Maku

Rapujen keittäminen

2 h 45 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h 15 min
GL
LA
MA
MU
4.1
1


Ainekset (40 kpl)

 • 40rapua
 • 5 lvettä
 • 10 rklmerisuolaa
 • 3sokeripalaa
 • 100 gtuoretta tilliä
Tulosta

Rapujen keittäminen onnistuu näin:

 1. Huuhdo ravut huolellisesti kylmällä vedellä ja varmista, että ne ovat eläviä.
 2. Ota esille tarpeeksi iso kattila ja mittaa siihen vesi, sokeri ja suola sekä reilusti tillin varsia kukintoineen. Voit hieman hakata tillin varsia, jotta niistä irtoaa maku paremmin. Keitä lientä noin 10 minuuttia.
 3. Ota tillinkukinnot ja varret pois ja nostele elävät ravut yksitellen liemeen niin, että vesi koko ajan jatkaa kiehumistaan. Pistele ravut pataan kokojärjestyksessä, isoimmat ensin. Kun kaikki ravut ovat kattilassa, keitä niitä vielä koosta riippuen 8–12 minuutin ajan. Älä turhaan pitkitä keittämistä, sillä se sitkistyttää ravun lihan.
 4. Ota kattila liedeltä, lisää sinne vielä tuoreita tillin kukintoja ja jäähdytä ravut keitinliemessään mahdollisimman nopeasti.
 5. Parhaimmillaan ravut ovat noin kuuden tunnin kuluttua keittämisestä. Siirrä ravut saman tien jäähtymään viileään, niin ne säilyvät vielä vuorokauden pari.
 6. Poista tillit reikäkauhaa käyttäen. Rapuja ei myöskään saa nostaa sormin. Käytä reikäkauhaa tai keittiöpihtejä, sillä sormissa on aina bakteereita, jotka nopeuttavat rapujen pilaantumista.
 7. Tarjoa rapujen seuraksi rapeaksi paahdettua leipää, voita ja tillisilppua sekä tietysti kylmää, huurteista juotavaa.

Kun ravut ovat juhlan pääasiallinen ruoka, niitä varataan tavallisesti 8–12 kpl henkilöä kohti. Jos ravut tarjotaan alkupalana tai aterialla on muuten paljon vatsan täytettä, vähempikin määrä riittää.
MITÄ PIDIT?
4.11
1 kommentti