Sienipiirakka × 15 – "Tämä resepti jää varmasti suosikkilistalleni!"
Ruoka
Sienipiirakka × 15 – "Tämä resepti jää varmasti suosikkilistalleni!"
Sienipiirakka on syksyn ykkösherkku, joka maistuu niin arkena kuin juhlapöydässäkin. Kokosimme parhaat sienipiirakkareseptit, joista voit valita suosikkisi sienisaaliin ja makumieltymystesi mukaan.
Julkaistu 17.8.2021
Meillä kotona

Sienipiirakka – 15 herkullista reseptiä

Perinteinen kantarellipiirakka on sienipiirakoiden kunkku

"Useamman vuoden jo tätä ohjetta olen käyttänyt kanttarelliaikaan, takuuvarma, onnistuu aina!" kirjoittaa lukijamme kermaisen kantarellipiirakan reseptistä. Tämän herkullisen sienipiirakan pohjaan raastetaan aromikasta emmentaljuustoa, mikä tekee pohjasta rapean ja maukkaan. Kermaiseen täytteeseen säväyksen tuo loraus valkoviiniä.

Kermaista kantarellipiirakkaa on maistettava!

Helppo pekoni-kantarellipiirakka on sivustomme suosituin sienipiirakka. Ei ihme, onhan suolaisen pekonin ja metsäisten kanterellien yhdistelmä jokseenkin täydellinen. "Erinomainen resepti, ehkä parhaita kantarellipiirakkaohjeita mitä olen löytänyt. Lisäsin mukaan vielä hiukan tuoretta persiljaa, tuli todella herkullista!" lukijamme kirjoittaa.

Pekoni-kantarellipiirakka on helppo valmistaa.

Entä oletko kokeillut sujauttaa sienipiirakan täytteeseen kasviksia? Suosittelemme! Tässä kantarellipiirakan reseptissä sekaan pilkotaan porkkanaa ja lehtikaalia. Timjami ja rosmariini korostavat sienten metsäistä makua.

Kasviksilla höystetyn kantarellipiirakan pohja muotoillaan mutkattomasti valmiista pakastetaikinasta.

Joskus on hauskinta leipoa jokaiselle omat pienet kantarellipiiraat. Näiden sienipiirakoiden täytteessä yllättävät sienten, fenkolin, salvian ja voimakkaan juuston liitto. Ohje onnistuu myös 25-senttisessä piirakkavuoassa.

Osa sienistä asetellaan pienten kanterellipiiraiden täytemassan päälle paistumaan. Näyttää herkulliselta!

Saitko saaliiksi haperoita? Kokeile Saimi Hoyerin sienipiirakkareseptiä

Jos sienikoriisi on päätynyt keko haperoita, kokeile tätä sieniä rakastavan Saimi Hoyerin reseptiä. Haperopiirakan pohja syntyy itse tehdystä ruis-perunataikinasta, ja kermaisen sienitäytteen maustaa tuore timjami.

Tutumpien kantarellien ja suppilovahveroiden lisäksi myös esimerkiksi haperoista syntyy mainio sienipiirakka.

Suppilovahverot loistavat loppusyksyn sienipiirakassa

Täyteläinen suppilovahveropiirakka maistuu klassikkojen ystävälle. Tässä piirakassa pääosassa ovat sienet, joiden makua timjami ja rosmariini korostavat.

Hyvä ja helppo, sellainen on tämä suppilovahveropiirakka!

Perinneruokaa prkl -blogin Mika Rampa höystää parhaan suppilovahveropiirakan happamanmakeilla omenoilla ja täyteläisellä savujuustolla. Nam! "Makeahko omena ja herkullinen savujuusto toimivat mielestäni erinomaisesti suppilovahveroiden seurana. Tämä resepti jää varmasti suosikkilistalleni!", Mika kirjoittaa.

Perinneruokaa prkl -blogin suppilovahveropiirakkaan tarvitaan noin litra tuoreita tai 200 grammaa pakastettuja suppiksia.

Tässäpä vasta mehevä herkku! Tee pellillinen suppilovahveropiirakkaa perinteisen lihapiirakan tyyliin. Rahka-voitaikina on ihana pari suppilovahverotäytteelle, jota ohrasuurimot, pekoni sekä tuorejuusto höystävät.

Pellillinen suppilovahveropiirakkaa riittää isommallekin porukalle.

Kaipaatko jotakin muuta kuin perinteistä sienipiirakkaa? Näihin vaihtoehtoihin ihastut

"Hyvää! Jopa tytär, joka ei (muka!) tykkää sienistä, pyysi tekemään tätä lisää", lukijamme kehuu kantarellikeikauksen reseptiä. Keikaus tehdään ranskalaisen tarte tatinin tapaan, jolloin pohjasta tulee rapea ja täyte pysyy ihanan mehevänä. Kokeile myös samantyylistä kantarellikeikauskakkua, joka tarjoillaan vastustamattoman vuohenjuustomoussen kera.

Nyt sienipiirakka hyppää kuperkeikan ihanan tarte tatinin tapaan.

Tässäpä nerokas idea! Perinneruokaa prkl -blogin Mika Rampa kiehautti sienipiirakalle pohjan polentasuurimoista. Tällä tapaa pohja valmistuu vain muutamassa minuutissa. Katso kantarelli-polentapiirakan ohje.

Kantarelli-polentapiirakan täytteessä maistuvat sienten lisäksi salvia ja mancego-juusto.

Rento kantarelligalette maistuu mahtavalta saunan jälkeen oluen tai iltateen kanssa. "Tosi helppo ja maukas", suitsuttaa lukijamme. Samantyylisen herkun voi tehdä myös pieninä annospiiraina. Söpöihin sienigaletteihin voit käyttää mitä vain sieniä.

Kantarelligaletessa on rukiinen pohja ja täytteen mehevöittää pekoni.

Ja tottahan toki sienipiirakka onnistuu myös gluteenittomana ja vegaanisena!

Gluteeniton sienipiirakka on yhtä mutkaton tehdä kuin tavallinenkin – vaihdat vain vehnäjauhot vaaleaan gluteenittomaan jauhoseokseen. Tähän reseptiin voit käyttää kantarelleja tai muita lempisieniäsi.

Gluteeniton sienipiirakka on helppo valmistaa.

Vegaaninen sienipiirakka saa särmää chilistä ja omenoista sekä mehevyyttä vegaanisesta tuorejuustosta. Saisipa jo maistaa!

Vegaanisen sienipiirakan päätähtiä ovat suppilovahverot.
1 kommentti