Mittaa jauhot, leivinjauhe ja suola kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen voi nokareina jauhojen päälle. Nypi ainekset sormenpäillä sekaisin. Lisää lopuksi vesi ja sekoita taikinaksi.
Sipaise piirasvuoan pohjalle ja reunoille hieman rasvaa. Painele pehmeä piirastaikina vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.
Puhdista ja paloittele kantarellit. Halkaise purjo pituussuuntaan ja huuhtele huolella multa lehtien välistä. Leikkaa nahistuneet lehdenkärjet pois ja viipaloi koko purjo ohuiksi renkaiksi.
Laita voi paistokasariin sulamaan. Lisää päälle sienet ja anna niiden kiehua omassa nesteessään. Kun nestettä on jäljellä vielä vähän, lisää purjot ja anna niiden kuullottua.
Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Riivi joukkoon reilusti tuoreita timjaminlehtiä tai korvaa tuore timjami teelusikallisella kuivattua timjamia.
Kaada sienitäyte piiraspohjalle. Raasta juusto. Sekoita kerma, muna ja juustoraaste keskenään. Kaada seos piiraspohjalle täytteiden päälle.
Nosta gluteeniton sienipiirakka 200-asteisen uunin alatasolle. Paista noin 30 minuuttia.