2,6(153)
Gluteeniton sienipiirakka
Gluteeniton
Kasvis
1 h
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Gluteeniton sienipiirakka syntyy, kun vaihtaa yksinkertaisesti tavallisen piiraspohjan vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin.
6.5.2016
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
6 annosta
Pohja
3 dlvaaleita gluteenittomia jauhoja
1/2 tlleivinjauhetta
1/3 tlsuolaa
100 gvoita
2 rklvettä
Täyte
1 lkantarelleja tai muita tuoreita sieniä
1pieni purjo
1 rklvoita tai öljyä
suolaa
mustapippuria
1 rkltuoretta timjamia
125 graastettua maukasta kermajuustoa (esimerkiksi port salut)
2 dlkermaa
1kananmuna

Gluteeniton sienipiirakka – ohje:

Mittaa jauhot, leivinjauhe ja suola kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen voi nokareina jauhojen päälle. Nypi ainekset sormenpäillä sekaisin. Lisää lopuksi vesi ja sekoita taikinaksi.

Sipaise piirasvuoan pohjalle ja reunoille hieman rasvaa. Painele pehmeä piirastaikina vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.

Puhdista ja paloittele kantarellit. Halkaise purjo pituussuuntaan ja huuhtele huolella multa lehtien välistä. Leikkaa nahistuneet lehdenkärjet pois ja viipaloi koko purjo ohuiksi renkaiksi.

Laita voi paistokasariin sulamaan. Lisää päälle sienet ja anna niiden kiehua omassa nesteessään. Kun nestettä on jäljellä vielä vähän, lisää purjot ja anna niiden kuullottua.

Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Riivi joukkoon reilusti tuoreita timjaminlehtiä tai korvaa tuore timjami teelusikallisella kuivattua timjamia.

Kaada sienitäyte piiraspohjalle. Raasta juusto. Sekoita kerma, muna ja juustoraaste keskenään. Kaada seos piiraspohjalle täytteiden päälle.

Nosta gluteeniton sienipiirakka 200-asteisen uunin alatasolle. Paista noin 30 minuuttia.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.