Pätkis-mutakakku – taivaalliselta maistuva suklaakakku puolessa tunnissa
30 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
15 minJos Pätkis-suklaa on parasta mitä tiedät, rakastut myös tähän helppoon ja minttuiseen mutakakkuun. Pätkismutakakku on nopea leipoa, mutta voit hyvin tehdä sen jo edellisenä päivänä valmiiksi.
4.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 25.6.2018

Pätkis-mutakakku – taivaalliselta maistuva suklaakakku puolessa tunnissa
Ainekset (10 annosta)
Pätkis-mutakakku
- 4munaa
- 2 dlsokeria
- 200 gPätkis-suklaata (levy, patukka tai pussi)
- 200 gvoita
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
Viimeistely
- ½ psPätkis-paloja (á 140 g)
- 1 rklminttua
Tarjoilu
- 1 l vaniljajäätelöä
- ½ lsuomalaisia vadelmia
Pätkis-mutakakku valmistuu näin:
- Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata paloiteltu suklaa ja voi mikrossa tai kattilassa. Anna jäähtyä lähes huoneenlämpöiseksi.
- Kaada suklaa-voisula muna-sokerivaahtoon.
- Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun valurautapannuun tai pyöreään vuokaan (Ø 24 cm).
- Paista 200-asteisen uunin alatasolla 15–20 minuuttia. Mutakakku saa jäädä sisältä löysähköksi ja se jähmettyy hieman jäähtyessään.
- Viimeistele kakku Pätkis-paloilla ja tuoreilla mintunlehdillä.
- Tarjoa Pätkis-mutakakun kanssa vaniljajäätelöä ja vadelmia.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.29