Kotivinkki

Gluteeniton sienipiirakka

1 h
4.2
0

Gluteeniton sienipiirakka

GL
0
4.2
Gluteeniton sienipiirakka syntyy, kun vaihtaa yksinkertaisesti tavallisen piiraspohjan vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin.
Teksti Kati Lindfors
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

Pohja

  • 3 dlvaaleita gluteenittomia jauhoja
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/3 tlsuolaa
  • 100 gvoita
  • 2 rklvettä

Täyte

  • 1 lkantarelleja tai muita tuoreita sieniä
  • 1pieni purjo
  • 1 rklvoita tai öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkltuoretta timjamia
  • 125 graastettua maukasta kermajuustoa (esimerkiksi port salut)
  • 2 dlkermaa
  • 1kananmuna

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

1. Mittaa jauhot, leivinjauhe ja suola kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen voi nokareina jauhojen päälle. Nypi ainekset sormenpäillä sekaisin. Lisää lopuksi vesi ja sekoita taikinaksi.

2. Sipaise piirasvuoan pohjalle ja reunoille hieman rasvaa. Painele pehmeä piirastaikina vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.

3. Puhdista ja paloittele kantarellit. Halkaise purjo pituussuuntaan ja huuhtele huolella multa lehtien välistä. Leikkaa nahistuneet lehdenkärjet pois ja viipaloi koko purjo

ohuiksi renkaiksi.

4. Laita voi paistokasariin sulamaan. Lisää päälle sienet ja anna niiden kiehua omassa nesteessään. Kun nestettä on jäljellä vielä vähän, lisää purjot ja anna niiden kuullottua.

5. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Riivi joukkoon reilusti tuoreita timjaminlehtiä tai korvaa tuore timjami teelusikallisella kuivattua timjamia.

6. Kaada sienitäyte piiraspohjalle. Raasta juusto. Sekoita kerma, muna ja juustoraaste keskenään. Kaada seos piiraspohjalle täytteiden päälle.

7. Nosta piirakka 200-asteisen uunin alatasolle. Paista noin 30 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä