Pikamajoneesi

5 min
4.7
0

Pikamajoneesi

GL
MA
0
4.7
Pikamajoneesi valmistuu sauvasekoittimella käden käänteessä. Mausta pikamajoneesi makusi mukaan tai käytä ruokien höysteenä sellaisenaan. 
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 2 dlrypsiöljyä
  • 1 tldijoninsinappia
  • 1 rklsitruunamehua (tai 1 tl valkoviinietikkaa)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 kplmunaa (M-koko)

Tee näin

5 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN

Valmista pikamajoneesi näin:

Varmista, että ainekset ovat keskenään samanlämpöisiä, joko jääkaappikylmiä tai huoneenlämpöisiä.

Mittaa öljy, sinappi, sitruunamehu tai viinietikka, suola ja pippuri korkeaan ja kapeaan sekoitusastiaan. Riko päälle muna. Paina sauvasekoitin astian pohjalle siten, että keltuainen jää terän alle.

Anna sauvasekoittimen käydä nostamatta sitä ylös, kunnes majoneesi on paksua ja kiiltävää. Lisää mausteita tai kirpeyttä tarvittaessa.

* Majoneesi säilyy jääkaapissa noin 3 vrk.

* Voit höystää majoneesin tuoreilla ja kuivatuilla yrteillä, valkosipulilla, currylla tai chilillä.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä