Maku

Pääsiäisen rahkakakku

2 h
4.3
0

Pääsiäisen rahkakakku

Upea kakku pääsiäispöytään syntyy helposti. Ja kakkupohja käy hyvin kaikkiin juhlapyhiin.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 2 dlsokeria
  • 2 kplkananmunaa
  • 125 gvoita
  • 1 dlmaitoa
  • 2,5 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1,5 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 250 gmaitorahkaa
  • 3 dlkermaa
  • sitruunan mehua
  • sokeria

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 40 min

Vaahdota sokeri ja kananmunat vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voisula ja maito vaahdoon ja pyörittele ne sekaan. 

Sekoita kuiva-ainekset keskenään ja lisää siivilän läpi seokseen. Pyörittele kuiva-aineseos joukkoon ilmavasti, jotta kakkupohjasta tulee kuohkea. 

Voitele n. 16 cm halkaisijaltaan olevat irtokakkuvuoka. Vuoraa vuoka korppujauhoilla. 

Kaada taikinaseos vuokaan ja tasoita painelemalla. 

Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Laske lämpö 175:een asteeseen ja paista vielä noin 30 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. 

Kumoa kakku sokeroidulle leivinpaperille. 

Leikkaa kakku kerroksiin. Kostuta. 

Tee täyte sekoittamalla maitorahka, vatkattu kerma, sitruunamehu ja sokeri keskenään. Täytä kakku ja koristele se. 

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä