Maku

Vegaaninen sienipiirakka suppilovahveroista

45 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
25 min
Tässä vegaanisessa suppilovahveropiirakassa on mehevä tuorejuustotäyte, joka saa potkua chilistä ja raikkautta omenasta.
LA
MA
MU
VE
3.8
3
Julkaistu 18.10.2017


Reseptin ainekset (6 annosta)

Pohja

  • 100 gmaidotonta margariinia
  • 100 gvegaanista tuorejuustoa (Oatly påMackan)
  • 2 dlhiivaleipäjauhoja
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa

Täyte

  • 1punasipuli
  • 1/2punaista chiliä
  • 1omena
  • 1 lsuppilovahveroita
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 tltuoretta rosmariinia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 50 gvegaanista tuorejuustoa (Oatly påMackan)
Tulosta

Vegaaninen sienipiirakka leivotaan näin:

  1. Sekoita keskenään pehmeä margariini ja tuorejuusto.
  2. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja mausteet. Sekoita ne rasva-tuorejuustoseoksen kanssa, mutta älä vaivaa, ettei taikina sitkisty.
  3. Kääri taikina tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin kovettumaan vähintään tunniksi, jotta siitä tulee helpommin käsiteltävää.
  4. Suikaloi sipuli ja chili. Leikkaa omena ohuiksi viipaleiksi. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää öljy, sipuli, chili ja omena sekä mausteet.
  5. Kuullota hetki ja lisää vielä tuorejuusto. Sekoittele, kunnes se on sulanut täytteen joukkoon. Anna jäähtyä.
  6. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen leivinpaperin päällä vuoan (Ø 24 cm) kokoiseksi. Nosta pohja vuokaan ja painele se pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla pohjaan reikiä. Kaada sieniseos piirakkapohjalle.
  7. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Peitä vegaaninen sienipiirakka loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa.

3 kommenttia