


Kantarellipiiraat – lempeissä annospiiraissa maistuvat fenkoli, sienet ja juusto
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Kantarellipiiraat ovat takuuvarma iltapalaherkku! Kun jokaiselle on oma piirakka, ei tule kinaa eri kokoisista paloista. Päälle asetellut sienet koristavat kantarellipiiraat kauniisti.
Reseptin ainekset
6 kpl
Pohja
1 pkt
ruis-perunapiirakkataikinaa (400 g, pakaste)
Täyte
1 l
kantarelleja
1
iso fenkoli
2 rkl
voita
1 prk
smetanaa (rasvaa 20 % tai ranskankermaa)
2
munaa
2 dl
voimakasta juustoa raastettuna (esim. Old Amsterdam)
3 rkl
tuoretta salviaa
1 tl
suolaa
¼ tl
muskottipähkinää
Vuokaan
1 rkl
voita
Kantarellipiiraat – ohje:
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Voitele kuusi tartalettivuokaa (ø 10 cm) tai kahdeksan muffinipellin koloa. Painele sulanut taikina vuokien pohjalle ja reunoille. Halutessasi voit paistaa ohjeella myös yhden ison piiraan (ø 25 cm).
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Perkaa ja paloittele sienet. Kuumenna voita pannulla ja paista sienet. Siirrä sivuun.
- Huuhdo ja leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Kuullota voissa pehmeäksi.
- Sekoita smetana, munat, juustoraaste, fenkoli, silputtu salvia, suola, muskottipähkinä ja reilu puolet kantarelleista. Levitä seos piiraspohjille. Painele päälle loput sienet.
- Paista kantarellipiiraita noin 30 minuuttia, kunnes täyte on asettunut ja hieman ruskistunut.
- Tarjoile kantarellipiiraat hieman jäähtyneinä.
Katso myös perinteisen kantarellipiirakan ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat