Terassiunelmia! Anna puun kasvaa terassin läpi, maalaa jäätelösävyillä & 10 muuta oivallusta
Sisustus
Terassiunelmia! Anna puun kasvaa terassin läpi, maalaa jäätelösävyillä & 10 muuta oivallusta
Kaunis terassi kutsuu pihalle viettämään leppoisia kesäpäiviä. Kokosimme 12 hurmaavaa oivallusta kotien ja mökkien terasseilta – sopisiko jokin ideoista myös omalle pihallesi?
Julkaistu 13.5.2020
Meillä kotona

1. Kristallikruunu näyttää hyvältä missä vain, tietysti myös terassilla

Vanhoista lattialankuista tehty terassi on sisustettu vastakohdilla: Pantonen virtaviivaisilla tuoleilla, koukeroisella ompelukonepöydällä sekä säihkyvällä kristallikruunulla. Iltaisin kristallikruunussa poltetaan kynttilöitä. Kurkkaa kuvan rosoromanttiseen loviisalaistaloon täältä.

2. Mehukekkerit kukkien syleilyssä

Voisiko terassi olla suloisemmassa paikassa? Kuvan kukkivat pikkuauringot ovat kultapalloja. Niiden hehku saa lisäpotkua sinisistä tekstiileistä ja astioista. Oleskelupaikka löytyy Mikon boheemista siirtolapuutarhaparatiisista.

3. Kasvaako tulevan terassin kohdalla puu? Anna kasvaa, siitä tulee terassin helmi

Viehättävä koristeomenapuu on saanut jatkaa elämäänsä, kun terassi on rakennettu sen ympärille. Ritvan huolitellussa puutarhassa terassille pursuavat myös kuunliljat, jotka pehmentävät laudoituksen kantikkaita muotoja.

4. Jäätelöpallojen sävyjä

Siirtolapuutarhan terassi on sisustettu sävyillä, jotka tuovat mieleen kesäkahvilan tai jäätelökioskin herkut. Mökkiasukas Leni on maalannut Ikean tuolit erivärisiksi ja viimeistellyt ne venelakalla. Kukkaa Lenin retromökille täältä!

5. Oma terassi myös leikkimökille, tietenkin

Terassi asiaankuuluvine kesäkukkaistutuksineen viimeistelee leikkimökki-idyllin. Tämä ihanuus löytyy lapsiperheen pihalta Kuopiosta.

6. Kuin salaisessa puutarhassa

Rivitalon pihan puutarha on ällistyttävän rehevä. Kotoisalle terassille saa pujotella tuijan ja ruukuissa kasvavien ruusujen lomitse.

7. Koko kesä keinutellen

Katoksen alle ripustettu keinusänky Majn hurmaavassa puutarhassa kutsuu lepäilemään pioneita ja kulleroita ihastellen. Voisiko tässä lekotella koko kesän?

8. Pastelliunelmia

Vaaleanvihreä puutalo, heleän roosat terassikalusteet – ja pisteenä iin päällä pastelliset orvokit. Hurmaava puutalokoti sijaitsee Turun Portsassa.

9. Tiivistetty idylli

Vaikka terassi olisi tosi pieni, se voi olla todella suloinen ja täynnä kaikkea ihanaa. Aivan kuten Sinin siirtolapuutarhamökin terassi.

10. Nosta hatut seinälle

Terassia kehystävät seinät tai aidat kannattaa hyödyntää etenkin pienellä pihalla. Vaajakoskelainen perhe on ripustanut silmäniloksi lierihattuja, mutta voisipa seinille kiinnittää myös tauluja, peilejä tai vaikka yrtti-istutuksia. Kurkkaa lapsiperheen rivitalokotiin Vaajakoskella.

11. Ulko-olohuone sanan varsinaisessa merkityksessä

Jos nojatuolissa lueskelu on parasta mitä tiedät, mikset kantaisi tuolia kesäksi terassille aurinkoon? Mian ja Kimmon vanhan talon terassi on muutenkin kuin olohuone: vanhoista ovista tehty seinäke tuo paitsi tuulensuojaa ja näkösuojaa, myös huonemaisuutta.

12. Kukkivaa pullopostia

Airosta, köydestä ja lasipulloista syntyi hauska sommitelma mökkiterassille pöydän ylle. Kun pulloihin laittaa tilkan vettä, ne voi somistaa kukilla. Kurkkaa Liisan ja Sepin persoonalliselle mökille.

Kommentoi »