Maku

Helppo pekoni-kantarellipiirakka

4.4
2

Helppo pekoni-kantarellipiirakka

Kanterellin ja pekonin liitto on täydellinen! Tässä helpossa suolaisessa piirakassa ne maistuvat herkulliselta silkkisessä täytteessä.
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Piirakkapohja

  • 100 gvoita
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 1 kplkananmuna

Täyte

  • 1 lkantarelleja
  • 1 rklvoita
  • 1 kplkesäsipulia
  • 5 kplpekonisiivuja
  • 200 gtuorejuustoa
  • 2 dlcreme fraichea
  • 2 kplkananmunia
  • 1 dlparmesaania

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Pehmennä voi mikrossa tai pidempään huoneenlämmössä. Sekoita pehmeään voihin jauhot ja suola. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Taputtele taikina voideltuun piirakkavuokaan (24 cm). Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.

Kuumenna voi pannulla keskilämmöllä. Lisää pannulle puhdistetut sienet. Paista sieniä kunnes niistä irtoava neste haihtuu. Lisää joukkoon silputtu kesäsipuli varsineen. Nosta pannu liedeltä.

Paista pekonisiivut rapeiksi. Nosta ne talouspaperin päälle lautaselle ja anna rasvan valua pois. Riko pekonisiivut pieniksi paloiksi.

Sekoita kulhossa tuorejuusto ja creme fraiche tasaiseksi seokseksi. Vatkaa joukkoon kananmunat. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi.

Sekoita täytteeseen kantarellit, pekoni ja parmesaani. Levitä täyte piirakkapohjan päälle.

Paista 200 asteessa hieman uunin keskitasoa alemmalla tasolla noin 35-40 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt ja pohja kypsä. Anna piirakan jäähtyä 15 minuuttia ja tarjoile.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä