Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kantarelligalette

55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min

Rukiinen kantarelligalette leivotaan rennolla otteella. Pekonilla mehevöitetty piirakka maistuu taivaalliselta iltateen tai saunaoluen kanssa.

11.8.2016
Reseptin ainekset
7 palaa
Taikina
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
ruisjauhoja
1/2 dl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
3/4 dl
vettä
Täyte
5 dl
kantarelleja (puhdistettuna ja paloiteltuna)
170 g
pekonia (1 pkt)
1/4 tl
valkopippuria
10
basilikanlehteä
25 g
juustoa (rasvaa 25-35 %) (1/2 dl raastetta)

Kantarelligalette – ohje:

  1. Sekoita kulhossa taikinan aineet keskenään. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa täytteen valmistelun ajaksi.
  2. Kuumenna kantarellit pannulla. Kun sienistä irtoava neste on lähes haihtunut, lisää pannulle suikaloidut pekonit. Paista käännellen, kunnes pekonit ovat saaneet hiukan väriä.
  3. Mausta seos pippurilla ja saksi joukkoon basilikanlehdet. Siirrä jäähtymään.
  4. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä pyöreäksi (Ø 25 cm) levyksi. Siirrä levy kaulimen avulla leivinpaperin päälle pellille.
  5. Levitä kantarelliseos pohjan keskelle siten, että reunoille jää 2–3 cm:n alue ilman täytettä. Levitä täytteen päälle juustoraastetta. Taita reunat täytteen päälle.
  6. Paista kantarelligalettea 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Katso myös perinteisen kantarellipiirakan ohje!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt