Gluteeniton sienipiirakka

Reseptin ainekset (6 annosta)
Pohja
- 3 dlvaaleita gluteenittomia jauhoja
- 1/2 tlleivinjauhetta
- 1/3 tlsuolaa
- 100 gvoita
- 2 rklvettä
Täyte
- 1 lkantarelleja tai muita tuoreita sieniä
- 1pieni purjo
- 1 rklvoita tai öljyä
- suolaa
- mustapippuria
- 1 rkltuoretta timjamia
- 125 graastettua maukasta kermajuustoa (esimerkiksi port salut)
- 2 dlkermaa
- 1kananmuna
1. Mittaa jauhot, leivinjauhe ja suola kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen voi nokareina jauhojen päälle. Nypi ainekset sormenpäillä sekaisin. Lisää lopuksi vesi ja sekoita taikinaksi.
2. Sipaise piirasvuoan pohjalle ja reunoille hieman rasvaa. Painele pehmeä piirastaikina vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.
3. Puhdista ja paloittele kantarellit. Halkaise purjo pituussuuntaan ja huuhtele huolella multa lehtien välistä. Leikkaa nahistuneet lehdenkärjet pois ja viipaloi koko purjo
ohuiksi renkaiksi.
4. Laita voi paistokasariin sulamaan. Lisää päälle sienet ja anna niiden kiehua omassa nesteessään. Kun nestettä on jäljellä vielä vähän, lisää purjot ja anna niiden kuullottua.
5. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Riivi joukkoon reilusti tuoreita timjaminlehtiä tai korvaa tuore timjami teelusikallisella kuivattua timjamia.
6. Kaada sienitäyte piiraspohjalle. Raasta juusto. Sekoita kerma, muna ja juustoraaste keskenään. Kaada seos piiraspohjalle täytteiden päälle.
7. Nosta piirakka 200-asteisen uunin alatasolle. Paista noin 30 minuuttia.