Kotivinkki

Kantarellipiirakka

55 min
0
0

Kantarellipiirakka

Kantarellipiirakka on ihana herkku. Kantarellit ovat tämän piirakan päätähti, kaverikseen ne saavat maukkaita vihanneksia, rosmariinia ja timjamia.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1 pktpiirakkataikinaa (pakaste)
  • 1sipuli
  • 5 dlkantarelleja
  • 1porkkana
  • 1-2lehtikaalin lehteä
  • 10rosmariinin neulasta
  • 2oksaa timjamia
  • ¾ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 2 dlruokakermaa
  • 2kananmunaa
  • 1 dljuustoraastetta

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN40 min

1. Painele tai kauli sulanut taikina piirasvuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.

2. Kuullota pannulla hienonnettu sipuli ja paloitellut kantarellit. Lisää raastettu porkkana ja paloiteltu lehtikaali. Sekoita, kunnes kasvikset ovat hiukan pehmenneet. Mausta yrteillä, suolalla ja pippurilla. Kaada seos esipaistetulle piirakkapohjalle.

3. Sekoita kerman joukkoon munat ja kaada vuokaan sieniseoksen päälle. Ripottele lopuksi pinnalle hiukan juustoraastetta. Kypsennä piirakkaa vielä 20–25 min, tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin. Jäähdytä kantarellipiirakkaa ennen leikkaamista.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä