Pätkis-mutakakku – taivaalliselta maistuva suklaakakku puolessa tunnissa
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Jos Pätkis-suklaa on parasta mitä tiedät, rakastut myös tähän helppoon ja minttuiseen mutakakkuun. Pätkismutakakku on nopea leipoa, mutta voit hyvin tehdä sen jo edellisenä päivänä valmiiksi.

Reseptin ainekset 10 annosta
Pätkis-mutakakku
4munaa
2 dlsokeria
200 gPätkis-suklaata (levy, patukka tai pussi)
200 gvoita
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
Viimeistely
½ psPätkis-paloja (á 140 g)
1 rklminttua
Tarjoilu
1 l vaniljajäätelöä
½ lsuomalaisia vadelmia
Pätkis-mutakakku valmistuu näin:
- Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata paloiteltu suklaa ja voi mikrossa tai kattilassa. Anna jäähtyä lähes huoneenlämpöiseksi.
- Kaada suklaa-voisula muna-sokerivaahtoon.
- Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun valurautapannuun tai pyöreään vuokaan (Ø 24 cm).
- Paista 200-asteisen uunin alatasolla 15–20 minuuttia. Mutakakku saa jäädä sisältä löysähköksi ja se jähmettyy hieman jäähtyessään.
- Viimeistele kakku Pätkis-paloilla ja tuoreilla mintunlehdillä.
- Tarjoa Pätkis-mutakakun kanssa vaniljajäätelöä ja vadelmia.