Maku

Nyt leivotaan sienipiirakka

Nyt leivotaan sienipiirakka

Sienipiirakka kuuluu ehdottomiin syksyn herkkuihin. Leivot sitten suppiksista tai tateista, poimi täältä parhaiden sienipiirakoiden reseptit!
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Heidi Strengell
Mainos

Sienimetsän antimista kotileipuri loihtii mehevän ja maukkaan ruokaisan sienipiirakan. Voit valita piirakan sen mukaan, täyttyikö korisi kantarelleista, tateista, suppilovahveroista vai kenties mustatorvisienistä. Perinteinen murotaikina toimii hyvin sienipiirakan pohjana. Kokeile myös hiivataikinapohjaa, jonka löydät Isoäidin tattipiirakasta. Palsternakkasose tekee pohjasta maukkaamman ja vähärasvaisemman. Kokeile maukasta Mustatorvisieni-poropiirakkaa. Myös filotaikina on käyttökelpoinen ja sopii todella hyvin thaivaikutteisiin Suppilovahveropiiraisiin. Juustoraaste tekee piirakkapohjasta rapean ja maukkaan. Tätä taikinaa on hyödynnetty Kermaisessa kantarellipiirakassa. Kokeilemisen arvoinen juttu on myös yhdistää sienipiirakkaan kalaa, kuten Mustatorvisieni-lohipiiraassa tai Savukala-sienipiirakassa. Tarjoa sienipiirakka lämpimänä raikkaan salaatin kanssa!

Julkaistu: 28.9.2012
Katso myös nämä