Unelmien Talo&Koti

Miten hauska ajatus! 21 kodeista poimittua veikeää diy-ideaa – innostu näkemään ylijäämäesineet toisesta vinkkelistä

Miten hauska ajatus! 21 kodeista poimittua veikeää diy-ideaa – innostu näkemään ylijäämäesineet toisesta vinkkelistä
Hauskat valaisimet, pirteät tuunatut kaapit ja portaat kuin Peppi Pitkätossulla. Kurkkaa kotijuttujemme kekseliäät tee itse -ideat sisustukseen.
Julkaistu: 15.10.2021

Kekseliäästi tuunatut kaapit

Iinan ja Tanelin huvikumpu on sekoitus värejä ja eri vuosikymmeniä. Iina tuunasi kaapin paperilautasliinoilla ja decoupage-lakalla, ja sen ilme muuttui kertaheitolla.

Eteisen seinä on tapetoitu sanoma- ja aikakauslehtien sivuilla, joita oli käytetty talossa eristeenä. Ruudullinen lattia on tehty itse maalaamalla.

Milonan värikkäässä puutalokodissa siro kaappi sai takaseinälleen iloisen retrotapetin.

Veikeät viherkasvi-ideat

Susanna ja Tom palauttivat kotiinsa vanhaan kyläkouluun entisaikojen tunnelman. Tom on nikkaroinut yrttihyllyn ikkunan eteen. Siinä kasvit saavat ihanasti valoa.

Annika näki kerran Pinterestissä kuvan naulakosta, jossa roikkui amppeleita. Hän sovelsi ideaa kodissaan kaverilta saatuun hattuhyllyyn.

Valaisimet, joita ei ole toista samanlaista

Niinan liki satavuotias kotitalo pursuaa toinen toistaan luovempia ideoita. Betonista valettu pitsivalaisin koristaa keittiötä.

Teijan ja Harrin kesäkodissa keittiöpöydän yläpuolella roikkuvan valai­simen johto on askarreltu piiloon Harrin sorvaa­milla puuhelmillä.

Heini on virkannut kesämajaansa kukkavarjostimen Unelmien Talo&Kodin ohjetta mukaillen ja valinnut siihen mökkiin sopivat värit.

Virkattu lampunvarjostin saa suloisen ilmeen isoäidinneliöistä, ketjusilmukoista ja yksittäin virkatuista kukista. Virkkaa kukkasia lisää sitä mukaa kun jämälankoja ja aikaa löytyy.

Vanha ikkuna kumosi huoneen liian korkeuden

2000-luvun alun hirsitalo raikastui vaaleaksi Sonian ja Maxin käsissä. Jotta keittiön korkea tila ei näyttäisi ylenpalttisen avaralta, pari asensi ruokapöydän päälle vanhan ikkunan. Ketjut on kiinnitetty silmukkaruuveilla kattoon.

Pikkuhyllyt piironginlaatikoista

Annika on kunnostanut vanhasta omakotitalosta hyvän mielen kodin vähällä rahalla ja paljolla kekseliäisyydellä. Vanhoista piironginlaatikoista tuli hauskat pikkuhyllyt. Laatikoiden pohjat kaunistuivat tapeteilla.

Portaat kuin Peppi Pitkätossulla

Annika aloitti kotitalonsa portaikon tuunauksen liisteröimällä askelmien pystyosiin paperilautasliinoja, mutta lopputulos ei ollut ihan toiveiden mukainen. Niinpä hän irrotti paperit ja vaihtoi tapetteihin aina, kun löysi tai sai riittävän pitkän pätkän.

Anu Pensolan talon tunnelma on kuin Huvikummusta. Anu tapetoi portaat värikkäiksi. Tapetteja oli jäänyt varastoon ­aiemmista projekteista.

Vanha ovi muuttuu pöydäksi

Taru muutti maalle hirsitaloon, johon ei aluksi tullut edes juoksevaa vettä. Keittiönpöytä on tehty pukkijalkojen päälle nostetusta ovesta, jonka päällä on lasilevy.

Myös Niinan ja Juhan kermajäätelön värisessä puutalossa sohvapöytä on itse tehty vanhasta ovesta.

Vanhat ovet taipuvat vaikka miksi muuksikin

Niinan kodissa vanhoista ovista rakennettiin liukuovet vaatekomeroon. Seinään kiinnitetyn tuolin selkänojalle voi laskea vaatteet nukkumaan mennessä.

Carola hankki kotinsa makuu- ja olohuoneen väliin vanhan oven osto- ja myyntiliikkeestä. Jotta aukeava ovi ei veisi tilaa, siitä tehtiin liukuovi. Mekanismi on Domus Classicasta.

Katso esineitä uusin silmin: viinilasit roikkuvat haravassa, kirjat voi pinota ruuvipuristimien väliin

Mira on sisustanut perheensä rintamamiestalosta kirpputoriaarteilla iloisen värikkään kodin. Vanhojen tavaroiden uusiokäyttö on Miran lempipuuhaa. Rautaharava toimii lasitelineenä.

Niinan kodissa kirjat pysyvät näppärästi pinossa vanhan puisen puristimen välissä.

Pirteät nupit ilahduttavat keittiössä

Petra ja Janne ovat remontoineet Petran lapsuudenkodista iloisen ja yllätyksellisen asuinpaikan perheelleen. Keittiön kaapit ovat alkuperäiset kolmenkymmenen vuoden takaa. Ne saivat jatkoaikaa maalilla. Hilpeä yksityiskohta on kaappien eripariset vetimet.

Muutenkin keittiön pikaehostus toteutettiin edullisesti: laatat maalattiin kaakelimaalilla, ja tapetti on parin euron kirppislöytö.
Erilaiset vetimet voivat olla vaikka muistoja eri kaupungeista, joissa on visiteerannut.

Lemmikkien vahtipaikka

Entinen sepäntalo on Annen käsittelyssä muuttunut kaunosielun kodiksi, josta eivät ihanat tuunausideat lopu kesken. Vanha televisio on otettu lemmikkieläinten käyttöön. Hippu-kissa viihtyy Blaupunktista tehdyssä pesässä.

Patja toimii tilanjakajana

Riikka ja Tuukka sisustivat 1960-luvun talon kirppisaarteilla ja tee itse -meiningillä. Edellisiltä asukkailta ostettu, patjasta esiin kuorittu jousiosa on ilmava tilanjakaja, johon voi ripustaa muistilappuja ja muuta tärkeää.

Seinään uponnut tuoli toimii söpönä pikkupöytänä

Anan ja Einon suomalais-portugalilainen koti on täynnä muistoja ja tarinoita, mutta myös kekseliäitä tee itse -oivalluksia. Kun ajattelee laatikon ulkopuolelta, esineiden käyttötarkoitus muuttuu yllättäen toiseksi. Anan humoristinen sisustusoivallus on seinään uponnut tuoli.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Tilaa Pihlgren ja Ritolan tapetit Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Tee itse Molla Millsin suunnittelema kesälaukku! Osta tarvikepaketti Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
1 kommentti