Maku

Pääsiäisen rahkakakku – suklainen linnunpesäkoriste takaa, että tämä kakku huomataan!

2 h
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 40 min
Pääsiäisen herkullisin kakku näyttää upealta, mutta valmistuu silti helposti perusraaka-aineista. Rahkakakun kuohkeiden kerrosten väliin sivellään sitruunaista täytettä ja koko komeus kruunataan suklaisella linnunpesäkoristeella. Vau!
KA
4
0
Julkaistu 30.3.2015


Reseptin ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 2 dlsokeria
  • 2 kplkananmunaa
  • 125 gvoita
  • 1 dlmaitoa
  • 2,5 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1,5 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 250 gmaitorahkaa
  • 3 dlkermaa
  • sitruunan mehua
  • sokeria
Tulosta

Pääsiäisen rahkakakku valmistuu näin:

  1. Vaahdota sokeri ja kananmunat vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voisula ja maito vaahtoon. Sekoita kevyesti pyöritellen.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahto-voisula-maitoseokseen. Pyörittele kuiva-aineseos joukkoon ilmavasti, jotta kakkupohjasta tulee kuohkea.
  3. Voitele halkaisijaltaan noin 16 senttinen irtopohjakakkuvuoka. Vuoraa vuoka korppujauhoilla. 
  4. Kaada taikinaseos vuokaan ja tasoita painelemalla. 
  5. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Laske lämpö 175 asteeseen ja paista vielä noin 30 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.
  6. Kumoa kakku sokeroidulle leivinpaperille. Leikkaa kakku kerroksiin. Kostuta. 
  7. Tee täyte sekoittamalla maitorahka, vatkattu kerma, sitruunamehu ja sokeri keskenään. Täytä kakku ja koristele.

Vinkki!

Kommentoi »