Niinan koti pursuaa toinen toistaan luovempia ideoita: kaktukset kasvavat kärrynpyörässä ja seinä on kasattu klapeista!
Sisustus
Niinan koti pursuaa toinen toistaan luovempia ideoita: kaktukset kasvavat kärrynpyörässä ja seinä on kasattu klapeista!
Liki satavuotias talo näytti aluksi siltä, että puskutraktorille olisi hommia. Niina ja Veli-Pekka Koivula ovat kohentaneet kotiaan pikkuhiljaa mielikuvitusta käyttäen.
Julkaistu 31.5.2018
Unelmien Talo&Koti
Alkujaan huoneen ja keittiön huusholli on kasvanut Niinan ja Veli-Pekan aikana nykyisiin mittoihinsa. Talossa on 80 neliötä.
Kesäkeittiö on rakennettu vanhan kanalan ja ulkosaunan väliin. Kukkiessaan kalliokasvit saavat karun pihan hehkumaan.

Niina ja Veli-Pekka Koivula asuvat Rauman Kollan kylässä 1920-luvulla rakennetussa omakotitalossa. Parikunnan lapset ovat muuttaneet jo omilleen. Vilskettä kuitenkin riittää, siitä pitää huolen koiratrio Lyyti, Namu ja Elmo.

– Muutimme Kollan kylään 1990-luvun alussa. Minua veri veti takaisin maalle. Veli-Pekka on paljasjalkainen kaupunkilainen, ja häntä piti vähän houkutella. Enää hän ei lähtisi täältä minnekään.

Niina nauttii kodistaan, sen tunnelmasta ja jatkuvasti muuttuvasta ilmeestä. Lapsiperheen kodista kahden aikuisen kodiksi muuttuneessa talossa on juuri sopivasti neliöitä.
Kesäkeittiössä on valokate, joten siellä on mukava istuskella myös sadesäällä. Pöytälevynä on vanha ovi. Kiinnostuitko valokatteesta? Lue ohjeet sellaisen tekemiselle täältä!
Kesäkeittiön klapiseiniin on upotettu vanhat ikkunat.
Niinan serkku pelasti kauniin keinutuolin anoppinsa kaatopaikkakuormasta.

– Sisustustyylini on rustiikkisen rouhea ja maalaisromanttinen. Ennen tykkäsin mustavalkoisesta, nyt värit ovat vieneet voiton. Teen paljon itse. Tekisin enemmänkin, jos ehtisin. Kiertelen mielelläni kirpputoreja mutta ostan tarpeen mukaan myös uutta. Monta kivaa tavaraa olen saanut ystäviltä.

– Kesäkeittiötä tehdessä mopo karkasi käsistä. Aloimme suunnitella neljä vuotta sitten grillauspaikkaa. Nyt pihalla on katettu tila, jota vanhat ikkunat ja klapit suojaavat sivulta. Suunnitelmissa ovat vielä liukuovet toiselle sivustalle.

– Ensisilmäyksellä liki satavuotias talo näytti siltä, että puskutraktorille olisi ollut hommia. Tänne ei tullut edes juoksevaa vettä. Tontti, piha ja miljöö kuitenkin hurmasivat meidät. Pikkuhiljaa olemme kohentaneet ja laajentaneet taloa, mutta maltillisesti, Niina kertoo.

Aulan paikalla oli aikaisemmin makuuhuone. Kierrätyskalusteista muodostuu kaunis kokonaisuus.
Olohuoneessa kukkivat ruusut sekä tapetissa että maljakossa. Sohvapöydän alla on Lyytin ja Namun makuupaikka.
Valoisa keittiö ruokailutiloineen on Niinan mielestä kodin paras paikka.
Emännänkaappiin mahtuu iso määrä astioita. Eriväriset ylä- ja alaosat tekevät siitä persoonallisen näköisen.
Keittiössä kaikki tarpeellinen on aseteltu sievästi omille paikoilleen. Kuivauskaappia ei ole, sillä astiat pestään koneessa.
Penkkiä vailla? Eriparisista tuoleista syntyi hauska penkki.
Kierrätysmateriaaleista tehty kaktusmaailmanpyörä on Niinan tekemä. Itse tehtyjä oivalluksia riittää myyntiin asti.
Leivontavuoasta ja peltipurkista on moneksi.
Niinan betonista valama pitsivalaisin koristaa keittiötä.
Makuuhuoneessa vanha sivusta vedettävä sohva on muuttunut parivuoteeksi ja heinäseipäät verhotangoiksi. Turkoosi piristää vaaleaa yleisilmettä.
Vanhoista ovista tuli liukuovet vaatekomeroon. Seinään kiinnitetyn tuolin selkänojalle voi laskea vaatteet nukkumaan mennessä.
Lasten muutettua omilleen huoneita on vapautunut uuteen käyttöön. Niina iloitsee omasta askarteluhuoneesta, jossa on myös vuode yövieraille. Hauska seinäkello on omaa tuotantoa.
Vanhat kaapit muodostavat tehokkaan säilytyssysteemin.
Niina säilyttää pieniä askartelutarvikkeita koristeellisessa lokerikossa. Jokainen laatikko on erilainen.
Kirjat pysyvät pinossa vanhan puisen puristimen välissä.
Niina on tapetoinut askarteluhuoneen seinän mummulta perittyjen vanhojen kirjojen sivuilla.

Niina inspiroituu:

  • Some: Olen seurannut sisustuslehtiä ja telkkarin kotiohjelmia jo vuosia. Nyt mukaan ovat tulleet Pinterest ja sosiaalinen media sisustusryhmineen.
  • Matkat: Reissussa katselen sisustuksia silmät auki. Ideoita ja inspiraatioita tulee vastaan kiinnostuksen kautta.
  • Mielikuvitus: En kopioi kotiin mitään sellaisenaan, vaan monet erilaiset virikkeet yhdistyvät mielessäni omaksi ideakseen, jonka sitten toteutan.
5 kommenttia