Kantarellipiirakka
kasvis
55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min
Kantarellipiirakka on ihana herkku. Kantarellit ovat tämän piirakan päätähti, kaverikseen ne saavat maukkaita vihanneksia, rosmariinia ja timjamia.

Reseptin ainekset 8 annosta
1 pktpiirakkataikinaa (pakaste)
1sipuli
5 dlkantarelleja
1porkkana
1–2lehtikaalin lehteä
10rosmariinin neulasta
2oksaa timjamia
¾ tlsuolaa
½ tlmustapippuria
2 dlruokakermaa
2kananmunaa
1 dljuustoraastetta
Kantarellipiirakka – ohje:
- Painele tai kauli sulanut taikina piirasvuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.
- Kuullota pannulla hienonnettu sipuli ja paloitellut kantarellit. Lisää raastettu porkkana ja paloiteltu lehtikaali. Sekoita, kunnes kasvikset ovat hiukan pehmenneet. Mausta yrteillä, suolalla ja pippurilla. Kaada seos esipaistetulle piirakkapohjalle.
- Sekoita kerman joukkoon munat ja kaada vuokaan sieniseoksen päälle. Ripottele lopuksi pinnalle hiukan juustoraastetta.
- Kypsennä piirakkaa vielä 20–25 min, tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin. Jäähdytä kantarellipiirakkaa ennen leikkaamista.