Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kantarellipiiraat – lempeissä annospiiraissa maistuvat fenkoli, sienet ja juusto

1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min

Kantarellipiiraat ovat takuuvarma iltapalaherkku! Kun jokaiselle on oma piirakka, ei tule kinaa eri kokoisista paloista. Päälle asetellut sienet koristavat kantarellipiiraat kauniisti.

30.7.2018
Reseptin ainekset
6 kpl
Pohja
1 pkt
ruis-perunapiirakkataikinaa (400 g, pakaste)
Täyte
1 l
kantarelleja
1
iso fenkoli
2 rkl
voita
1 prk
smetanaa (rasvaa 20 % tai ranskankermaa)
2
munaa
2 dl
voimakasta juustoa raastettuna (esim. Old Amsterdam)
3 rkl
tuoretta salviaa
1 tl
suolaa
¼ tl
muskottipähkinää
Vuokaan
1 rkl
voita

Kantarellipiiraat – ohje:

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Voitele kuusi tartalettivuokaa (ø 10 cm) tai kahdeksan muffinipellin koloa. Painele sulanut taikina vuokien pohjalle ja reunoille. Halutessasi voit paistaa ohjeella myös yhden ison piiraan (ø 25 cm).
  3. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  4. Perkaa ja paloittele sienet. Kuumenna voita pannulla ja paista sienet. Siirrä sivuun.
  5. Huuhdo ja leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Kuullota voissa pehmeäksi.
  6. Sekoita smetana, munat, juustoraaste, fenkoli, silputtu salvia, suola, muskottipähkinä ja reilu puolet kantarelleista. Levitä seos piiraspohjille. Painele päälle loput sienet.
  7. Paista kantarellipiiraita noin 30 minuuttia, kunnes täyte on asettunut ja hieman ruskistunut.
  8. Tarjoile kantarellipiiraat hieman jäähtyneinä.

Katso myös perinteisen kantarellipiirakan ohje!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt