3,9(21)
Gluteeniton valkoinen mutakakku
Gluteeniton
1 h 30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 15 min
Helppotekoinen valkoinen mutakakku valmistetaan valkosuklaasta. Koristele gluteeniton kakku happamilla puolukoilla.
Reseptin ainekset
12 palaa
200 gvoita
200 gvalkosuklaata
2 dlsokeria
4 kplmunaa
2 1/2 dlgluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria
1 tllimetinkuoriraastetta
2 rkllimettimehua
Pinnalle
2 rklpuolukoita

Valkoinen mutakakku – ohje:

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle. Voitele vuoan reunat.
  2. Sulata voi ja sekoita joukkoon paloiteltu suklaa.
  3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Kääntele joukkoon huoneenlämpöinen suklaaseos.
  5. Yhdistä kuivat aineet ja limetinkuori. Lisää ne ja limettimehu taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.
  6. Paista kakkua 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 15–20 minuuttia. Älä päästä kakkua paistumaan läpikypsäksi, vaan jätä se joko valuvaksi tai kostean pehmeäksi.
  7. Siirrä jäähtynyt kakku vadille ja anna sen kiinteytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.
  8. Koristele valkoinen mutakakku puolukoilla ja tarjoa kylmänä jäätelön kanssa.

Vinkki!

Katso myös perinteinen mutakakkureseptimme, jolla leivot mehevän suklaisen kakun!

6 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo