Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Gluteeniton sienipiirakka

1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min

Gluteeniton sienipiirakka syntyy, kun vaihtaa yksinkertaisesti tavallisen piiraspohjan vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin.

6.5.2016
Reseptin ainekset
6 annosta
Pohja
3 dl
vaaleita gluteenittomia jauhoja
1/2 tl
leivinjauhetta
1/3 tl
suolaa
100 g
voita
2 rkl
vettä
Täyte
1 l
kantarelleja tai muita tuoreita sieniä
1
pieni purjo
1 rkl
voita tai öljyä
suolaa
mustapippuria
1 rkl
tuoretta timjamia
125 g
raastettua maukasta kermajuustoa (esimerkiksi port salut)
2 dl
kermaa
1
kananmuna

Gluteeniton sienipiirakka – ohje:

Mittaa jauhot, leivinjauhe ja suola kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen voi nokareina jauhojen päälle. Nypi ainekset sormenpäillä sekaisin. Lisää lopuksi vesi ja sekoita taikinaksi.

Sipaise piirasvuoan pohjalle ja reunoille hieman rasvaa. Painele pehmeä piirastaikina vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.

Puhdista ja paloittele kantarellit. Halkaise purjo pituussuuntaan ja huuhtele huolella multa lehtien välistä. Leikkaa nahistuneet lehdenkärjet pois ja viipaloi koko purjo ohuiksi renkaiksi.

Laita voi paistokasariin sulamaan. Lisää päälle sienet ja anna niiden kiehua omassa nesteessään. Kun nestettä on jäljellä vielä vähän, lisää purjot ja anna niiden kuullottua.

Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Riivi joukkoon reilusti tuoreita timjaminlehtiä tai korvaa tuore timjami teelusikallisella kuivattua timjamia.

Kaada sienitäyte piiraspohjalle. Raasta juusto. Sekoita kerma, muna ja juustoraaste keskenään. Kaada seos piiraspohjalle täytteiden päälle.

Nosta gluteeniton sienipiirakka 200-asteisen uunin alatasolle. Paista noin 30 minuuttia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt