


Vegaaninen sienipiirakka suppilovahveroista
45 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 25 min
Vegaaninen sienipiirakka saa mehevän suppilovahvero-tuorejuustotäytteen, johon chili antaa potkua ja omena raikkautta.
Reseptin ainekset
6 annosta
Pohja
100 g
maidotonta margariinia
100 g
vegaanista tuorejuustoa (Oatly påMackan)
2 dl
hiivaleipäjauhoja
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
Täyte
1
punasipuli
1/2
punaista chiliä
1
omena
1 l
suppilovahveroita
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
tuoretta rosmariinia
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
50 g
vegaanista tuorejuustoa (Oatly påMackan)
Vegaaninen sienipiirakka – ohje:
- Sekoita keskenään pehmeä margariini ja tuorejuusto.
- Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja mausteet. Sekoita ne rasva-tuorejuustoseoksen kanssa, mutta älä vaivaa, ettei taikina sitkisty.
- Kääri taikina tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin kovettumaan vähintään tunniksi, jotta siitä tulee helpommin käsiteltävää.
- Suikaloi sipuli ja chili. Leikkaa omena ohuiksi viipaleiksi. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää öljy, sipuli, chili ja omena sekä mausteet.
- Kuullota hetki ja lisää vielä tuorejuusto. Sekoittele, kunnes se on sulanut täytteen joukkoon. Anna jäähtyä.
- Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen leivinpaperin päällä vuoan (Ø 24 cm) kokoiseksi. Nosta pohja vuokaan ja painele se pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla pohjaan reikiä. Kaada sieniseos piirakkapohjalle.
- Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Peitä vegaaninen sienipiirakka loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat