Kermainen kantarellipiirakka tekee oikeutta alkusyksyn ihanimmille sienille. Loraus valkoviiniä antaa kermaiseen täytteeseen mukavasti hapokkuutta. Valkoviinin voit kuitenkin halutessasi korvata hyvin ruokalusikallisella sitruunamehua. Katso video, kuinka helposti piirakka valmistuu!
Mittaa kylmä voi, jauhot, leivinjauhe ja suola monitoimikoneen kulhoon. Aja ainekset leikkuuterällä murumaiseksi seokseksi. Lisää juustoraaste ja vesi. Sekoita edelleen, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Vältä turhaa sekoittamista.
Voitele piirasvuoka (Ø 28 cm).
Kauli taikina jauhotetulla alustalla hieman vuokaa suuremmaksi levyksi. Nosta taikina vuokaan ja taputtele tasaisesti ylös reunoille. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 1/2 tuntia.
Puhdista ja paloittele sienet.
Paista sieniä ja sipulia kuivalla pannulla, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Lisää voi, valkoviini ja mausteet. Hauduta ilman kantta, kunnes täyte on mehevää. Jäähdytä.
Sekoita ranskankerma ja munat kulhossa. Lisää juustoraaste, ruohosipuli ja jäähtynyt kantarelliseos.
Pistele piiraspohja haarukalla ja esipaista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10 minuuttia.
Levitä täyte vuokaan ja tasoita pinta. Jatka kermaisen kantarellipiirakan kypsentämistä uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Paistoaika riippuu vuoan koosta: mitä pienempi ja korkeampi piirakka, sitä pidempi paistoaika.
Anna kantarellipiirakan jäähtyä haaleaksi ennen tarjoilua.
Hyväksy evästeet
YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.