4,4(8)
Kantarelligalette
munaton
kasvis
55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min
Rukiinen kantarelligalette leivotaan rennolla otteella. Pekonilla mehevöitetty piirakka maistuu taivaalliselta iltateen tai saunaoluen kanssa.
Julkaistu 11.8.2016
Maku
Reseptin ainekset 7 palaa
Taikina
1 1/2 dlvehnäjauhoja
1 dlruisjauhoja
1/2 dlrypsiöljyä
1 tlsuolaa
3/4 dlvettä
Täyte
5 dlkantarelleja (puhdistettuna ja paloiteltuna)
170 gpekonia (1 pkt)
1/4 tlvalkopippuria
10basilikanlehteä
25 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (1/2 dl raastetta)

Kantarelligalette – ohje:

  1. Sekoita kulhossa taikinan aineet keskenään. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa täytteen valmistelun ajaksi.
  2. Kuumenna kantarellit pannulla. Kun sienistä irtoava neste on lähes haihtunut, lisää pannulle suikaloidut pekonit. Paista käännellen, kunnes pekonit ovat saaneet hiukan väriä.
  3. Mausta seos pippurilla ja saksi joukkoon basilikanlehdet. Siirrä jäähtymään.
  4. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä pyöreäksi (Ø 25 cm) levyksi. Siirrä levy kaulimen avulla leivinpaperin päälle pellille.
  5. Levitä kantarelliseos pohjan keskelle siten, että reunoille jää 2–3 cm:n alue ilman täytettä. Levitä täytteen päälle juustoraastetta. Taita reunat täytteen päälle.
  6. Paista kantarelligalettea 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
2 kommenttia