Maku

Mississippin lakritsimutakakku – leivo övereistä överein suklaakakku Amerikan tyyliin. Mitä tuhdimpi, sen parempi!

12 h 50 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
12 h 20 min
Mississippin lakritsimutakakku, voiko olla ihanampaa suklaaherkkua kuin lakritsimutakakku, joka kuorrutetaan vaahtokarkeilla ja lakupaloilla. Jos haluat kakusta astetta överimmän, valuta päälle lakritsi- tai suklaakastiketta.
3.6
0
Julkaistu: 26.10.2018


Ainekset (8 annosta)

Taikina

  • 4munaa
  • 2 dlsokeria
  • 200 gtummaa suklaata
  • 200 gvoita
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 dllakritsijauhetta

Pinnalle

  • 3 dlpieniä vaahtokarkkeja
  • 1 dllakuja
Tulosta

Mississippin lakritsimutakakku leivotaan helposti näin:

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi ja kaada hieman jäähtyneenä muna-sokeriseokseen. Lisää jauhot, lakritsijauhe ja leivinjauhe. Sekoita varovasti. Kaada seos voideltuun, jauhotettuun pyöreään irtopohjavuokaan (ø 22–24 cm).
  2. Paista uunin alatasolla 15–20 minuuttia. Kakku saada jäädä sisältä löysähköksi, sillä se jähmettyy hieman jäähtyessään. Lisää vaahtokarkit ja lakupalat mutakakun päälle ja ruskista pinta nopeasti uunissa grillivastusten alla.
  3. Jäähdytä Mississippin lakritsimutakakku hyvin ennen tarjoilua, ensin huoneenlämmössä, sitten jääkaapissa. Valuta halutessasi mutakakun päälle suklaa- tai lakritsikastiketta.
Kommentoi »