Kantarelligalette
55 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
30 minRukiinen kantarelligalette leivotaan rennolla otteella. Pekonilla mehevöitetty piirakka maistuu taivaalliselta iltateen tai saunaoluen kanssa.
MU
KA
4.4
Kuvat
Julkaistu 11.8.2016

Kantarelligalette
Reseptin ainekset (7 palaa)
Taikina
- 1 1/2 dlvehnäjauhoja
- 1 dlruisjauhoja
- 1/2 dlrypsiöljyä
- 1 tlsuolaa
- 3/4 dlvettä
Täyte
- 5 dlkantarelleja (puhdistettuna ja paloiteltuna)
- 170 gpekonia (1 pkt)
- 1/4 tlvalkopippuria
- 10basilikanlehteä
- 25 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (1/2 dl raastetta)
Kantarelligalette – ohje:
- Sekoita kulhossa taikinan aineet keskenään. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa täytteen valmistelun ajaksi.
- Kuumenna kantarellit pannulla. Kun sienistä irtoava neste on lähes haihtunut, lisää pannulle suikaloidut pekonit. Paista käännellen, kunnes pekonit ovat saaneet hiukan väriä.
- Mausta seos pippurilla ja saksi joukkoon basilikanlehdet. Siirrä jäähtymään.
- Kauli taikina jauhotetulla pöydällä pyöreäksi (Ø 25 cm) levyksi. Siirrä levy kaulimen avulla leivinpaperin päälle pellille.
- Levitä kantarelliseos pohjan keskelle siten, että reunoille jää 2–3 cm:n alue ilman täytettä. Levitä täytteen päälle juustoraastetta. Taita reunat täytteen päälle.
- Paista kantarelligalettea 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Kantarellipiiraat – lempeissä annospiiraissa maistuvat fenkoli, sienet ja juusto
Maku

Helppo pekoni-kantarellipiirakka
Maku

Kermainen kantarellipiirakka
Maku

Kantarellipiirakka
Kotivinkki

Sienigaletet – leivo pieniin piiraisiin metsän maku
Kotivinkki

Slurpsista! Rennolla otteella leivottu suppilovahvero-artisokkagalette vie kielen mennessään
Maku

Täyteläinen suppilovahveropiirakka
Maku

Sieni-pekonipiirakka
Maku