Maku

Gluteeniton mango-rahkakakku

1 h 15 min
3.3
4

Gluteeniton mango-rahkakakku

GL
4
3.3
Gluteeniton mango-rahkakakku on rahkamaisen täyteläinen ja mangoisen raikas. Voit varioida sitä myös muilla hedelmillä ja marjoilla.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 1 kpltuoretta mangoa (kypsä)
  • 4 kplmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 1/2 dlperunajauhoja
  • 250 gmaitorahkaa
  • 2 rkllimettimehua

Lisäksi

  • Koristeluun tuoretta mangoa ja mintunlehtiä

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN45 min

Gluteeniton mango-rahkakakku valmistuu näin:

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat ja jauhota gluteenittomilla korppujauhoilla.

Leikkaa mangon hedelmäliha kuutioiksi.

Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon perunajauhot, rahka ja limettimehu.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdksi. Lisää vaahto taikinaan kevyesti käännellen.

Kumoa taikina vuokaan. Nosta mangopalat taikinan päälle. Halutessasi voit jättää 1/3 mangopaloista pois taikinasta ja nostaa ne valmiin kakun päälle ennen tarjoamista.

Kypsennä gluteenitonta mango-rahkakakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Kakku kohoaa uunissa, mutta laskee hiukan uunista oton jälkeen.

Koristele gluteeniton mango-rahkakakku halutessasi mintunlehdillä ja mangopaloilla.

*Gluteeniton mango-rahkakakku säilyy jääkaapissa noin neljä päivää.

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä