


Kantarellikeikauskakku on syksyn ykköstarjottava – mehevän suolapalan aateloi hienostunut vuohenjuustomousse
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Kantarellikeikauskakun makean mausteinen täyte saa päälleen mehevän taikinan. Paiston jälkeen koko komeus keikautetaan ympäri ja tarjotaan hienostuneen vuohenjuustomoussen kera.
Reseptin ainekset
8 annosta
Täyte
300 g
kanterelleja
1 pieni
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
3 rkl
voita
3 rkl
fariinisokeria
3 rkl
balsamiviinietikkaa
Taikina
200 g
parmesaanijuustoa
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
½ dl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2
munaa
2 dl
maustamatonta jogurttia
1 dl
oliiviöljyä
Vuohenjuustomousse
1 prk (150 g)
pehmeää vuohenjuustoa
1 prk (150 g)
ranskankermaa
Kantarellikeikauskakku valmistetaan näin:
- Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy pannulla. Lisää sienet ja sipulit. Paista käännellen, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää sokeri ja viinietikka. Hauduta vielä hetki, kunnes seos karamellisoituu.
- Valmista taikina. Raasta parmesaani. Sekoita kuivat aineet ja timjami keskenään. Lisää munat, jogurtti ja öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Voitele tai vuoraa kakkuvuoka (ø 20–24 cm) leivinpaperilla. Kaada pohjalle sieni-sipuliseos. Lusikoi päälle taikina. Tasoita varovasti.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki vuoassa. Kumoa kakku tarjoiluvadille.
- Sekoita vuohenjuusto ja ranskankerma. Tarjoa kantarellikeikauskakku vuohenjuustomoussen kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat