Gluteeniton valkoinen mutakakku
1 h 30 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
1 h 15 minHelppotekoinen valkoinen mutakakku valmistetaan valkosuklaasta. Koristele gluteeniton kakku happamilla puolukoilla.
GL
3.9
Kuvat
Julkaistu 4.9.2017

Gluteeniton valkoinen mutakakku
Reseptin ainekset (12 palaa)
- 200 gvoita
- 200 gvalkosuklaata
- 2 dlsokeria
- 4 kplmunaa
- 2 1/2 dlgluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
- 1 tlleivinjauhetta
- 1 tlvaniljasokeria
- 1 tllimetinkuoriraastetta
- 2 rkllimettimehua
Pinnalle
- 2 rklpuolukoita
Valkoinen mutakakku valmistuu näin:
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle. Voitele vuoan reunat.
- Sulata voi ja sekoita joukkoon paloiteltu suklaa.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Kääntele joukkoon huoneenlämpöinen suklaaseos.
- Yhdistä kuivat aineet ja limetinkuori. Lisää ne ja limettimehu taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.
- Paista kakkua 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 15–20 minuuttia. Älä päästä kakkua paistumaan läpikypsäksi, vaan jätä se joko valuvaksi tai kostean pehmeäksi.
- Siirrä jäähtynyt kakku vadille ja anna sen kiinteytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.
- Koristele valkoinen mutakakku puolukoilla ja tarjoa kylmänä jäätelön kanssa.

Gluteeniton leivonta – niksit ja herkullisimmat reseptit

Lakritsimutakakku
Maku

Gotlantilainen pannukakku – hurmaavan mehevä herkku iltapalalle
Kotivinkki

Gluteeniton raparperijuustokakku on kesän raikkain herkku!
Kotivinkki

Vegaaniset marenkikupit – rapeutta, makeutta ja pehmeyttä jokaisella puraisulla
Maku

Ellen Svinhufvudin kakku – rapea ja makea klassikko
Maku

Mehevä gluteeniton mansikkajuustokakku
Kotivinkki

Gluteeniton poke-kakku – ihastu mustikan ja vaniljan klassiseen yhdistelmään
Kotivinkki