Maku

Täyteläinen suppilovahveropiirakka

55 min
4.62
20

Täyteläinen suppilovahveropiirakka on klassinen ja helppo sienipiirakka. Mausta piiras rosmariinilla ja timjamilla, jotka korostavat sienten metsäistä makua.
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (12 palaa)

Taikina

  • 3 ½ dlvehnäjauhoja (tai 1 ½ dl täysjyväjauhoja ja 2 dl vehnäjauhoja)
  • ½ tlsuolaa
  • 75 gvoita
  • 1muna
  • 2 rklvettä

Suppilovahverotäyte

  • 15 dlsuppilovahveroita
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2salottisipulia
  • 3munaa
  • 3 dlruokakermaa
  • ¾ tlsuolaa
  • 1 dltuoretta timjamia
  • 2 oksaatuoretta rosmariinia
  • ¼ tlvalkopippuria

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN40 min

Suppilovahveropiirakka valmistuu näin:

  1. Nypi jauhot, suola ja huoneenlämpöinen rasva sormin murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa.
  2. Painele taikina voideltuun piirasvuokaan (halkaisija 26–28 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta viileään.
  3. Valmista täyte. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää sipuli ja öljy ja kuullota. Silppua täytteen yrtit. Yhdistä kaikki suppilovahverotäytteen ainekset. Kumoa täyte vuokaan.
  4. Paista suppilovahveropiirakkaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 35–40 minuuttia, kunnes täyte on saanut kauniin värin.
  5. Nauti suppilovahveropiirakka lämpimänä raikkaan salaatin kanssa.

Voit halutessasi käyttää suppilovahveropiirakan täytteeseen 30 grammaa pekonia ja paistaa sipulit pekonin rasvassa.

MITÄ PIDIT?
4.62