Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lakritsimutakakku

Kätevästi gluteeniton mutakakku saa makunsa 70-prosenttisesta suklaasta ja lakritsijuurijauheesta. Täydellisesti paistettu kakku on keskeltä kostea ja pinnalta rapsakka.

1.11.2014
Reseptin ainekset
10 palaa
200 g
tummaa suklaata (n. 70-prosenttista)
100 g
voita
4 kpl
munaa (eroteltuina)
4 dl
tomusokeria
1 rkl
maissitärkkelystä
1 rkl
lakritsijuurijauhetta (tai lakritsijauhetta)
1 rkl
voita
1 rkl
mantelijauhetta
1 dl
kermaa

Lakritsimutakakku – ohje:

  1. Ota munat ajoissa huoneenlämpöön. Erottele keltuaiset ja valkuaiset huolellisesti eri kulhoihin.
  2. Sulata voi ja suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa varovaisesti, laita sivuun jäähtymään.
  3. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Vuoraa irtopohjaisen, 20-senttisen vuoan pohja leivinpaperilla, voitele reunat voilla ja jauhota mantelijauholla.
  4. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Toisessa kulhossa vaahdota keltuaiset ja tomusokeri, lisää tomusokeria joukkoon vähän kerrallaan. Siivilöi keltuaisvaahdon joukkoon maissitärkkelys ja lakritsi(juuri)jauhe.
  5. Sekoita keltuaisvaahdon joukkoon jäähtynyt suklaa-voisula. Ota sitten 1/3 valkuaisvaahdosta ja yhdistä se voimakkaasti sekoittaen keltuaisvaahtoon. Lopuksi kääntele 2/3 valkuaisvaahdosta joukkoon varovaisesesti ja kärsivällisesti. 
  6. Kun taikina on tasaista, kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 20 minuutin ajan. Kakku saa olla keskeltä löysää, koska se muuttuu kiinteämmäksi. 
  7. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä hetken aikaa, siirrä sitten jääkaappiin jähmettymään. Anna kakun jähmettyä uunista ottamisen jälkeen n. 2 tuntia, jotta sisus ei olisi enää juoksevaa. Koristele jäähtynyt lakritsimutakakku vaahdotetulla kermavaahdolla ja vaikka lakuilla.

Vinkki!

Katso myös aina yhtä suosittu mutakakkureseptimme, jolla leivot mehevän suklaisen kakun!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt