Maku

Kantarelli-galette

55 min
4.6
2

Kantarelli-galette

MU
2
4.6
Rukiinen kantarellipiirakka leivotaan rennolla otteella. Pekonilla mehevöitetty kantarelligalette maistuu taivaalliselta iltateen tai saunaoluen kanssa.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (7 palaa)

Taikina

  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlruisjauhoja
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 3/4 dlvettä

Täyte

  • 5 dlkantarelleja (puhdistettuna ja paloiteltuna)
  • 170 gpekonia (1 pkt)
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 10 kplbasilikanlehteä
  • 25 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (1/2 dl raastetta)

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista kantarelligalette näin:

Sekoita kulhossa taikinan aineet keskenään. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa täytteen valmistelun ajaksi.

Kuumenna kantarellit pannulla. Kun sienistä irtoava neste on lähes haihtunut, lisää pannulle suikaloidut pekonit. Paista käännellen, kunnes pekonit ovat saaneet hiukan väriä.

Mausta seos pippurilla ja saksi joukkoon basilikanlehdet. Siirrä jäähtymään.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä pyöreäksi (Ø 25 cm) levyksi. Siirrä levy kaulimen avulla leivinpaperin päälle pellille.

Levitä kantarelliseos pohjan keskelle siten, että reunoille jää 2–3 cm:n alue ilman täytettä. Levitä täytteen päälle juustoraastetta. Taita reunat täytteen päälle.

Paista kantarellipiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.6
Katso myös nämä