Maku

Kantarellipiiraat – lempeissä annospiiraissa maistuvat fenkoli, sienet ja juusto

1 h
KA
0
0

Kantarellipiiraat ovat takuuvarma iltapalaherkku! Kun jokaiselle on oma piirakka, ei tule kinaa eri kokoisista paloista. Päälle asetellut sienet koristavat kantarellipiiraat kauniisti.
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (6)

Pohja

  • 1 pktruis-perunapiirakkataikinaa (400 g, pakaste)

Täyte

  • 1 l kantarelleja
  • 1 iso fenkoli
  • 2 rklvoita
  • 1 prksmetanaa (rasvaa 20 % tai ranskankermaa)
  • 2 munaa
  • 2 dlvoimakasta juustoa raastettuna (esim. Old Amsterdam)
  • 3 rkltuoretta salviaa
  • 1 tlsuolaa
  • ¼ tlmuskottipähkinää

Vuokaan

  • 1 rklvoita

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista kantarellipiiraat näin:

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Voitele kuusi tartalettivuokaa (ø 10 cm) tai kahdeksan muffinipellin koloa. Painele sulanut taikina vuokien pohjalle ja reunoille.
  3. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  4. Perkaa ja paloittele sienet. Kuumenna voita pannulla ja paista sienet. Siirrä sivuun.
  5. Huuhdo ja leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Kuullota voissa pehmeäksi.
  6. Sekoita smetana, munat, juustoraaste, fenkoli, silputtu salvia, suola, muskottipähkinä ja reilu puolet kantarelleista. Levitä seos piiraspohjille. Painele päälle loput sienet.
  7. Paista kantarellipiiraita noin 30 minuuttia, kunnes täyte on asettunut ja hieman ruskistunut.
  8. Tarjoile kantarellipiiraat hieman jäähtyneinä.

Voit paistaa ohjeella myös yhden ison piiraan (ø 25 cm) .

MITÄ PIDIT?
0