Maku

Pätkis-mutakakku – taivaalliselta maistuva suklaakakku puolessa tunnissa

30 min
4.32
2

Pätkis-mutakakku – taivaalliselta maistuva suklaakakku puolessa tunnissa

Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Jos Pätkis-suklaa on parasta mitä tiedät, rakastut myös tähän helppoon ja minttuiseen mutakakkuun. Pätkismutakakku on nopea leipoa, mutta voit hyvin tehdä sen jo edellisenä päivänä valmiiksi.

Ainekset (10 annosta)

Pätkis-mutakakku

  • 4munaa
  • 2 dlsokeria
  • 200 gPätkis-suklaata (levy, patukka tai pussi)
  • 200 gvoita
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Viimeistely

  • ½ psPätkis-paloja (á 140 g)
  • 1 rklminttua

Tarjoilu

  • 1 l vaniljajäätelöä
  • ½ lsuomalaisia vadelmia

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Pätkis-mutakakku valmistuu näin:

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata paloiteltu suklaa ja voi mikrossa tai kattilassa. Anna jäähtyä lähes huoneenlämpöiseksi.
  2. Kaada suklaa-voisula muna-sokerivaahtoon.
  3. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun valurautapannuun tai pyöreään vuokaan (Ø 24 cm).
  4. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 15–20 minuuttia. Mutakakku saa jäädä sisältä löysähköksi ja se jähmettyy hieman jäähtyessään.
  5. Viimeistele kakku Pätkis-paloilla ja tuoreilla mintunlehdillä.
  6. Tarjoa Pätkis-mutakakun kanssa vaniljajäätelöä ja vadelmia.

MITÄ PIDIT?
4.32