3,7(3)
Kantarellikeikaus
Kasvis
Munaton
1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min
Kantarellikeikaus tehdään tarte tatinin tapaan, joilloin sen pohjasta tulee ihanan rapea ja sieni-sipulitäyte pysyy supermehevänä. Hurmaavan kaunis piirakka saa upeat värit oransseista kantarelleista ja violeteista punasipuleista.
Julkaistu 1.9.2014
Maku
Reseptin ainekset 4 annosta
Taikina
3 dlvehnäjauhoja
1/4 tlsuolaa
125 gvoita
3 rklvettä (jääkylmää)
Täyte
7 dlkantarelleja (pieniä)
3 kplpunasipulia
2 rklrypsiöljyä
2 rklfariinisokeria
1 rklbalsamiviinietikkaa
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
2 rkltuoretta timjamia (hienonnettuna)
1 1/2 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)

Kantarellikeikaus – ohje:

Nypi jauhot ja suola pehmeään voihin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Pane taikina kevyesti jauhotetun leivinpaperin päälle. Painele se pyöreäksi levyksi ja kääri paperin kanssa kelmuun. Anna levätä jääkaapissa noin tunti.

Puhdista kantarellit. Paista sieniä tilkassa öljyä, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Siirrä sienet pois pannulta.

Kuori ja leikkaa punasipulit renkaiksi. Paista pannulla tilkassa öljyä, kunnes sipulit pehmenevät. Lisää fariinisokeri ja kuumenna pari minuuttia sekoitellen. Kun sipulit alkavat karamellisoitua, kaada pannulle balsamico ja jatka kuumennusta vielä muutama minuutti.

Ota vähän kantarelleja ja sipulia sivuun piirakan koristeeksi. Sekoita loput sienistä sipuliseokseen. Mausta suolalla, mustapippurilla ja timjamilla. Lisää seokseen juustoraaste.

Peitä irtopohjavuoan (Ø 23 cm) pohja leivinpaperilla. Kauli taikinalevy vuoan halkaisijan kokoiseksi levyksi. Levitä täyte vuoan pohjalle niin, että reunan ja täytteen väliin jää pieni rako. Nosta päälle taikinalevy. Työnnä taikinaa veitsellä reunaksi täytteen ja vuoan väliin. Pistele taikina haarukalla.

Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki, irrota vuoan reunat ja kumoa kantarellipiirakka tarjoiluvadille.

Tarjoa kantarellikeikauksen lisänä tuoreyrteillä maustettua ranskankermaa.

4 kommenttia