3,7(17)
Pellillinen suppilovahveropiirakkaa
1 h 45 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 25 min
Leivo ilta- tai välipalaksi superherkullinen suppilovahveropiirakka.
2.2.2017
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
12 annosta
Rahkavoitaikina
250 gvoita
250 gmaitorahkaa
2 rkltomaattipyreetä
4 ½ dlhiivaleipäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
½ tlsuolaa
Suppilovahveropiirakan täyte
½ dlrikottuja ohrasuurimoita
1 rklkasvisfondia
3 dlvettä
1 pktpekonia (170 g)
1sipuli
1 lsuppilovahveroita (n. 300 g)
1 rklvoita tai öljyä
1 tltimjamia
¾ tlsuolaa
½ tlmustapippuria myllystä
200 gaurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
1kananmuna voiteluun
tuoretta timjamia koristeluun

1. Sekoita keskenään pehmeä rasva, rahka ja tomaattipyree. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita ne rahka-rasvaseoksen kanssa, mutta älä vaivaa, ettei taikina sitkisty. Kääri taikina tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin kovettumaan vähintään tunniksi, jotta siitä tulee helpommin käsiteltävää.

2. Keitä ohra kasvisfondilla maustetussa vedessä kypsäksi, valuta ja jäähdytä. Suikaloi pekoni ja paista pannulla rapeaksi. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää rasva ja sipulit ja paista vielä hetki. Lisää mausteet. Sekoita sieniseokseen kypsät ohrasuurimot ja pekonit sekä tuorejuusto.

3. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Levitä täyte taikinan toiselle puoliskolle. Taita toinen puoli täytteen päälle ja nipistä reunat hyvin kiinni. Vedä suppilovahveropiirakka leivinpaperin avulla uunipellille. Voitele suppilovahveropiirakka munalla ja pistele haarukalla pintaan reikiä.

4. Paista suppilovahveropiirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Peitä piirakka loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa.

Suosittelemme myös näitä

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo