Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sienigaletet – leivo pieniin piiraisiin metsän maku

1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min

Pienten piiraiden eli galettejen täytteeseen leivotaan mehevä metsän maku sienillä. Voit käyttää kuivattuja tai pakastettuja metsäsieniä, mutta myös viljellyt siitakesienet käyvät.

15.9.2020
Reseptin ainekset
8 kpl
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
grahamjauhoja
½ tl
pomeranssinkuorta
1 tl
kuminaa rouhittuna
½ tl
suolaa
100 g
voita
2 rkl
kylmää vettä
Täyte
1 l
metsäsieniä
1
punasipuli
1 rkl
voita
1 rkl
rosmariinia hienonnettuna
1 rkl
hunajaa
2 tl
balsamiviinietikkaa
½ tl
suolaa
1½ dl
ricottajuustoa
Lisäksi
1
kananmuna voiteluun

Sienigaletet – ohje:

  1. Turvota 2 desiä kuivattuja sieniä hyvin kylmässä vedessä ennen paistamista.
  2. Sekoita kulhossa jauhot ja mausteet. Nypi voi joukkoon ja lisää lopuksi vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi ja anna taikinan vetäytyä kylmässä noin 30 minuuttia.
  3. Leikkaa sienet muutamaan osaan ja hienona sipuli. Paista sieniä ja sipulia voissa pannulla noin 5 minuuttia. Lisää pannulle rosmariini, hunaja, balsamiviinietikka ja suola. Sekoita niin, että maut tasoittuvat. Anna täytteen jäähtyä hetki.
  4. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kauli galettetaikina neliöksi ja leikkaa neliö taikinapyörällä kahdeksaksi suorakaiteen muotoiseksi pohjaksi. Laita jokaiselle taikinapohjalle lusikallinen ricottaa niin, että reunoille jää noin 0,5 senttiä tyhjää. Jaa sienitäyte ricottan päälle. Käännä galettejen reunat keskustaan päin kiinni. Voitele reunat munalla ja kypsennä uunissa 10–15 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt