Sienigaletet – leivo pieniin piiraisiin metsän maku
1 h 15 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
45 minPienten piiraiden eli galettejen täytteeseen leivotaan mehevä metsän maku sienillä. Voit käyttää kuivattuja tai pakastettuja metsäsieniä, mutta myös viljellyt siitakesienet käyvät.
KA
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 14.9.2020

Sienigaletet – leivo pieniin piiraisiin metsän maku
Reseptin ainekset (8 kpl)
- 2 dlvehnäjauhoja
- 1 dlgrahamjauhoja
- ½ tlpomeranssinkuorta
- 1 tlkuminaa rouhittuna
- ½ tlsuolaa
- 100 gvoita
- 2 rklkylmää vettä
Täyte
- 1 lmetsäsieniä
- 1punasipuli
- 1 rklvoita
- 1 rklrosmariinia hienonnettuna
- 1 rklhunajaa
- 2 tlbalsamiviinietikkaa
- ½ tlsuolaa
- 1½ dlricottajuustoa
Lisäksi
- 1kananmuna voiteluun
Sienigaletet valmistuvat näin:
- Turvota 2 desiä kuivattuja sieniä hyvin kylmässä vedessä ennen paistamista.
- Sekoita kulhossa jauhot ja mausteet. Nypi voi joukkoon ja lisää lopuksi vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi ja anna taikinan vetäytyä kylmässä noin 30 minuuttia.
- Leikkaa sienet muutamaan osaan ja hienona sipuli. Paista sieniä ja sipulia voissa pannulla noin 5 minuuttia. Lisää pannulle rosmariini, hunaja, balsamiviinietikka ja suola. Sekoita niin, että maut tasoittuvat. Anna täytteen jäähtyä hetki.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kauli galettetaikina neliöksi ja leikkaa neliö taikinapyörällä kahdeksaksi suorakaiteen muotoiseksi pohjaksi. Laita jokaiselle taikinapohjalle lusikallinen ricottaa niin, että reunoille jää noin 0,5 senttiä tyhjää. Jaa sienitäyte ricottan päälle. Käännä galettejen reunat keskustaan päin kiinni. Voitele reunat munalla ja kypsennä uunissa 10–15 minuuttia.

Sienipasteijat valmiista voitaikinasta
Maku

Pienet sienipiiraat – superhelpot suolapalat valmistuvat kaupan valmiista lehtitaikinasta
Kotivinkki

Suppilovahverokierteet
Maku

Täyteläinen suppilovahveropiirakka
Maku

Sieni-pekonipiirakka
Maku

Sienipiirakka
Maku

Kantarellikeikauskakku on syksyn ykköstarjottava – mehevän suolapalan aateloi hienostunut vuohenjuustomousse
Maku

Kantarellipiirakka – syksyn suolainen suosikki
Maku