Kotivinkki

Pakasteravut rapujuhliin – tällä liemellä saat saksiniekkoihin herkullisen maun

24 h 10 min
MA
MU
1
0

Pakasteravut saa herkullisiksi helpon elvytysliemen avulla. Anna rapujen maustua liemessä yön yli.
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Riikka Kantinkoski

Ainekset (1 kilolle eli 20:lle ravulle )

  • 1 kgrapuja (pakaste)
  • 1,5 lvettä
  • 1 plo (0,33 l)olutta
  • 3 rklmerisuolaa
  • 2 tlsokeria
  • 50–100 gtuoretta tilliä

Tee näin

24 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN24 h
  1. Sekoita vesi, olut, suola ja sokeri kattilassa. Kiehauta liemi ja lisää tillin oksat. Anna hautua 5 minuuttia ja jäähdytä sitten haaleaksi. Poista tillinoksat.
  2. Kaada ravut jäisinä suoraan pakkauksesta haaleaan liemeen ja peitä halutessasi tillikerroksella. Siirrä astia jääkaappiin ja anna rapujen sulaa ja maustua liemessä vuorokauden ajan. Muista, että kerran keitettyjä rapuja ei saa keittää uudelleen.
MITÄ PIDIT?
1