Maku

Suolainen piirakkapohja – viileät ainekset ja pikainen sekoitus on onnistumisen a ja o

1 h 20 min
KA
5
0

Suolainen piirakkapohja on helppo ja nopea valmistaa. Onnistuminen on taattu, kun raaka-aineet ovat viileät ja sekoitat ainekset nopeasti taikinaksi. Anna taikinan levätä viileässä puolisen tuntia ennen kuin painelet sen vuokaan, näin saat parhaan mahdollisen rakenteen piirakkapohjaan.
Tulosta
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Ainekset (8 annosta)

Suolainen piirakkapohja

  • 150 gvoita (tai leivontamargariinia)
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklkylmää vettä

Lisää halutessasi

  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 muna (lisää vehnäjauhoja ½ dl)

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Suolainen piirakkapohja leivotaan helposti näin:

  1. Nypi voi ja vehnäjauhot kulhossa. Lisää lopuksi tilkka kylmää vettä ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  2. Jos haluat kuohkeamman taikinan, lisää jauhojen joukkoon teelusikallinen leivinjauhetta tai sekoita taikinaan muna ja puoli desiä vehnäjauhoja.
  3. Nosta taikina jääkaappiin tekeytymään puoleksi tunniksi.
  4. Painele taikina piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  5. Esipaista suolaista piirakkapohjaa 200 asteessa uunin alaosassa 10 minuuttia.
  6. Lisää haluamasi täytteet ja paista piirakka kypsäksi, noin 30 minuuttia.

Vinkki!

  • Voit halutessasi korvata osan vehnäjauhoista muilla jauhoilla esimerkiksi ruis-, hiivaleipä- tai spelttijauhoilla. Näin saat maukkautta taikinaan.
  • Kun lisäät taikinaan 1 desin juustoraastetta, saat piirakkapohjaan lisää makua ja rapeutta. Kokeile vaikka emmentaalia tai parmesaania.
MITÄ PIDIT?
5