4(3)
Kantarellipiirakka
kasvis
55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min
Kantarellipiirakka on ihana herkku. Kantarellit ovat tämän piirakan päätähti, kaverikseen ne saavat maukkaita vihanneksia, rosmariinia ja timjamia.
Julkaistu 27.7.2016
Kotivinkki
Reseptin ainekset 8 annosta
1 pktpiirakkataikinaa (pakaste)
1sipuli
5 dlkantarelleja
1porkkana
1–2lehtikaalin lehteä
10rosmariinin neulasta
2oksaa timjamia
¾ tlsuolaa
½ tlmustapippuria
2 dlruokakermaa
2kananmunaa
1 dljuustoraastetta

Kantarellipiirakka – ohje:

  1. Painele tai kauli sulanut taikina piirasvuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.
  2. Kuullota pannulla hienonnettu sipuli ja paloitellut kantarellit. Lisää raastettu porkkana ja paloiteltu lehtikaali. Sekoita, kunnes kasvikset ovat hiukan pehmenneet. Mausta yrteillä, suolalla ja pippurilla. Kaada seos esipaistetulle piirakkapohjalle.
  3. Sekoita kerman joukkoon munat ja kaada vuokaan sieniseoksen päälle. Ripottele lopuksi pinnalle hiukan juustoraastetta.
  4. Kypsennä piirakkaa vielä 20–25 min, tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin. Jäähdytä kantarellipiirakkaa ennen leikkaamista.
Kommentoi »