ohje:

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata paloiteltu suklaa ja voi mikrossa tai kattilassa. Anna jäähtyä lähes huoneenlämpöiseksi.
  2. Kaada suklaa-voisula muna-sokerivaahtoon.
  3. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun valurautapannuun tai pyöreään vuokaan (Ø 24 cm).
  4. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 15–20 minuuttia. Mutakakku saa jäädä sisältä löysähköksi ja se jähmettyy hieman jäähtyessään.
  5. Viimeistele kakku Pätkis-paloilla ja tuoreilla mintunlehdillä.
  6. Tarjoa Pätkis-mutakakun kanssa vaniljajäätelöä ja vadelmia.

Vinkki!

Katso myös perinteinen mutakakkureseptimme, jolla leivot mehevän suklaisen kakun!

2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.