Maku

Kantarelli-munakasrulla

1 h
4
0

Kantarelli-munakasrulla

Tämä herkullinen munakasrulla täytetään kantarelleista valmistetulla kermaisella muhennoksella ja kuorrutetaan lopuksi juustolla. Lopputuloksena syntyy jotain todella maukasta, millä hurmaa vaativammatkin vieraat.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 5 dlkevytmaitoa
  • 5 kplkanamunia
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa

täyte

  • 2 lkantarelleja
  • 3 kplsipulia
  • 2 rklvoita
  • 3 kpltimjamin oksaa
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 4 dlruokakermaa
  • 0,5 tlvalkopippuria

Pinnalle

  • 50 gmozzarellajuustoraastetta

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

Valmista ensin munakastaikina rikkomalla kananmunien rakenne rikki kulhossa ja lisää maito.

Lisää vehnäjauhot ja mausta suolalla. Anna taikinan levätä hetki, jotta jauhot turpoavat (15-30 min)

Paista pohja uunipellillä leivinpaperin päällä 200 asteessa noin 25 min.

Valmista täyte sillä välin. Puhdista kantarellit ja pilko hieman pienemmiksi. Paista kantarellejä paistinpannulla, kunnes kaikki neste on haihtunut.

Lisää voi ja hienonnettu sipuli, sekä timjami. Paista muutama minuutti.

Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin, anna paistua vielä hetki ja lisää sitten kerma. Anna kastikkeen hieman kuplia, kunnes sen rakenne on paksuhkoa muhennosta.

Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Levitä muhennos munakaspohjan päälle ja rullaa pötköksi. Lisää päälle vielä hieman juustoraastetta ja paista 250 asteessa noin 5-8 minuuttia, kunnes pinta on saanu hieman väriä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä