Kantarelligalette
munaton
kasvis
55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min
Rukiinen kantarelligalette leivotaan rennolla otteella. Pekonilla mehevöitetty piirakka maistuu taivaalliselta iltateen tai saunaoluen kanssa.

Reseptin ainekset 7 palaa
Taikina
1 1/2 dlvehnäjauhoja
1 dlruisjauhoja
1/2 dlrypsiöljyä
1 tlsuolaa
3/4 dlvettä
Täyte
5 dlkantarelleja (puhdistettuna ja paloiteltuna)
170 gpekonia (1 pkt)
1/4 tlvalkopippuria
10basilikanlehteä
25 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (1/2 dl raastetta)
Kantarelligalette – ohje:
- Sekoita kulhossa taikinan aineet keskenään. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa täytteen valmistelun ajaksi.
- Kuumenna kantarellit pannulla. Kun sienistä irtoava neste on lähes haihtunut, lisää pannulle suikaloidut pekonit. Paista käännellen, kunnes pekonit ovat saaneet hiukan väriä.
- Mausta seos pippurilla ja saksi joukkoon basilikanlehdet. Siirrä jäähtymään.
- Kauli taikina jauhotetulla pöydällä pyöreäksi (Ø 25 cm) levyksi. Siirrä levy kaulimen avulla leivinpaperin päälle pellille.
- Levitä kantarelliseos pohjan keskelle siten, että reunoille jää 2–3 cm:n alue ilman täytettä. Levitä täytteen päälle juustoraastetta. Taita reunat täytteen päälle.
- Paista kantarelligalettea 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.