Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Herkkuja metsästä

Saimi Hoyerin haperopiirakka – poimi helppo ohje!

50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min

Saimi Hoyerin mehevässä haperopiirakassa maistuvat Hoyerin lempisienet. Itse tehty ruis-perunataikina on loistava sienipiirakan pohja. Nappaa resepti!

11.1.2017
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
100 g
voita
1½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
ruisjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
1
keitetty peruna (1 dl raastettuna)
Täyte
10 dl
haperoita (puhdistettuna ja paloiteltuna)
1 rkl
rypsiöljyä
1 kpl
sipulia (hienonnettuna)
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
½ dl
tuoretta timjamia (hienonnettuna)
200 g
kermaviiliä
1 dl
kuohukermaa (tai vispikermaa)
3 kpl
munaa
150 g
juustoa (rasvaa 25-35 %) (3 dl raastetta)

Valmista haperopiirakka näin:

  1. Nypi voi, jauhot, leivinjauhe ja suola yhteen. Lisää perunaraaste ja sekoita tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka (Ø 22 cm). Painele taikina sen pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin.
  2. Haihduta pannulla sienistä enin neste. Lisää öljy ja sipulit. Kääntele muutama minuutti. Mausta.
  3. Sekoita keskenään kermaviili, kerma, munat ja juustoraaste.
  4. Levitä sieniseos pohjalle. Kaada päälle kermaviili-juustoseos.
  5. Paista haperopiirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin ruskea.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt