4(20)
Suolainen piirakkapohja – viileät ainekset ja pikainen sekoitus on onnistumisen a ja o
Kasvis
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h
Suolainen piirakkapohja on helppo ja nopea valmistaa. Onnistuminen on taattu, kun raaka-aineet ovat viileät ja sekoitat ainekset nopeasti taikinaksi. Anna taikinan levätä viileässä puolisen tuntia ennen kuin painelet sen vuokaan, näin saat parhaan mahdollisen rakenteen piirakkapohjaan.
14.10.2019
 |
Maku
Reseptin ainekset
8 annosta
Suolainen piirakkapohja
150 gvoita (tai leivontamargariinia)
3 dlvehnäjauhoja
1 rklkylmää vettä
Lisää halutessasi
1 tlleivinjauhetta
1 muna (lisää vehnäjauhoja ½ dl)

Suolainen piirakkapohja – ohje:

  1. Nypi voi ja vehnäjauhot kulhossa. Lisää lopuksi tilkka kylmää vettä ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  2. Jos haluat kuohkeamman taikinan, lisää jauhojen joukkoon teelusikallinen leivinjauhetta tai sekoita taikinaan muna ja puoli desiä vehnäjauhoja.
  3. Nosta taikina jääkaappiin tekeytymään puoleksi tunniksi.
  4. Painele taikina piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  5. Esipaista suolaista piirakkapohjaa 200 asteessa uunin alaosassa 10 minuuttia.
  6. Lisää haluamasi täytteet ja paista piirakka kypsäksi, noin 30 minuuttia.

Vinkki!

  • Voit halutessasi korvata osan vehnäjauhoista muilla jauhoilla esimerkiksi ruis-, hiivaleipä- tai spelttijauhoilla. Näin saat maukkautta taikinaan.
  • Kun lisäät taikinaan 1 desin juustoraastetta, saat suolaiseen piirakkapohjaan lisää makua ja rapeutta. Kokeile vaikka emmentaalia tai parmesaania.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo