Maku

Pätkis-mutakakku – taivaalliselta maistuva suklaakakku puolessa tunnissa

30 min
4.39
2

Jos Pätkis-suklaa on parasta mitä tiedät, rakastut myös tähän helppoon ja minttuiseen mutakakkuun. Pätkismutakakku on nopea leipoa, mutta voit hyvin tehdä sen jo edellisenä päivänä valmiiksi.
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (10 annosta)

Pätkis-mutakakku

  • 4munaa
  • 2 dlsokeria
  • 200 gPätkis-suklaata (levy, patukka tai pussi)
  • 200 gvoita
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Viimeistely

  • ½ psPätkis-paloja (á 140 g)
  • 1 rklminttua

Tarjoilu

  • 1 l vaniljajäätelöä
  • ½ lsuomalaisia vadelmia

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Pätkis-mutakakku valmistuu näin:

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata paloiteltu suklaa ja voi mikrossa tai kattilassa. Anna jäähtyä lähes huoneenlämpöiseksi.
  2. Kaada suklaa-voisula muna-sokerivaahtoon.
  3. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun valurautapannuun tai pyöreään vuokaan (Ø 24 cm).
  4. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 15–20 minuuttia. Mutakakku saa jäädä sisältä löysähköksi ja se jähmettyy hieman jäähtyessään.
  5. Viimeistele kakku Pätkis-paloilla ja tuoreilla mintunlehdillä.
  6. Tarjoa Pätkis-mutakakun kanssa vaniljajäätelöä ja vadelmia.

MITÄ PIDIT?
4.39