


Mississippin lakritsimutakakku – leivo övereistä överein suklaakakku Amerikan tyyliin. Mitä tuhdimpi, sen parempi!
12 h 50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 12 h 20 min
Mississippin lakritsimutakakku, voiko olla ihanampaa suklaaherkkua kuin lakritsimutakakku, joka kuorrutetaan vaahtokarkeilla ja lakupaloilla. Jos haluat kakusta astetta överimmän, valuta päälle lakritsi- tai suklaakastiketta.
Reseptin ainekset
8 annosta
Taikina
4
munaa
2 dl
sokeria
200 g
tummaa suklaata
200 g
voita
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/2 dl
lakritsijauhetta
Pinnalle
3 dl
pieniä vaahtokarkkeja
1 dl
lakuja
Mississippin lakritsimutakakku leivotaan helposti näin:
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi ja kaada hieman jäähtyneenä muna-sokeriseokseen. Lisää jauhot, lakritsijauhe ja leivinjauhe. Sekoita varovasti. Kaada seos voideltuun, jauhotettuun pyöreään irtopohjavuokaan (ø 22–24 cm).
- Paista uunin alatasolla 15–20 minuuttia. Kakku saada jäädä sisältä löysähköksi, sillä se jähmettyy hieman jäähtyessään. Lisää vaahtokarkit ja lakupalat mutakakun päälle ja ruskista pinta nopeasti uunissa grillivastusten alla.
- Jäähdytä Mississippin lakritsimutakakku hyvin ennen tarjoilua, ensin huoneenlämmössä, sitten jääkaapissa. Valuta halutessasi mutakakun päälle suklaa- tai lakritsikastiketta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat