Maku

Gluteeniton valkoinen mutakakku

1 h 30 min
3.6
2

Gluteeniton valkoinen mutakakku

GL
2
3.6
Helppotekoinen valkoinen mutakakku valmistetaan valkosuklaasta. Koristele gluteeniton kakku happamilla puolukoilla.
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

  • 200 gvoita
  • 200 gvalkosuklaata
  • 2 dlsokeria
  • 4 kplmunaa
  • 2 1/2 dlgluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tllimetinkuoriraastetta
  • 2 rkllimettimehua

Pinnalle

  • 2 rklpuolukoita

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Näin valmistat valkoisen mutakakun:

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle. Voitele vuoan reunat.

Sulata voi ja sekoita joukkoon paloiteltu suklaa.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Kääntele joukkoon huoneenlämpöinen suklaaseos.

Yhdistä kuivat aineet ja limetinkuori. Lisää ne ja limettimehu taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.

Paista kakkua 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 15–20 minuuttia. Älä päästä kakkua paistumaan läpikypsäksi, vaan jätä se joko valuvaksi tai kostean pehmeäksi.

Siirrä jäähtynyt kakku vadille ja anna sen kiinteytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Koristele valkoinen mutakakku puolukoilla ja tarjoa kylmänä jäätelön kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä