4,2(49)
Pätkis-mutakakku – taivaalliselta maistuva suklaakakku puolessa tunnissa
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Jos Pätkis-suklaa on parasta mitä tiedät, rakastut myös tähän helppoon ja minttuiseen mutakakkuun. Pätkismutakakku on nopea leipoa, mutta voit hyvin tehdä sen jo edellisenä päivänä valmiiksi.
Julkaistu 25.6.2018
Maku
Reseptin ainekset 10 annosta
Pätkis-mutakakku
4munaa
2 dlsokeria
200 gPätkis-suklaata (levy, patukka tai pussi)
200 gvoita
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
Viimeistely
½ psPätkis-paloja (á 140 g)
1 rklminttua
Tarjoilu
1 l vaniljajäätelöä
½ lsuomalaisia vadelmia

Pätkis-mutakakku valmistuu näin:

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata paloiteltu suklaa ja voi mikrossa tai kattilassa. Anna jäähtyä lähes huoneenlämpöiseksi.
  2. Kaada suklaa-voisula muna-sokerivaahtoon.
  3. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun valurautapannuun tai pyöreään vuokaan (Ø 24 cm).
  4. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 15–20 minuuttia. Mutakakku saa jäädä sisältä löysähköksi ja se jähmettyy hieman jäähtyessään.
  5. Viimeistele kakku Pätkis-paloilla ja tuoreilla mintunlehdillä.
  6. Tarjoa Pätkis-mutakakun kanssa vaniljajäätelöä ja vadelmia.

2 kommenttia