Pakasteravut rapujuhliin – tällä liemellä saat saksiniekkoihin herkullisen maun
24 h 10 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
24 h Pakasteravut saa herkullisiksi helpon elvytysliemen avulla. Anna rapujen maustua liemessä yön yli.
MA
MU
3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 24.8.2017

Pakasteravut rapujuhliin – tällä liemellä saat saksiniekkoihin herkullisen maun
Ainekset (1 kilolle eli 20:lle ravulle )
- 1 kgrapuja (pakaste)
- 1,5 lvettä
- 1 plo (0,33 l)olutta
- 3 rklmerisuolaa
- 2 tlsokeria
- 50–100 gtuoretta tilliä
- Sekoita vesi, olut, suola ja sokeri kattilassa. Kiehauta liemi ja lisää tillin oksat. Anna hautua 5 minuuttia ja jäähdytä sitten haaleaksi. Poista tillinoksat.
- Kaada ravut jäisinä suoraan pakkauksesta haaleaan liemeen ja peitä halutessasi tillikerroksella. Siirrä astia jääkaappiin ja anna rapujen sulaa ja maustua liemessä vuorokauden ajan. Muista, että kerran keitettyjä rapuja ei saa keittää uudelleen.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3