Pääsiäisen rahkakakku – suklainen linnunpesäkoriste takaa, että tämä kakku huomataan!
2 h
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h 40 minPääsiäisen herkullisin kakku näyttää upealta, mutta valmistuu silti helposti perusraaka-aineista. Rahkakakun kuohkeiden kerrosten väliin sivellään sitruunaista täytettä ja koko komeus kruunataan suklaisella linnunpesäkoristeella. Vau!
KA
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 30.3.2015

Pääsiäisen rahkakakku – suklainen linnunpesäkoriste takaa, että tämä kakku huomataan!
Ainekset (8 annosta)
Pohja
- 2 dlsokeria
- 2 kplkananmunaa
- 125 gvoita
- 1 dlmaitoa
- 2,5 dlvehnäjauhoja
- 2 rklkaakaojauhetta
- 2 tlvaniljasokeria
- 1,5 tlleivinjauhetta
Täyte
- 250 gmaitorahkaa
- 3 dlkermaa
- sitruunan mehua
- sokeria
Pääsiäisen rahkakakku valmistuu näin:
- Vaahdota sokeri ja kananmunat vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voisula ja maito vaahtoon. Sekoita kevyesti pyöritellen.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahto-voisula-maitoseokseen. Pyörittele kuiva-aineseos joukkoon ilmavasti, jotta kakkupohjasta tulee kuohkea.
- Voitele halkaisijaltaan noin 16 senttinen irtopohjakakkuvuoka. Vuoraa vuoka korppujauhoilla.
- Kaada taikinaseos vuokaan ja tasoita painelemalla.
- Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Laske lämpö 175 asteeseen ja paista vielä noin 30 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.
- Kumoa kakku sokeroidulle leivinpaperille. Leikkaa kakku kerroksiin. Kostuta.
- Tee täyte sekoittamalla maitorahka, vatkattu kerma, sitruunamehu ja sokeri keskenään. Täytä kakku ja koristele.
Vinkki!
Koristele kakku suklaisella linnunpesällä!
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4