Maku

Saimi Hoyerin haperopiirakka – poimi helppo ohje!

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Saimi Hoyerin mehevässä haperopiirakassa maistuvat Hoyerin lempisienet. Itse tehty ruis-perunataikina on loistava sienipiirakan pohja. Nappaa resepti!
KA
4.1
0
Julkaistu: 11.1.2017


Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 100 gvoita
  • 1½ dlvehnäjauhoja
  • 1 dlruisjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • 1keitetty peruna (1 dl raastettuna)

Täyte

  • 10 dlhaperoita (puhdistettuna ja paloiteltuna)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 kplsipulia (hienonnettuna)
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • ½ dltuoretta timjamia (hienonnettuna)
  • 200 gkermaviiliä
  • 1 dlkuohukermaa (tai vispikermaa)
  • 3 kplmunaa
  • 150 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (3 dl raastetta)
Tulosta

Valmista haperopiirakka näin:

  1. Nypi voi, jauhot, leivinjauhe ja suola yhteen. Lisää perunaraaste ja sekoita tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka (Ø 22 cm). Painele taikina sen pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin.
  2. Haihduta pannulla sienistä enin neste. Lisää öljy ja sipulit. Kääntele muutama minuutti. Mausta.
  3. Sekoita keskenään kermaviili, kerma, munat ja juustoraaste.
  4. Levitä sieniseos pohjalle. Kaada päälle kermaviili-juustoseos.
  5. Paista haperopiirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin ruskea.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Ruokainspiraatiota arkeen ja juhlaan! Osta nämä suositut keittokirjat Meillä kotona -kaupoista

SISÄLTÖ JATKUU

Kommentoi »