Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Gluteeniton valkoinen mutakakku

1 h 30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 15 min

Helppotekoinen valkoinen mutakakku valmistetaan valkosuklaasta. Koristele gluteeniton kakku happamilla puolukoilla.

4.9.2017
Reseptin ainekset
12 palaa
200 g
voita
200 g
valkosuklaata
2 dl
sokeria
4 kpl
munaa
2 1/2 dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
limetinkuoriraastetta
2 rkl
limettimehua
Pinnalle
2 rkl
puolukoita

Valkoinen mutakakku – ohje:

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle. Voitele vuoan reunat.
  2. Sulata voi ja sekoita joukkoon paloiteltu suklaa.
  3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Kääntele joukkoon huoneenlämpöinen suklaaseos.
  5. Yhdistä kuivat aineet ja limetinkuori. Lisää ne ja limettimehu taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.
  6. Paista kakkua 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 15–20 minuuttia. Älä päästä kakkua paistumaan läpikypsäksi, vaan jätä se joko valuvaksi tai kostean pehmeäksi.
  7. Siirrä jäähtynyt kakku vadille ja anna sen kiinteytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.
  8. Koristele valkoinen mutakakku puolukoilla ja tarjoa kylmänä jäätelön kanssa.

Vinkki!

Katso myös perinteinen mutakakkureseptimme, jolla leivot mehevän suklaisen kakun!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt