Maku

Kantarelligalette

55 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
30 min
Rukiinen kantarelligalette leivotaan rennolla otteella. Pekonilla mehevöitetty piirakka maistuu taivaalliselta iltateen tai saunaoluen kanssa.
MU
4.3
2
Julkaistu: 11.8.2016


Ainekset (7 palaa)

Taikina

  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlruisjauhoja
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 3/4 dlvettä

Täyte

  • 5 dlkantarelleja (puhdistettuna ja paloiteltuna)
  • 170 gpekonia (1 pkt)
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 10 kplbasilikanlehteä
  • 25 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (1/2 dl raastetta)
Tulosta

Valmista kantarelligalette näin:

  1. Sekoita kulhossa taikinan aineet keskenään. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa täytteen valmistelun ajaksi.
  2. Kuumenna kantarellit pannulla. Kun sienistä irtoava neste on lähes haihtunut, lisää pannulle suikaloidut pekonit. Paista käännellen, kunnes pekonit ovat saaneet hiukan väriä.
  3. Mausta seos pippurilla ja saksi joukkoon basilikanlehdet. Siirrä jäähtymään.
  4. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä pyöreäksi (Ø 25 cm) levyksi. Siirrä levy kaulimen avulla leivinpaperin päälle pellille.
  5. Levitä kantarelliseos pohjan keskelle siten, että reunoille jää 2–3 cm:n alue ilman täytettä. Levitä täytteen päälle juustoraastetta. Taita reunat täytteen päälle.
  6. Paista kantarelligalettea 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
2 kommenttia