Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kantarellikeikauskakku on syksyn ykköstarjottava – mehevän suolapalan aateloi hienostunut vuohenjuustomousse

1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min

Kantarellikeikauskakun makean mausteinen täyte saa päälleen mehevän taikinan. Paiston jälkeen koko komeus keikautetaan ympäri ja tarjotaan hienostuneen vuohenjuustomoussen kera.

13.8.2020
Reseptin ainekset
8 annosta
Täyte
300 g
kanterelleja
1 pieni
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
3 rkl
voita
3 rkl
fariinisokeria
3 rkl
balsamiviinietikkaa
Taikina
200 g
parmesaanijuustoa
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
½ dl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2
munaa
2 dl
maustamatonta jogurttia
1 dl
oliiviöljyä
Vuohenjuustomousse
1 prk (150 g)
pehmeää vuohenjuustoa
1 prk (150 g)
ranskankermaa

Kantarellikeikauskakku valmistetaan näin:

  1. Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna öljy pannulla. Lisää sienet ja sipulit. Paista käännellen, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää sokeri ja viinietikka. Hauduta vielä hetki, kunnes seos karamellisoituu.
  3. Valmista taikina. Raasta parmesaani. Sekoita kuivat aineet ja timjami keskenään. Lisää munat, jogurtti ja öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Voitele tai vuoraa kakkuvuoka (ø 20–24 cm) leivinpaperilla. Kaada pohjalle sieni-sipuliseos. Lusikoi päälle taikina. Tasoita varovasti.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki vuoassa. Kumoa kakku tarjoiluvadille.
  6. Sekoita vuohenjuusto ja ranskankerma. Tarjoa kantarellikeikauskakku vuohenjuustomoussen kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt