


Pätkis-mutakakku – taivaalliselta maistuva suklaakakku puolessa tunnissa
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Jos Pätkis-suklaa on parasta mitä tiedät, rakastut myös tähän helppoon ja minttuiseen mutakakkuun. Pätkismutakakku on nopea leipoa, mutta voit hyvin tehdä sen jo edellisenä päivänä valmiiksi.
Reseptin ainekset
10 annosta
Pätkis-mutakakku
4
munaa
2 dl
sokeria
200 g
Pätkis-suklaata (levy, patukka tai pussi)
200 g
voita
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Viimeistely
½ ps
Pätkis-paloja (á 140 g)
1 rkl
minttua
Tarjoilu
1 l
vaniljajäätelöä
½ l
suomalaisia vadelmia
Pätkis-mutakakku – ohje:
- Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata paloiteltu suklaa ja voi mikrossa tai kattilassa. Anna jäähtyä lähes huoneenlämpöiseksi.
- Kaada suklaa-voisula muna-sokerivaahtoon.
- Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun valurautapannuun tai pyöreään vuokaan (Ø 24 cm).
- Paista 200-asteisen uunin alatasolla 15–20 minuuttia. Mutakakku saa jäädä sisältä löysähköksi ja se jähmettyy hieman jäähtyessään.
- Viimeistele kakku Pätkis-paloilla ja tuoreilla mintunlehdillä.
- Tarjoa Pätkis-mutakakun kanssa vaniljajäätelöä ja vadelmia.
Vinkki!
Katso myös perinteinen mutakakkureseptimme, jolla leivot mehevän suklaisen kakun!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat