


Herkkuja metsästä
Saimi Hoyerin haperopiirakka – poimi helppo ohje!
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Saimi Hoyerin mehevässä haperopiirakassa maistuvat Hoyerin lempisienet. Itse tehty ruis-perunataikina on loistava sienipiirakan pohja. Nappaa resepti!
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
100 g
voita
1½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
ruisjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
1
keitetty peruna (1 dl raastettuna)
Täyte
10 dl
haperoita (puhdistettuna ja paloiteltuna)
1 rkl
rypsiöljyä
1 kpl
sipulia (hienonnettuna)
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
½ dl
tuoretta timjamia (hienonnettuna)
200 g
kermaviiliä
1 dl
kuohukermaa (tai vispikermaa)
3 kpl
munaa
150 g
juustoa (rasvaa 25-35 %) (3 dl raastetta)
Valmista haperopiirakka näin:
- Nypi voi, jauhot, leivinjauhe ja suola yhteen. Lisää perunaraaste ja sekoita tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka (Ø 22 cm). Painele taikina sen pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin.
- Haihduta pannulla sienistä enin neste. Lisää öljy ja sipulit. Kääntele muutama minuutti. Mausta.
- Sekoita keskenään kermaviili, kerma, munat ja juustoraaste.
- Levitä sieniseos pohjalle. Kaada päälle kermaviili-juustoseos.
- Paista haperopiirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin ruskea.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat