


Täyteläinen suppilovahveropiirakka
55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min
Täyteläinen suppilovahveropiirakka on klassinen ja helppo sienipiirakka. Mausta piiras rosmariinilla ja timjamilla, jotka korostavat sienten metsäistä makua. Tällä reseptillä teet parhaan suppilovahveropiirakan!
Reseptin ainekset
12 palaa
Taikina
3 ½ dl
vehnäjauhoja (tai 1 ½ dl täysjyväjauhoja ja 2 dl vehnäjauhoja)
½ tl
suolaa
75 g
voita
1
muna
2 rkl
vettä
Suppilovahverotäyte
15 dl
suppilovahveroita
1 rkl
rypsiöljyä
2
salottisipulia
3
munaa
3 dl
ruokakermaa
¾ tl
suolaa
1 dl
tuoretta timjamia
2 oksaa
tuoretta rosmariinia
¼ tl
valkopippuria
Suppilovahveropiirakka – ohje:
- Nypi jauhot, suola ja huoneenlämpöinen rasva sormin murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa.
- Painele taikina voideltuun piirasvuokaan (halkaisija 26–28 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta viileään.
- Valmista täyte. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää sipuli ja öljy ja kuullota. Silppua täytteen yrtit. Yhdistä kaikki suppilovahverotäytteen ainekset. Kumoa täyte vuokaan.
- Paista suppilovahveropiirakkaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 35–40 minuuttia, kunnes täyte on saanut kauniin värin.
- Nauti suppilovahveropiirakka lämpimänä raikkaan salaatin kanssa.
Vinkki!
Voit halutessasi käyttää suppilovahveropiirakan täytteeseen 30 grammaa pekonia ja paistaa sipulit pekonin rasvassa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat