Herukkahentuset

1 h 40 min
5
0

Herukkahentuset

Hiekkahentusten murean manteliset kuoret täytetään nyt helpolla mascarpone-jogurttitäytteellä ja tuoreilla herukoilla.
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 150 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 1 kplkeltuaista
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dlmantelijauhetta

Täyte

  • 250 gmascarponejuustoa
  • 1/2 dltomusokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 dlturkkilaista jogurttia

Pinnalle

  • 2 1/2 dlpunaherukoita
  • 2 1/2 dlmustaherukoita

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuainen edelleen vatkaten.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja mantelijauhe.

Asettele muffinipellille 12 isoa paperivuokaa. Muotoile taikinasta pötkö ja jaa se 12 osaan. Painele taikinapalat paperivuokiin pellille, aivan ylös asti. Siirrä pelti jääkaappiin ja anna taikinan jähmettyä noin 30 minuuttia ennen paistamista.

Paista 200-asteisessa uunissa 13–15 minuuttia. Irrota hentuset hieman jäähtyneinä.

Sekoita mascarponejuuston joukkoon sokerit ja jogurttia sen verran, että saat täytteestä koostumukseltaan sopivan pehmeän. Jaa täyte taikinakuoriin. Ripottele päälle herukat. Koristele halutessasi mustaherukan lehdillä. Tarjoa heti.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä