Kotivinkki

Pakasteravut rapujuhliin – tällä liemellä saat saksiniekkoihin herkullisen maun

24 h 10 min
0
0

Pakasteravut rapujuhliin – tällä liemellä saat saksiniekkoihin herkullisen maun

Oikaise käyttämällä pakasterapuja. Keitä helppo elvyttäjäliemi ja anna rapujen maustua siinä yön yli.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kilolle eli 20:lle ravulle )

  • 1 kgrapuja (pakaste)
  • 1,5 lvettä
  • 1 plo olutta (0,33 l)
  • 3 rklmerisuolaa
  • 2 tlsokeria
  • 50–100 gtuoretta tilliä

Tee näin

24 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN24 h

1. Sekoita vesi, olut, suola ja sokeri kattilassa. Kiehauta liemi ja lisää tillin oksat. Anna hautua 5 minuuttia ja jäähdytä sitten haaleaksi. Poista tillinoksat.

2. Kaada ravut jäisinä suoraan pakkauksesta haaleaan liemeen ja peitä halutessasi tillikerroksella. Siirrä astia jääkaappiin ja anna rapujen sulaa ja maustua liemessä vuorokauden ajan. Muista, että kerran keitettyjä rapuja ei saa keittää uudelleen.

Kurkkaa myös nämä

Rapuleipä

Rapea lehtikaalisalaatti

Parsakaali-tillipesto paahtoleivälle

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä