Maku

Kantarellikeikauskakku on syksyn ykköstarjottava – mehevän suolapalan aateloi hienostunut vuohenjuustomousse

1 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Kantarellikeikauskakun makean mausteinen täyte saa päälleen mehevän taikinan. Paiston jälkeen koko komeus keikautetaan ympäri ja tarjotaan hienostuneen vuohenjuustomoussen kera.
KA
4.5
0


Ainekset (8 annosta)

Täyte

  • 300 gkanterelleja
  • 1 pienipunasipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 3 rklvoita
  • 3 rklfariinisokeria
  • 3 rklbalsamiviinietikkaa

Taikina

  • 200 gparmesaanijuustoa
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • ½ dltuoretta timjamia hienonnettuna
  • 2munaa
  • 2 dlmaustamatonta jogurttia
  • 1 dloliiviöljyä

Vuohenjuustomousse

  • 1 prk (150 g)pehmeää vuohenjuustoa
  • 1 prk (150 g)ranskankermaa
Tulosta

Kantarellikeikauskakku valmistetaan näin:

  1. Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna öljy pannulla. Lisää sienet ja sipulit. Paista käännellen, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää sokeri ja viinietikka. Hauduta vielä hetki, kunnes seos karamellisoituu.
  3. Valmista taikina. Raasta parmesaani. Sekoita kuivat aineet ja timjami keskenään. Lisää munat, jogurtti ja öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Voitele tai vuoraa kakkuvuoka (ø 20–24 cm) leivinpaperilla. Kaada pohjalle sieni-sipuliseos. Lusikoi päälle taikina. Tasoita varovasti.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki vuoassa. Kumoa kakku tarjoiluvadille.
  6. Sekoita vuohenjuusto ja ranskankerma. Tarjoa kantarellikeikauskakku vuohenjuustomoussen kera.
MITÄ PIDIT?
4.5
Kommentoi »