


Suolainen piirakkapohja – viileät ainekset ja pikainen sekoitus on onnistumisen a ja o
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Suolainen piirakkapohja on helppo ja nopea valmistaa. Onnistuminen on taattu, kun raaka-aineet ovat viileät ja sekoitat ainekset nopeasti taikinaksi. Anna taikinan levätä viileässä puolisen tuntia ennen kuin painelet sen vuokaan, näin saat parhaan mahdollisen rakenteen piirakkapohjaan.
Reseptin ainekset
8 annosta
Suolainen piirakkapohja
150 g
voita (tai leivontamargariinia)
3 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
kylmää vettä
Lisää halutessasi
1 tl
leivinjauhetta
1
muna (lisää vehnäjauhoja ½ dl)
Suolainen piirakkapohja – ohje:
- Nypi voi ja vehnäjauhot kulhossa. Lisää lopuksi tilkka kylmää vettä ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
- Jos haluat kuohkeamman taikinan, lisää jauhojen joukkoon teelusikallinen leivinjauhetta tai sekoita taikinaan muna ja puoli desiä vehnäjauhoja.
- Nosta taikina jääkaappiin tekeytymään puoleksi tunniksi.
- Painele taikina piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Esipaista suolaista piirakkapohjaa 200 asteessa uunin alaosassa 10 minuuttia.
- Lisää haluamasi täytteet ja paista piirakka kypsäksi, noin 30 minuuttia.
Vinkki!
- Voit halutessasi korvata osan vehnäjauhoista muilla jauhoilla esimerkiksi ruis-, hiivaleipä- tai spelttijauhoilla. Näin saat maukkautta taikinaan.
- Kun lisäät taikinaan 1 desin juustoraastetta, saat suolaiseen piirakkapohjaan lisää makua ja rapeutta. Kokeile vaikka emmentaalia tai parmesaania.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat