Kantarellipiiraat – lempeissä annospiiraissa maistuvat fenkoli, sienet ja juusto
kasvis
1 h
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Kantarellipiiraat ovat takuuvarma iltapalaherkku! Kun jokaiselle on oma piirakka, ei tule kinaa eri kokoisista paloista. Päälle asetellut sienet koristavat kantarellipiiraat kauniisti.

Reseptin ainekset 6 kpl
Pohja
1 pktruis-perunapiirakkataikinaa (400 g, pakaste)
Täyte
1 l kantarelleja
1 iso fenkoli
2 rklvoita
1 prksmetanaa (rasvaa 20 % tai ranskankermaa)
2 munaa
2 dlvoimakasta juustoa raastettuna (esim. Old Amsterdam)
3 rkltuoretta salviaa
1 tlsuolaa
¼ tlmuskottipähkinää
Vuokaan
1 rklvoita
Valmista kantarellipiiraat näin:
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Voitele kuusi tartalettivuokaa (ø 10 cm) tai kahdeksan muffinipellin koloa. Painele sulanut taikina vuokien pohjalle ja reunoille.
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Perkaa ja paloittele sienet. Kuumenna voita pannulla ja paista sienet. Siirrä sivuun.
- Huuhdo ja leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Kuullota voissa pehmeäksi.
- Sekoita smetana, munat, juustoraaste, fenkoli, silputtu salvia, suola, muskottipähkinä ja reilu puolet kantarelleista. Levitä seos piiraspohjille. Painele päälle loput sienet.
- Paista kantarellipiiraita noin 30 minuuttia, kunnes täyte on asettunut ja hieman ruskistunut.
- Tarjoile kantarellipiiraat hieman jäähtyneinä.
Voit paistaa ohjeella myös yhden ison piiraan (ø 25 cm) .