Maku

Rahkavohvelit ja mokkakinuski

55 min
5
0

Tässä on vohvelit tuhdimpaan makuun! Rahka antaa vohveleille maukkaan happaman maun ja kerma tekee niistä rapeita. Mokkakinuskin ja puolukkajäätelön kanssa yhdistelmä on täydellinen. 
Tulosta
Teksti Jyrki Sukula, Jasmin Latva-Koivisto
Kuvat Sanna Peurakoski

Ainekset (4 annosta)

Vohvelitaikina

  • 2 dlmaitorahkaa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 dlvoita (sulatettuna)
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 2 kplmunaa
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1/4 tlkanelia
  • 1/4 tlsuolaa

Mokkakinuski

  • 1 dlsokeria
  • 1 dlespressoa (tai vahvaa kahvia)
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1/4 tlsormisuolaa

Tarjoiluun

  • 5 dlkermajäätelöä (puolukka, Jymy)

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN15 min

Sekoita vohvelitaikinan ainekset ja anna turvota 15 minuuttia.

Ruskista kinuskin sokeri kevyesti kattilassa.

Lisää kattilaan kahvi ja kerma, sekoita ja keitä hiljalleen 15 minuuttia. Halutessasi voit maustaa kastikkeen ripauksella sormisuolaa.

Paista vohvelit vohveliraudalla.

Tarjoa vohvelit puolukkajäätelön ja mokkakinuskin kanssa.

MITÄ PIDIT?
5