Ravun syöminen on helpompaa kuin uskotkaan – kurkkaa kuvalliset ohjeet ennen rapujuhliin lähtöä!
Ruoka
Ravun syöminen on helpompaa kuin uskotkaan – kurkkaa kuvalliset ohjeet ennen rapujuhliin lähtöä!
Ravun syöminen on täyttä nautintoa, kun opettelet oikean tekniikan. Katso kuvalliset ohjeemme, joilla otat ravuista kaiken irti. Muista, että harjoitus tekee mestarin!
Julkaistu 17.7.2018
Maku

Ravun syöminen onnistuu näin:

1. Aloita nostamalla rapu huulillesi ja ryystä lientä vatsapuolelta. Irrota sakset tyvestä. Katko saksiosat nivel kerrallaan ja imeskele niistä mehut ja lihat. Irrota saksien liikkuva sakara, napsauta kärki auki rapuveitsen reiällä ja ime mehut sisältä.

2. Napsauta auki myös isomman sakaran kärki. Aukaise saksen kylki rapuveitsellä. Irrota liha. Syö heti tai pane voidellun paahtoleivän päälle odottamaan.

3. Irrota pyrstö vartalosta kiertämällä. Irrota selkäpanssari nostamalla se ylös. Imaise panssarissa oleva liemi ja raaputa selkäpinnalla oleva herkullinen rapuvoi veitsellä suuhusi tai leivällesi.

4. Leikkaa pyrstö sivusta auki rapuveitsellä ja kuori pyrstö. Irrota pyrstölihan päällä oleva lihasuikale ja poista sen alla pitkittäissuuntaisesti oleva suoli. Lihasuikale on syötävä, joten pane se takaisin. Kokoa kuorituista lihoista keko paahtoleivällesi tai syö lihat yksittäin heti kuorittuasi.

Kommentoi »