Maku

Kantarellikeitto

40 min
{
Aktiivinen40 min
Passiivinen
Täydellisen kantarellikeiton pehmeän ja kermaisen maun salaisuus on vuohenmaitojuustossa ja pikku tilkassa konjakkia. Tällä hurmaat kaikki kesävieraat (jos vain maltat tarjota heillekin!).
GL
KA
MU
3.77
1
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (4 annosta)

  • 400 gkantarelleja
  • 1 rklvoita
  • 1 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 8 dlvettä
  • 2 rklkantarellifondia (Touch of Taste)
  • 150 gvuohenmaitojuustoa (pehmeää, Chavroux)
  • 1 rklkonjakkia
  • 2 rklvaaleaa kastikesuurustetta
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 rklpersiljaa (hienonnettuna)
Tulosta

Puhdista ja hienonna sienet. Ruskista ne voissa kattilan pohjalla.

Lisää joukkoon hienonnetut sipulit ja kääntele hetki.

Lisää vesi ja fondi. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Liuota joukkoon vuohenjuusto ja lisää halutessasi loraus konjakkia.

Ripottele suuruste kantarellikeittoon ja kuumenna.

Mausta kantarellikeitto pippurilla ja viimeistele persiljasilpulla.

Tarjoa höyryävä kantarellikeitto tuoreen leivän kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.77