


Gluteeniton valkoinen mutakakku
1 h 30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 15 min
Helppotekoinen valkoinen mutakakku valmistetaan valkosuklaasta. Koristele gluteeniton kakku happamilla puolukoilla.
Reseptin ainekset
12 palaa
200 g
voita
200 g
valkosuklaata
2 dl
sokeria
4 kpl
munaa
2 1/2 dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
limetinkuoriraastetta
2 rkl
limettimehua
Pinnalle
2 rkl
puolukoita
Valkoinen mutakakku – ohje:
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle. Voitele vuoan reunat.
- Sulata voi ja sekoita joukkoon paloiteltu suklaa.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Kääntele joukkoon huoneenlämpöinen suklaaseos.
- Yhdistä kuivat aineet ja limetinkuori. Lisää ne ja limettimehu taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.
- Paista kakkua 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 15–20 minuuttia. Älä päästä kakkua paistumaan läpikypsäksi, vaan jätä se joko valuvaksi tai kostean pehmeäksi.
- Siirrä jäähtynyt kakku vadille ja anna sen kiinteytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.
- Koristele valkoinen mutakakku puolukoilla ja tarjoa kylmänä jäätelön kanssa.
Vinkki!
Katso myös perinteinen mutakakkureseptimme, jolla leivot mehevän suklaisen kakun!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat