Täyteläinen suppilovahveropiirakka
55 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
40 minTäyteläinen suppilovahveropiirakka on klassinen ja helppo sienipiirakka. Mausta piiras rosmariinilla ja timjamilla, jotka korostavat sienten metsäistä makua.
4.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 9.11.2010

Täyteläinen suppilovahveropiirakka
Reseptin ainekset (12 palaa)
Taikina
- 3 ½ dlvehnäjauhoja (tai 1 ½ dl täysjyväjauhoja ja 2 dl vehnäjauhoja)
- ½ tlsuolaa
- 75 gvoita
- 1muna
- 2 rklvettä
Suppilovahverotäyte
- 15 dlsuppilovahveroita
- 1 rklrypsiöljyä
- 2salottisipulia
- 3munaa
- 3 dlruokakermaa
- ¾ tlsuolaa
- 1 dltuoretta timjamia
- 2 oksaatuoretta rosmariinia
- ¼ tlvalkopippuria
Suppilovahveropiirakka valmistuu näin:
- Nypi jauhot, suola ja huoneenlämpöinen rasva sormin murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa.
- Painele taikina voideltuun piirasvuokaan (halkaisija 26–28 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta viileään.
- Valmista täyte. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää sipuli ja öljy ja kuullota. Silppua täytteen yrtit. Yhdistä kaikki suppilovahverotäytteen ainekset. Kumoa täyte vuokaan.
- Paista suppilovahveropiirakkaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 35–40 minuuttia, kunnes täyte on saanut kauniin värin.
- Nauti suppilovahveropiirakka lämpimänä raikkaan salaatin kanssa.
Voit halutessasi käyttää suppilovahveropiirakan täytteeseen 30 grammaa pekonia ja paistaa sipulit pekonin rasvassa.

Vegaaninen sienipiirakka suppilovahveroista
Maku

Pellillinen suppilovahveropiirakkaa
Kotivinkki

Suppilovahveropiiraat thaimaustein
Maku

Sieni-pekonipiirakka
Maku

Slurpsista! Rennolla otteella leivottu suppilovahvero-artisokkagalette vie kielen mennessään
Maku

Sienipiirakka x 15 – "Tämä resepti jää varmasti suosikkilistalleni!"

Sienipiirakka pekonilla ja taateleilla
Maku

Saimi Hoyerin haperopiirakka – poimi helppo ohje!
Maku

Kannellinen sienipiirakka
Maku

Kantarellipiirakka – syksyn suolainen suosikki
Maku