Maku

Rapujuhlat

Rapujuhlat

Tunnelmalliset rapujuhlat vietetään ystävien kanssa huvimajassa sateelta suojassa. Rapukausi on herkuttelijoiden unelma-aikaa, ja aterian päätähdiksi valitaankin kauden parhaat antimet.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Mainos

Rapujuhlien menu

4:lle

Rapuleipä

Tillisnapsi

***

Yrttiset sisäfileepihvit

Kantarellikastike

Höyrytetyt kasvikset

***

Kahviherukat ja vaahto

Katso täältä kuvalliset ohjeet rapujen syömiseen!

Tiesitkö?

* Suomessa pyydetään vuosittain noin 6 miljoonaa rapua.

* Kotimaiset ravut ovat joki- ja täplärapuja, joista jokirapu on halutuin.

* Rapukausi jatkuu heinäkuun lopusta aina lokakuun loppuun.

* Alkuruoaksi nautittujen rapujen jälkeen maistuu kunnon pihvi.

* Loppukesän marjat ovat jälkiruoka parhaimmillaan.

* Juomalaulut kuuluvat rapujuhliin

Helan går!

Helan går
sjung hoppfalleri fallerallala,
helan går
sjung hoppfallerallala.
Och den som inte helan tar
han heller inte halvan får.
Helan går!
Sjung hoppfallerallalej!

Kokonaan!
(sävel: Helan går!)
Kokonaan
me kerralla kaikki kipataan.
Kokonaan
me kerralla kipataan.
Se ken ei kippaa kokonaan
hän ei saa puolikastakaan.
Kokonaan!
Me kerralla kipataan!

Snapsikylpy
(sävel: Kalliolle kukkulalle)
Tilli suussa, kruunu päässä
sinut pöytää kannetaan.
Paahtoleivän päälle sulle
snapsikylpy annetaan.

Julkaistu: 27.9.2012
Katso myös nämä