Haperopiirakka

50 min
5
0

Haperopiirakka

Saimi Hoyerin lempisienet, haperot päätyvät mehevään piirakkaan. Itse tehty ruis-perunataikina on loistava sienipiirakan pohja.
Teksti Annika Elomaa, Saimi Hoyer
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 100 gvoita
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlruisjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 kplperunaa (1 dl raastettuna)

Täyte

  • 10 dlhaperoita (puhdistettuna ja paloiteltuna)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 dltuoretta timjamia (hienonnettuna)
  • 200 gkermaviiliä
  • 1 dlkuohukermaa (tai vispikermaa)
  • 3 kplmunaa
  • 150 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (3 dl raastetta)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista haperopiirakka näin:

Nypi voi, jauhot, leivinjauhe ja suola yhteen. Lisää perunaraaste ja sekoita tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka (Ø 22 cm). Painele taikina sen pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin.

Haihduta pannulla sienistä enin neste. Lisää öljy ja sipulit. Kääntele muutama minuutti. Mausta.

Sekoita keskenään kermaviili, kerma, munat ja juustoraaste.

Levitä sieniseos pohjalle. Kaada päälle kermaviili-juustoseos.

Paista haperopiirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin ruskea.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä