Maku

Täyteläinen suppilovahveropiirakka

55 min
3.9
19

Täyteläinen suppilovahveropiirakka

Täyteläinen suppilovahveropiirakka on klassinen ja helppo sienipiirakka. Pieni määrä pekonia tekee suppilovahverotäytteestä mehevän.
Teksti Marja Samuli
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

Taikina

  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlsuolaa
  • 75 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 kplmunaa
  • 2 rklvettä

Suppilovahverotäyte

  • 15 dlsuppilovahveroita
  • 30 gpekonia
  • 2 kplsalottisipulia
  • 3 kplmunaa
  • 3 dlruokakermaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tltimjamia
  • 1/4 tlvalkopippuria

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN40 min

Täyteläinen suppilovahveropiirakka valmistuu näin.

Nypi jauhot, suola ja huoneenlämpöinen rasva sormin murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa.

Painele taikina voideltuun piirasvuokaan (halkaisija 26-28 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta viileään.

Valmista täyte. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut. Paista pekoni omassa rasvassaan rapeaksi. Kuullota sipuli pekonin rasvassa. 

Yhdistä kaikki suppilovahverotäytteen ainekset.

Kumoa täyte vuokaan. Paista sienipiirakkaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 35-40 minuuttia, kunnes täyte on saanut kauniin värin. 

Nauti suppilovahveropiirakka lämpimänä, raikkaan salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä