Rahkapiirakka, rahkapullat, mango-juustokakku – pääsiäisen parhaat rahkajälkkärit klassikoista uusiin hitteihin
Ruoka
Rahkapiirakka, rahkapullat, mango-juustokakku – pääsiäisen parhaat rahkajälkkärit klassikoista uusiin hitteihin
Rahka on pääsiäisherkkujen ehdoton pääraaka-aine. Leivo iki-ihana rahkapiirakka tai pehmeät rahkapullat, paista jälkkäriksi rahkaletut ja piristä pääsiäistä helpolla rahkatortulla tai näyttävällä, rahkaisella juustokakulla. Testaa myös pääsiäisherkkujen gluteenittomat ja vegaaniset versiot.

Rahkapiirakka

Perinteinen rahkapiirakka on helppo valmistaa pellille.

Perinteinen rahkapiirakka on pääsiäispöydän varma valttikortti ja se on helppo leipoa pellille. Raikasta rahkatäytettä reunustaa perinteiseen tapaan mehevä pullataikina. Gluteeniton rahkapiirakka leivotaan puolestaan kauramaitoon. Tästä supermehevästä herkusta on pakko ottaa vielä yksi pala...

Murupiirakoiden ystäville maistuu raikas sitruunainen rahka-murupiirakka. Testaa myös lempeä persikka-rahkapiirakka, jossa hurmaavat murea pohja, pehmeä persikkatäyte ja ripaus kookosta.

Rahkapullat

Letitetyn rahkapullan viimeistelee aprikoosisydän.

Itse leivottu rahkapulla kruunaa pääsiäisaterian. Letitetty taikina antaa pääsiäispullalle kauniin reunan. Testaa myös perinteiset rahkapullat sitruunaisella rahkatäytteellä.

Rahkakakku

Rahkaisen pääsiäiskakun koristeluvinkki: suklainen linnunpesä!

Upea pääsiäiskakku syntyy uskomattoman helposti tavallisesta kakkupohjasta ja sitruuna-rahkatäytteestä. Koristeluissa voi päästää luovuuden valloilleen!

Paistettava mango-juustokakku hurmaa mutakakkua muistuttavalla suklaapohjallaan, raikkaalla rahkatäytteellään ja vauhdikkailla mangoraidoillaan.

Paistettava mango-juustokakku hurmaa mutakakkua muistuttavalla suklaapohjallaan, raikkaalla rahkatäytteellään ja vauhdikkailla mangoraidoillaan.

Gluteeniton mango-rahkakakku on rahkamaisen täyteläinen ja mangoisen raikas. Voit varioida sitä myös muilla hedelmillä ja marjoilla.

Rahkaletut ja -vohvelit

Rahkavohvelit ja mokkakinuski tarjoillaan jäätelön kera.

Rahkalettuset maistuvat niin pääsiäisen aamupalapöydässä kuin helppona jälkkärinäkin. Paksua taikinaa on näppärä käsitellä ja paistaminen on helppoa.

Kokeile myös rahkan ja vohvelien vastustamatonta yhdistelmää. Rahkavohvelit ja mokkakinuski tarjoillaan jälkkäripöydässä jäätelön kera.

Pasha

Vegaaninen pasha ihastuttaa hauskalla koristelullaan.

Perinteinen pasha on helppo valmistaa, eikä siinä säästellä voita, kermaa tai kananmunia.

Vegaaninen pasha syntyy helposti muutamasta raaka-aineesta, mutta silti ilman munia tai maitotuotteita. Pääsiäisen klassikkojälkiruoan vegaaninen versio koristellaan hauskaksi pääsiäistipuksi teeman mukaan!

Kommentoi »