


Kantarelligalette
55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min
Rukiinen kantarelligalette leivotaan rennolla otteella. Pekonilla mehevöitetty piirakka maistuu taivaalliselta iltateen tai saunaoluen kanssa.
Reseptin ainekset
7 palaa
Taikina
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
ruisjauhoja
1/2 dl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
3/4 dl
vettä
Täyte
5 dl
kantarelleja (puhdistettuna ja paloiteltuna)
170 g
pekonia (1 pkt)
1/4 tl
valkopippuria
10
basilikanlehteä
25 g
juustoa (rasvaa 25-35 %) (1/2 dl raastetta)
Kantarelligalette – ohje:
- Sekoita kulhossa taikinan aineet keskenään. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa täytteen valmistelun ajaksi.
- Kuumenna kantarellit pannulla. Kun sienistä irtoava neste on lähes haihtunut, lisää pannulle suikaloidut pekonit. Paista käännellen, kunnes pekonit ovat saaneet hiukan väriä.
- Mausta seos pippurilla ja saksi joukkoon basilikanlehdet. Siirrä jäähtymään.
- Kauli taikina jauhotetulla pöydällä pyöreäksi (Ø 25 cm) levyksi. Siirrä levy kaulimen avulla leivinpaperin päälle pellille.
- Levitä kantarelliseos pohjan keskelle siten, että reunoille jää 2–3 cm:n alue ilman täytettä. Levitä täytteen päälle juustoraastetta. Taita reunat täytteen päälle.
- Paista kantarelligalettea 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Katso myös perinteisen kantarellipiirakan ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat