Kotivinkki

Sienigaletet – leivo pieniin piiraisiin metsän maku

1 h 15 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
45 min
Pienten piiraiden eli galettejen täytteeseen leivotaan mehevä metsän maku sienillä. Voit käyttää kuivattuja tai pakastettuja metsäsieniä, mutta myös viljellyt siitakesienet käyvät.
KA
0
0


Ainekset (8 kpl)

  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlgrahamjauhoja
  • ½ tlpomeranssinkuorta
  • 1 tlkuminaa rouhittuna
  • ½ tlsuolaa
  • 100 gvoita
  • 2 rklkylmää vettä

Täyte

  • 1 lmetsäsieniä
  • 1punasipuli
  • 1 rklvoita
  • 1 rklrosmariinia hienonnettuna
  • 1 rklhunajaa
  • 2 tlbalsamiviinietikkaa
  • ½ tlsuolaa
  • 1½ dlricottajuustoa

Lisäksi

  • 1kananmuna voiteluun
Tulosta

Sienigaletet valmistuvat näin:

  1. Turvota 2 desiä kuivattuja sieniä hyvin kylmässä vedessä ennen paistamista.
  2. Sekoita kulhossa jauhot ja mausteet. Nypi voi joukkoon ja lisää lopuksi vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi ja anna taikinan vetäytyä kylmässä noin 30 minuuttia.
  3. Leikkaa sienet muutamaan osaan ja hienona sipuli. Paista sieniä ja sipulia voissa pannulla noin 5 minuuttia. Lisää pannulle rosmariini, hunaja, balsamiviinietikka ja suola. Sekoita niin, että maut tasoittuvat. Anna täytteen jäähtyä hetki.
  4. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kauli galettetaikina neliöksi ja leikkaa neliö taikinapyörällä kahdeksaksi suorakaiteen muotoiseksi pohjaksi. Laita jokaiselle taikinapohjalle lusikallinen ricottaa niin, että reunoille jää noin 0,5 senttiä tyhjää. Jaa sienitäyte ricottan päälle. Käännä galettejen reunat keskustaan päin kiinni. Voitele reunat munalla ja kypsennä uunissa 10–15 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »