4,4(34)
Jäädytetty suklaajuustokakku
Gluteeniton
6 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 6 h
Herkullinen suklaajuustokakku onnistuu myös ilman liivatetta! Jäädytetty suklaajuustokakku on kätevä nostaa pakastimesta tarjolle. Sulamisaikaa on hyvä varata puoli tuntia.  
Julkaistu 27.3.2017
Maku
Reseptin ainekset
25 annosta
Pohja
250 gsuklaatäytekeksejä (gluteenittomia)
100 gvoita
Täyte
300 gtummaa suklaata
300 gmaustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
3 kplmunaa (M-koko)
1 1/2 dltomusokeria
1 tlvaniljasokeria
1 dlsokeria
2 dlkuohukermaa
Päälle
5 dlvadelmia (suomalaisia)

Murskaa keksit monitoimikoneessa tai pakastepussissa, kaulimella päältä painaen. Sulata voi. Yhdistä voisula keksimurskaan. Painele keksi-voiseos tiiviisti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 24–26 cm) pohjalle. Siirrä pohja jääkaappiin odottamaan.

Sulata paloiteltu suklaa mikrossa miedolla teholla tai vesihauteessa. Notkista tuorejuusto vatkaimilla kulhossa.

Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset tuorejuuston joukkoon yksi kerrallaan, samalla vatkaten. Mausta seos tomu- ja vaniljasokerilla. Lisää suklaasula. Sekoita tasaiseksi.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa ja puhtailla vatkaimilla. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Vatkaa samoilla vatkaimilla kerma kuohkeaksi vaahdoksi.

Yhdistä täytteeseen kerma- ja valkuaisvaahto varovasti lastalla nostellen.

Levitä täyte keksipohjan päälle vuokaan. Peitä kakkuvuoka tiiviisti foliolla ja nosta pakastimeen 6–24 tunniksi. Voit valmistaa kakun valmiiksi pakastimeen useita päiviä ennen tarjoamista.

Koristele kakku suomalaisilla vadelmilla tai muilla marjoilla.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.