Gluteeniton mango-rahkakakku
1 h 15 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
45 minGluteeniton mango-rahkakakku on rahkamaisen täyteläinen ja mangoisen raikas. Voit varioida sitä myös muilla hedelmillä ja marjoilla.
GL
3.6
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 7.10.2014

Gluteeniton mango-rahkakakku
Ainekset (12 annosta)
- 1 kpltuoretta mangoa (kypsä)
- 4 kplmunaa
- 1 dlsokeria
- 1 1/2 dlperunajauhoja
- 250 gmaitorahkaa
- 2 rkllimettimehua
Lisäksi
- Koristeluun tuoretta mangoa ja mintunlehtiä
Gluteeniton mango-rahkakakku valmistuu näin:
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat ja jauhota gluteenittomilla korppujauhoilla.
Leikkaa mangon hedelmäliha kuutioiksi.
Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon perunajauhot, rahka ja limettimehu.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdksi. Lisää vaahto taikinaan kevyesti käännellen.
Kumoa taikina vuokaan. Nosta mangopalat taikinan päälle. Halutessasi voit jättää 1/3 mangopaloista pois taikinasta ja nostaa ne valmiin kakun päälle ennen tarjoamista.
Kypsennä gluteenitonta mango-rahkakakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Kakku kohoaa uunissa, mutta laskee hiukan uunista oton jälkeen.
Koristele gluteeniton mango-rahkakakku halutessasi mintunlehdillä ja mangopaloilla.
*Gluteeniton mango-rahkakakku säilyy jääkaapissa noin neljä päivää.
MITÄ PIDIT?
3.58