3,9(181)
Helppo pekoni-kantarellipiirakka
Kantarellin ja pekonin liitto on täydellinen! Tässä helpossa suolaisessa piirakassa ne maistuvat herkulliselta silkkisessä täytteessä.
11.8.2016
 |
Maku
Reseptin ainekset
8 annosta
Piirakkapohja
100 gvoita
3 dlvehnäjauhoja
1 tlsuolaa
1kananmuna
Täyte
1 lkantarelleja
1 rklvoita
1kesäsipuli
5pekonisiivua
200 gtuorejuustoa
2 dlcreme fraichea
2kananmunaa
1 dlparmesaania

Pehmennä voi mikrossa tai pidempään huoneenlämmössä. Sekoita pehmeään voihin jauhot ja suola. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Taputtele taikina voideltuun piirakkavuokaan (24 cm). Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.

Kuumenna voi pannulla keskilämmöllä. Lisää pannulle puhdistetut sienet. Paista sieniä kunnes niistä irtoava neste haihtuu. Lisää joukkoon silputtu kesäsipuli varsineen. Nosta pannu liedeltä.

Paista pekonisiivut rapeiksi. Nosta ne talouspaperin päälle lautaselle ja anna rasvan valua pois. Riko pekonisiivut pieniksi paloiksi.

Sekoita kulhossa tuorejuusto ja creme fraiche tasaiseksi seokseksi. Vatkaa joukkoon kananmunat. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi.

Sekoita täytteeseen kantarellit, pekoni ja parmesaani. Levitä täyte piirakkapohjan päälle.

Paista 200 asteessa hieman uunin keskitasoa alemmalla tasolla noin 35–40 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt ja pohja kypsä. Anna piirakan jäähtyä 15 minuuttia ja tarjoile.

8 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.