


Syntyy sukkelaan
Kantarellipiirakka on syksyinen ikisuosikki – nappaa mehevän piirakan helppo perusohje!
55 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 25 min
Herkullinen ja helppo kantarellipiirakka syntyy sukkelaan joko valmiista pakastepiirakkataikinasta tai nopeasti sekoitettavasta muutaman raaka-aineen itsetehdystä taikinasta. Täytteessä päätähtenä loistavat tietenkin kantarellit, jotka saavat seurakseen sipulia, juustoa ja täyteläisen kerma-munaseoksen.
Reseptin ainekset
8 annosta
Kantarellipiirakka
1
suolainen pakastepiirakkataikina
1 rkl
öljyä tai voita
1 l (300 g)
kantarelleja
1
keskikokoinen sipuli
1–2
valkosipulinkynttä
2
munaa
2 dl
kuohu- tai ruokakermaa
150 g
juustoraastetta esim. mozzarella
¼ tl
kuivattua timjamia
½ tl + ½ tl
suolaa
¼ tl
pippuria
Kantarellipiirakka – ohje:
- Sulata piirakkapohja tai valmista helppo suolainen piirakkataikina ja painele se vuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla 180 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pohja on saanut kauniin kullanruskean värin.
- Puhdista sienet ja paloittele suuremmat sienet pienemmiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita rasvassa pannulla. Lisää sienet ja paista, kunnes sienistä irtoava neste on lähes kokonaan haihtunut. Mausta ½ teelusikallisella suolaa.
- Sekoita kerma, kananmunat, juustoraaste, timjami ja pippuri kulhossa. Säästä osa juustoraasteesta piirakan pinnalle. Voit myös jättää juustoraasteen ja timjamin pois, mikäli niitä ei löydy.
- Levitä sienitäyte esipaistetun pohjan päälle. Kaada päälle ruokakermaseos ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
- Paista piirakkaa uunin keskitasolla 180 asteessa 20–25 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt ja saanut kauniin värin. Tarjoa kantarellipiirakka jäähtyneenä esimerkiksi salaatin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat