Paras suolainen piirakka – tässä lukijoidemme 10 suosikkia + nopea bonusherkku!
Ruoka
Paras suolainen piirakka – tässä lukijoidemme 10 suosikkia + nopea bonusherkku!
Suomalaiset rakastavat suolaisia piirakoita. Niitä leivotaan niin juhlapöytään kuin arki-illan iloksi. Facebook-kyselyn perusteella poimimme Maku-lukijoiden 10 suosikkipiirakkaa. Mikä on sinun lempitäytteesi?
Julkaistu 19.4.2018
Maku

1. Kantarellipiirakka – sienten ja pekonin täydellinen liitto!

Kanterellin ja pekonin liitto on täydellinen! Tässä helpossa kantarellipiirakassa sienet maistuvat herkulliselta silkkisessä täytteessä.

"Kantarellit sopivina suupaloina, ei liian pieneksi hakattuina. Ja kermalla toki. Pieni tujaus sinappia (nesteeseen sekoitettuna) antaa mehevää makua kantarellipiirakkaan", kommentoi Kaisa.

"Sienipiirakka kantarelleista ja/tai suppiksista. Sipulia, valkosipulia, pekonia vähän, tuorejuustoa, kermaa, vahvaa juustoa. Oi nam! Se tuoksuu ja maistuu syksylle", fiilistelee Sari.

2. Quiche Lorraine – kinkkupiirakka on suolaisten piirakoiden klassikko

Tällä Quiche Lorraine -reseptillä syntyy todella maukas kinkkupiirakka illanistujaisiin!

"Pohjaan kun laittaa vielä puoli desiä punaleimaemmentaalia raasteena, niin voi pojat, kun on hyvää! Piirakan voi tehdä gluteenittomana, ja juustoraasteen ansiosta pohja pysyy erittäin hyvin kasassa!" kommentoi lukijamme perinteisen kinkkupiirakan ohjetta.

"Kinkkupiirakka, Quiche Lorraine, maistuu jopa meidän nirsoimmalle lapsellemme!" iloitsee Anneli.

Gluteenittoman kinkkupiirakan ohjeen löydät täältä. "Tosi hyvää ja juustoista!" kehuu ohjetta testannut lukijamme.

3. Kasvis-fetapiirakka on helppo ja herkullinen suolainen tarjottava!

Kasvispiirakan täytteessä parsakaali, kirsikkatomaatit ja oliivit toimivat hyvin fetajuuston kanssa. Tarjoa lisänä raikasta vihersalaattia.

"Feta, sipuli, tomaatti ja paprika (myös pepperonimakkara sopii sekaan) on suosikkimakuni suolaisissa piirakoissa", kirjoittaa Jaana.

"Feta-kasvispiirakka kirsikkatomaateilla ja tuoreella basilikalla. Ihana tuoksu ja maku, ja sopii hyvin salaatin, oliivien ja punaviinin kera", kommentoi Taimi.

4. Katkarapupiirakka on takuuvarma suosikki!

Tämän katkarapupiirakan salaisuus on emmentaalijuustoraaste, joka mehevöittää piirakkapohjan ja antaa siihen makua. Yksinkertaisen mehevä katkaraputäyte on herkullinen ja helppo tehdä!

"Katkarapupiirakka on vaan niin mehukas ja hyvä!" kirjoittaa Kirsi.

5. Vuohenjuustopiirakka on ruokaisa vaihtoehto

Mehevä vuohenjuustopiirakka ihastuttaa raikkaalla kasvistäytteellään. Paahtuneet pinjansiemenet viimeistelevät ruokaisan suolaisen piirakan.

"Lisäsin yrttejä sekä pohjataikinaan että täytteeseen ja sipulina käytin kevätsipulia ja päälle vielä kirsikkatomaatteja, tuli todella hyvää!" tuunasi eräs lukijamme tätä vuohenjuustopiirakan reseptiä.

"Vuohenjuusto ja paahdettu tomaatti. Yksinkertainen on hyvää!" kommentoi Sari lempitäytettään.

6. Broileripiirakassa ihastuttaa savuinen aromi

Broileripiirakka saa kivan maun savuisesta paprikajauheesta, raikkaasta paprikasta ja suolaisesta fetasta. Suolainen piirakka maistuu iltapalalla salaatin kanssa.

"Oma kestosuosikki on broileripiirakka, jossa täytteessä on sinihomejuustoa ja ananasta, curryjauheella maustettuna. Ihan täydellinen yhdistelmä suolaista ja sopivan makeaa", kirjoittaa Julia.

7. Onko sipulipiirakan voittanutta?

Sipulipiirakka on herkullinen kasvispiirakoiden klassikko. Tämän sipulipiirakan maun salaisuutena on kunnon loraus olutta. Voit hyvin leipoa piirakan päivää ennen tarjoamista, säilyttää sen peitettynä vuoassaan jääkaapissa ja lämmittää uunissa ennen tarjoilua.

"Todella hyvä ohje! Sipulitäyte ihanan pehmeä ja makea, kaikki maut kohdillaan", kirjoittaa Vennisofia.

"Korvasin puolet jauhoista ruisjauhoilla. Tuli erittäin hyvä piirakka. Täytteessä oli ihana sipulin makeus, jota olut ja hunaja täydensivät. Teen ehdottomasti uudestaan", kommentoi lukija tätä sipulipiirakan ohjetta.

8. Poropiirakka – juhlapöydän rapea, suolainen herkku

Tämä poropiirakka on täydellinen tarjottava, kun haluat jotakin juhlavaa mutta sinulla ei oikeastaan ole aikaa tai energiaa kokata. Pohjaksi käy valmis voitaikina, jonka päälle lisätään piparjuurituorejuustoa, poron kylmäsavupaistiviipaleita ja paahdettua sipulirouhetta.

"Poropiiras on parasta!" kirjoittaa Heli.

"Poro-persikkapiirakka, jossa on myös sipulia ja homejuustoa. Kauden mukaan poro vaihtuu sieniin ja puutarhan vihanneksiin", kommentoi Anne.

"Poroquiche, jonka pohjassa perunaa. Piirakka ihanan paksu joten on riittoisa", fiilistelee Eija omaa suosikkiaan.

9. Kylmäsavulohipiirakka – niin hyvää ettei sanotuksi saa!

Turkulaisen MBakeryn täyteläinen kylmäsavulohipiirakka on konditorian asiakkaiden suolainen suosikki. Tällä ohjeella ihana piirakka syntyy kotioloissakin.

"Kylmäsavulohta ja parsakaalia. Päälle ranskankerma, muna ja kookoskermaa, loraus limeä sekä mausteita. Pohjana toimii hyvin ruispohja, mutta muutkin käy", kirjoittaa Sanna.

10. Feta-pinaattipiirakka – tämä makupari toimii aina!

Juuri sellainen ohje kun kaivattiin, kirjoittaa lukija tästä feta-pinaattipiirakan klassikko-ohjeesta.

"Erittäin hyvää! Monta kertaa olen tehnyt! Vehnäjauhojen tilalle laitoin blenderissä käytettyjä kaurahiutaleita 3 dl+1 dl ruisjauhoja. Toimi ihan hyvin! Tarvitsisi ehkä jotain sitomaan pohjaa, meinas murentua. Valkuaisen?" kommentoi makulainen feta-pinaattipiirakan ohjetta.

"Feta-pinaattipiirakka on vaan paras. Siihen ei kyllästy koskaan!" Sari kirjoittaa.

+ Bonusherkku: nopea lohipiirakka

Helppo lohipiirakka valmistuu lehtitaikinalevyyn. Lehtikaali ja sitruuna antavat piirakalle raikasta makua. Levitä kaikki ainekset esikypsentämättä pohjan päälle ja paista uunissa.

4 kommenttia